1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport Int. gaat in HD uitzenden

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door AW78, 17 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klopt. Sinds maandag geen "flashback" artefacts meer gezien, en daarvoor regelmatig.

  Twee andere problemen bestaan echter nog steeds:

  1. Het ghosting probleem bij snellere bewegingen, waarbij een een schaduw "voor de man uit" loopt. Dit is geen LCD of compressie effect. Op Plasma schermen is het zeer storend. Op LCD schermen minder, maar het blijft domweg "fout".

  2. Kleine audio drop-outs van enkele tienden van seconden. Niet echt een probleem, maar toch...

  Wellicht kun je commentaar geven op probleem 1? Volgens mij heb ik nog geen reactie hieromtrent gezien, terwijl veel mensen hierover klagen.
   
 2. ik kan punt 1 niet beoordelingen omdat ik niet over een plasma scherm beschik. Op de LCD schermen die we in gebruik hebben heb ik dit verschijnsel (vooralsnog) niet vastgesteld.
   
 3. Ik had ze vóór maandag niet, maar vandaag bij beide wedstrijden wel. Voor mij is het dus zeker geen vooruitgang (@home - Drenthe).
   
 4. Heb je de hele "smearing" discussie hieromtrent in het "EK voetbal in Superkwaliteit" topic gemist (we zijn hier mogal off-topic bezig)? Alsmede de analyses van Eric-HWI mbt mogelijke deinterlacing problemen?
   
 5. Smearing

  Ik heb een Pioneer PDP-LX5090 maar zie ook het smearing effect. Vooral als de camera beweegt. Wedstrijden van gister (rusland-spanje en zweden-griekenland) kwam het vaker voor dan die dagen ervoor. Op mijn LCD (panasonic TX-32LX85) zie ik het ook wel maar deze is natuurlijk een stuk kleiner.
   
 6. Nu nog graag de Teletekst terug!
   
 7. Ik heb gisteren de eerste heeft van de wedstrijd van Rusland bekeken, en geen problemen bemerkt in combinatie met de DCB-H360R. Audio liep synchroon en van dropouts of beeldfouten was geen sprake.

  Wordt er nu een andere encoder gebruikt voor Ziggo als voor UPC?
   
 8. Ik neem toch aan dat je het hebt over Nederland 1 HD. Deze thread gaat toch over Eurosport HD of vergis ik me nu?:wink:
   
 9. Hier geen flashbacks meer, dus dat probleem is opgelost. Wel nog steeds lichte artefacts op alle HD kanalen terwijl de ber op 0 staat, maar dat is een wijk probleem zoals al in andere topics is te lezen (wijk vathorst amersfoort).
   
 10. Anoniem heeft het over ook Nederland 1 HD, lees zijn post hierboven maar. Op Eurosport HD staad alleen nog maar een SD placeholder, het lijkt me niet dat we over de beeldkwaliteit van dat plaatje aan het discussieren zijn. ;)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina