1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiten modem

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door leeuw1974, 16 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik krijg binnenkort kabelinternet van multikabel. Ik heb nu ADSL.

  Ik weet dat de modem eigenlijk bij de binnenkomst van kabel moet worden aangesloten. Pas heb ik een dure kabelversterker gekocht van hirschman. Daar komt de kabel op binnen en splitst die naar verschillende punten.

  Wat gebeurt er als ik mijn multikabel splitter niet aansluit bij binnenkomst maar op de eerste verdieping (waar dus een coax loopt naar de tv boven)

  Hirschman versterker is de GHV 20 M
  http://www.vego.nl/hirschmann/ghv20m/ghv20m.htm

  zoals je ziet is er een aansluiting met retour kanaal voor internet via de kabel

  THX


  p.s. de rede dat ik het graag boven aasluit heeft te maken met het wegwerken van de kabel en het aantal stopcontacten.
   
 2. Dan is de kans zeer groot dat je geen internet of instabiel internet hebt. Daarnaast zal de helpdesk je geen ondersteuning bieden als het niet volgens de voorschriften is aangesloten
   
 3. o.k. op zich begrijp ik dat wel, maar als ik hem aansluit op de daarvoor bedoelde aansluiting met retour kanaal (speciaal voor kabel via internet)

  Nu heb ik mijn splitter van ADSL ook niet aangesloten zoals zou moeten maar het heeft altijd goed gewerkt.
  Natuurlijk kan ik het uitproberen, maar misschien zegt iemand "dat gaat absoluut wel/niet werken"

  Hoe moet je je telefoon aansluiten (bellen via multikabel) op dat zelfde modem?
  Ik heb het pakket nog niet binnen, in eerste instantie heb ik gevraagd om monteur, maar ivm tijdsdruk en voorbereidingen weet ik niet of ik wel een monteur wil.
   
 4. Ik heb ook een Hirschman versterker, volgens mij een ouder type als die jij hebt. Mijn modem zit op die daarvoor bestemde aansluiting en hier werkt het goed. Je kunt het wellicht proberen.
   
 5. Zolang je versterker een retour kanaal heeft op de juiste frequenties kan je het modem daar prima op aansluiten. Je zou dus een kabel vanaf de uitgang met retour naar boven kunnen trekken, en daar de multikabel splitter aansluiten.

  Of het werkt hangt een beetje af van de gebruikte coax kabel en de signaalniveaus. :)
   
 6. thx ik ga het proberen
   
 7. Je gaat wel met je hoofdkabel vanuit een 1-gatsdoos naar je versterker hoop ik ??

  Als je dat vanuit een huiskamer-aansluiting met 2gatsdoos waar je alleen het TV-gat doorlust naar je versterker zal het retour-signaal niet werken.

  Maar als het een 1-gats-doos is ofwel een verlengstuk van je "groene kabel" zal het kunnen werken als je een goede kabel naar boven laat lopen.
   
 8. Het modem heeft een RJ-11 poort (zelfde poort als bijvoorbeeld op je telefoontoestel en je ADSL splitter) waarop je je telefoon(s) aan dient te sluiten.

  Als je het modem boven aansluit, zal er dus weer een telefoonkabel naar beneden moeten tenzij je een draadloze set met meerdere toestellen hebt. Dan zet je het basisstation gewoon boven neer, en een bijstation beneden.
   
 9. Oei, nu weet ik niet wat een 2gats en 1gats doos is. De situatie: De groene kabel uit de grond gaat direct met een F-connector op de hirschman versterker.  Dat is ook wel weer zo, eigenlijk is het allemaal niet ideaal want de telefoon staat nu aan de andere kant van het huis, en waar nu de kabel binnenkomt staat helemaal niks waar de telefoon dan weer kan staan...... :x Ik heb een pvc-pijp ingevreesd in de muur waar al een coax-kabel en een speakersnoer door gaat. Of er nu nog een Ethernet bij past is maar de vraag, de kabel, speakersnoer en ethernetkabel moeten erin één keer door. En vooral... wil de monteur dat wel het zal even prutsen zijn, met een doe het zelf pakket kan ik hetzelf doen en rustig aan, maar dan heb ik weer een RJ45 tang nodig.... Of krijg ik een speciale stekkers bij de DHZ-doos? Weet iemand dat?
   
 10. Over het algemeen wel hoor! Het signaal wordt namelijk alleenmaar gescheiden in lage frequenties (voor de radio) en hoge freqenties (voor de tv). Je kabelmodem zit een beetje tussen de tv frequenties in dus dat werkt prima.

  Oei! Daar zijn ze bij multikabel niet blij mee. Je antenne aansluiting is nu namelijk niet mee galvanisch gescheiden van het multikabel netwerk.

  De monteur gaat dit iniedergeval niet voor je doen. Je krijgt bij het DHZ pakket losse stekkertjes en een tang. Maar of deze alleen voor telefoon waren of ook RJ45 weet ik niet meer.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina