1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

alphacrypt classic

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door mlensen, 29 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Verleden week heb ik een Alphacrypt Classic gekocht via ebay. Ik krijg deze niet aan de praat. In mijn TV (Sony KDL 32D3000) lijkt deze kaart niet herkend te worden. Hoe kan ik zien welke firmware versie op de Alphacrypt staat? Mijn laptop herkent wel een nieuw device, maar op een of andere manier zijn de drivers niet ok. De upgrade-tool van Alphacrypt zegt dat er geen module herkend wordt, ook niet na het installeren van de Alphacrypt drivers.
  Met welke software kan ik achterhalen welke firmware aanwezig is? Zouden de drivers van Alphacrypt voldoende moeten zijn voor XP? En hoe kan ik de firmware dan eventueel updaten (misschien werkt de tool wel met de juiste drivers)?
  Iemand die me op weg kan helpen?
  Alvast bedankt!

  Marcel
   
 2. De versie informatie van de AlphaCrypt Classic CAM moet je gewoon via het menu van de TV kunnen uitlezen. Mogelijk moet je eerst de TV via de afstandsbediening in digitale modus zetten om onderstaand Instellingen CA-module menu te benaderen:

  [​IMG]

  Als dat menu niet valt op te roepen zit misschien de AlphaCrypt verkeerd om in het Common Interface slot of is niet goed aangedrukt:

  [​IMG][​IMG]
  De tweede foto toont de volledig aangedrukte AlphaCrypt Classic CAM in het Common Interface slot.

  Als alles er goed inzit en toch kan je via het digitale menu van de TV de AlphaCrypt Classic CAM niet benaderen dat is de kans groot dat de AlphaCrypt Classic CAM kapot is. Iedere CAM wordt namelijk altijd uitgeleverd met een firmware versie aanboord, dus die versie moet je kunnen uitlezen.

  Er bestaat voor zover mij bekend geen algemene PC software waarmee je het menu van de AlphaCrypt Classic CAM via een gewoon PCMCIA slot kan benaderen en uitlezen. Dat lukt alleen met een DVB PC-TV kaart met Common Interface slot en de software behorende bij de PC-TV kaart.
   
 3. Bedankt Archie!
  Ik ben bang dat de Alphacrypt dan inderdaad defect is. Zijn er manieren om dit te testen? Zijn er bedrijven die dit voor je kunnen doen?

  Marcel
   
 4. Breng maar even langs bij botman multimedia Hoorn.

  vraag even naar jasper (ik ben woensdag vrij)

  dan test ik hem wel even
   
 5. Hoi jasper,

  Ik vind het tof dat je dit aanbied, maar Hoorn is voor mij helaas geen optie. Ik woon in de buurt van Utrecht. Zou er hier in de omgeving niet een zaak zijn waar ze kunnen testen?
  Wel bedankt voor je aanbod!

  Marcel
   
 6. Zo servicegericht zijn ze gewoon bij Botman. :D

  Maar alle "gekheid" op een stokje, ik denk dat als je even bij RAF in Utrecht binnenloopt ze hem ook wel voor je willen testen.

  Eric
   
 7. Alphacrypt

  ook ik heb een sony 32 D3000 met Alphacrypt CAM echter rtl 4 5 6 7, Rtv NH en nog enkele kan ik niet ontvangen de rest geen probleem.
  Ik de weken dat ik volledig de digitale zender kon ontvangen had ik met regelmaat wel eens ontvangst van deze zenders.

  Sony /Alphacrypt / en multikabel legt het probleem bij de ander neer.

  Weet iemand wat ik nu kan doen???

  vriendelijke groeten
   
 8. lijkt op slechte ontvangst van het signaal.

  Andere coax kabel en goed afgeschermde pluggen(helemaal van metaal) helpt in zo'n geval.. Is er bij jou een manier om te kijken of het signaal goed is?

  Ik had dit verschijnsel vorige week ook, de ene zender wel de andere niet, bij het scannen van de kanalen kon ik zien dat het signaal niet 100% was, maar ergens tussen de 0% en 40%, slechts een enkele gaf meer dan 70%. Nadat ik de 15 meter lange coax kabel van de meterkast naar de wandcontactdoos had vervangen door eentje van iets betere kwaliteit (Hirschman) en ook de pluggen door goed afgeschermde metalen exemplaren en ten slotte ook nog een signaalversterker had geinstalleerd, .. was het probleem verholpen en kon ik alle zenders vinden en kijken, 100% ontvangst op alle kanalen.

  Ik was slechts 30 euro kwijt voor de coax en de pluggen, de signaalversterker is misschien niet eens nodig, maar die had ik al eerder aangeschaft (15 euro bij de gamma).

  Het was de investering dubbel en dwars waard.

  Lots
   
 9. De RTL's zitten met zijn allen in een transportstroom, met (dacht ik) nog wat kleinere zenders (qua bitrate) erbij. Het lijkt er dus op dat je problemen hebt met één frequentie. Probeer eens de tip van hierboven. Als dit niet helpt, en het ook met een korte kabel niet werkt, is het geleverde signaal van MK niet voldoende.
   
 10. De huidige versie firmware = 3.14 van alphacrypt classic.

  Updaten gaat ook via een satelliet ontvanger de afgestemd word op ORF1 van de hotbird op 13graden oost.

  Als de module goed is zal na herkenning de cam worden geupgraded naar de nieuwe versie.
  De versie die erin moet staan om te updaten is fw 3.02
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina