1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport Int. gaat in HD uitzenden

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door AW78, 17 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. positief nieuws ?

  Heb je al positief nieuws ANONIEM. Komt er een softwareupdate of wordt het signaal aangepast van EurosportHD ? Zondag is Roland Garros afgelopen !
   
 2. nee, nog geen nieuws, anders had ik het jullie uiteraard laten weten.
   
 3. Ondanks alle problemen met Eurosport HD een groot compliment voor anoniem.

  Perfect dat er nu eindelijk een official van Ziggo feedback geeft in een forum als dit. In de US heb ik dat vaker gezien maar in ons landje is dit toch bijzonder omdat de meeste providers zich in doodse stilte hullen bij problemen!

  Natuurlijk nog mooier als het probleem is opgelost :wink:
   
 4. Hoe komt het dat de uitzendinigen van NL1 HD in kwaliteit zoveel verschillen van de zenders uit het HD pakket.
  Ik zie niet echt het verschil tussen NL1 en NL1 HD?

  Is dat omdat er nog geen echte HD opgenomen programma's worden doorgegeven?
  Zijn de olympische spelen (en eventueel tour) dan ook van dit huidige kwaliteitsnivo, of wordt er dan wel een beter signaal doorgegeven?
   
 5. grappig dat je die vraag stelt, maar je hebt je niet echt in de materie verdiept. Voor zover bekend worden alleen het ek en de olympische spelen in HD kwaliteit uitgezonden. Voor de tour was er geloof ik nog geen overeenkomst maar er zijn wel gesprekken gaande. Daarna starten nederland 1,2,3 ook in 2008 met HD uitzendingen, alleen dan zal ook nog lang niet alles in HD kwaliteit worden uitgezonden. Maar goed al deze informatie kan je vinden op dit forum en op alle nieuwssites over media en televisie.
   
 6. Wat julius als zei. De content op Nederland 1 HD is de SD op geschaald naar HD. Dit is het zelfde wat een TV of HD set top box doen met een SD signaal alleen nu is het door Nederland 1 zelf gedaan. Je kijkt dus naar SD in een HD schil. De beelden van de olympische spelen en het EK zijn echt HD en daar zal je het verschil ook zien.
  Tijdens het EK zijn zo ver ik dat nu heb begrepen de beelden van de wedstrijden en studio in HD. De interviews op het veld met spelers zullen nog SD zijn.
  Het Nederland 1 HD signaal kan wel iets beter van kwaliteit zijn omdat er gebruikt wordt gemaakt van een nieuwere en efficiƫntere codec en de bitrate van de zender hoger is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jun 2008
 7. Kleine correctie: dat laatste gebeurt pas in 2009. Na de Olympische spelen verdwijnt Ned 1 HD weer tijdelijk. Maar ook in 2009 zal het meeste niet in HD zijn, maar geupscaled en gaat het geleidelijk aan naar meer HD. Net zoals destijds van 4:3 naar 16:9, zeg maar.
   
 8. Om 21:00 (dinsdag) viel het HD signaal even weg om terug te komen met (trom roffel) teletext. Dat hebben jullie snel voor elkaar! Nu de ERG nog dan zou het helemaal perfect zijn.

  EDIT:
  Het is nu woensdag en nu is teletext weer verdwenen bij het Nederland 1 HD.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 jun 2008
 9. Dit lijkt me een sterk verhaal. Teletext is namelijk niet mogelijk met HDTV.
   
 10. wel als ze de teletekst van het sd signaal af plukken :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina