1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiten modem

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door leeuw1974, 16 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dan nemen ze het maar mee terug, en ook het abbo.
  Staat nergens vermeld dat het niet in orde is, ook leuk dat ze aanraden om een goede kabelversterker te nemen indien je last hebt van een matig signaal.
   
 2. Zon reactie is ook niet nodig vind je wel? :)

  Ze raden inderdaad aan om in dat geval een goede antenneversterker te nemen. Ze raden echter niet aan om de originele wandcontactdoos (het AOP) er tussenuit te slopen! Er staat zelfs ergens dat het AOP te allen tijden dient te blijven zitten en je hier zelf niets aan mag doen. (Net als het isra punt van de ptt en de "fase stoppenkast" van de nuon)

  Normaal sluit je dus je versterker aan met een kabeltje op het AOP. :)
   
 3. Nee....

  De upstream van je modem (dus van huis richting Multikabel) zit op lage frequenties (onder de 65 MHz) die over het algemeen juist verzwakt worden op de TV-uitgang.

  De downlink frequenties van het modem (van Multikabel richting klant) zitten tussen de TV-kanalen in, dus niet tussen radio en TV band.
   
 4. Maar zo'n AOP maakt een stuk minder goed contact dan deze "versterker" met F-connectoren. En er zit niet voor niks een aansluiting met retour kanaal op.
   
 5. Daar heb je gelijk in. Ik zat een nulletje fout in mijn gedachten. Toch heb ik er gelukkig nog nooit problemen mee gehad :)
   
 6. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je hebt tevens AOPs met F-connectoren. En zolang je goede kwaliteit pluggen gebruikt is er niets mis met die aansluiting. Dat er een retour kanaal op zit zegt verder niets over de aansluiting.

  Een quote van de site, op de door jou genoemde link, over hoe de versterker aangesloten wordt:
  De daar genoemde plug is tevens exact de goede kwaliteit plug die ik bedoel.
   
 7. o.k. nou die pluggen heb ik nog wel, maar de aansluiting komt bij mij uit de grond in de huiskamer, er is erg weinig ruimte voor. Vandaar dat de kabel ook direct op de versterker zit.
   
 8. Nu zit het al zo, dus ik zou het nu lekker zo laten zitten. Tenzij je rare brommen krijgt als je bijvoorbeeld je HiFi set op je tv aansluit :)
   
 9. Heb zelf gistern toevalig ook zo iets getest ;)

  Heb namelijk overal Hirschmann coax in huis liggen, nu wil ik de modem boven bij mijn server-rack....(2 verdiepingen omhoog ;) )

  Ik heb nu 20 meter dure Hirschmann kabel er bij gekocht met F-Connectoren (draai, knijp zou beter zijn geweest maar dat haden ze niet)

  En je gelooft het of niet maar die 20 meter haalde hij perfect met volle snelheid (denk dat hij ietsjes trager is), en dat zonder een versterker, heb alleen de Mulikabel splitter...

  Dus gaat zeker wel werken ;)
   
 10. Werken doet het ook wel, maar als je problemen krijgt zal de helpdesk eerst willen dat het volgens voorschriften wordt aangesloten, dat is het risico wat je nu bewust neemt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina