1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ik ontvang DVB als mijn decoder UIT staat

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door speledingetje, 25 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe kan dit?

  Ik heb net een nieuwe TV gekocht (Philips PFL7862D, bevalt prima tot nu toe) waar volgens de specificaties geen DVB-C op zit (wel DVB-T). Als ik nu gewoon de instelhulp van de TV gebruik om de analoge zenders op te slaan, terwijl mijn Samsung decoder uit staat, dan vind hij naast de 33 analoge zenders ook 4 digitale TV zenders en 9 digitale radiozenders.

  De digitale 4 zenders (Ned1/2/3 + Noordholland TV) werken keurig met EPG enzo. Ik weet dat er zo iets bestaat als Free-to-Air, maar van wat ik er over gelezen heb, heb je daar toch echt DVB-C voor nodig.

  - Kan het zijn dat de instraling van KPN zo sterk is dat ik DVB-T Free to Air op mijn multikabel foutloos ontvang?
  - Zend multikabel ook een paar DVB-T zenders mee?
  - Heeft mijn TV stiekum een ingebouwde DVB-T antenne?

  wie het weet mag het zeggen... :?
   
 2. Ik heb mijn eigen vraag al deels beantwoord: door de frequentie op te zoeken in mijn TV en die te vergelijken met die op digitenne.nl blijkt dat precies overeen te komen met mijn locatie, evenals het aantal zenders die FTA zijn (4 TV+9 radio).

  Blijft het natuurlijk gek dat ik dat zomaar ontvang zonder een antenne.
   
 3. De gevonden kanalen zijn de DVB-T kanalen die Digitenne van KPN ongecodeerd in de regio NoordHolland doorgeeft. Ze worden dus niet door Multikabel als Free-To-Air kanalen via de kabel aangeboden.

  Lijkt er wel op. Gebruik je wel een goede kwaliteit COAX bekabeling met bijbehorende goed afschermde metalen stekkers? In feite hebben we het hier namelijk over storing van buitenaf.

  Nee.

  Lijkt me van niet en als Multikabel in de toekomst misschien een paar analoge kanalen op dezelfde frequenties plaatst dan heb je een probeem.
   
 4. Zit je misschien heeel dichtbij een DVB-T mast? :P
   
 5. 4 tv en 9 radio dat is de FTA van DVB-T, deze ontvang ik naast de analoge kanalen ook op mijn LCD tv.. Deze heeft een ingebouwde DVB antenne..
   
 6. Dank voor de reacties. Het zal wel instraling (storing) zijn want ik heb in de gebruiksaanwijzing nergens iets over een ingebouwde antenne gevonden en er zit ergens in het menu een zender test die 'Digitenne' aangeeft als je een van de digitale kanalen geselecteerd hebt.

  Er zit een heel klein coax kabeltje van een degelijk uitziende kwaliteit tussen mijn tv en de wandcontactdoos, en een signaal versterker in de meterkast. Nieuwbouwhuis van maar drie jaar oud. Dus je zou zeggen, dat moet wel ok zijn. Het is wel een beetje uitzonderlijke setup want we wonen in zo'n blok dat via glasvezel van alles voorzien worden (internet, telefoon, tv). Daarom zijn we ook ongeveer de enige in Amsterdam met multikabel (de rest hier heeft UPC). Wellicht kan het nog zijn dat de provider van de glasvezel het er bij heeft gemixed (Telecompleet)?

  Nou ja, zolang multikabel maar niet op dezelfde frequenties gaat uitzenden vindt ik het allemaal wel best zo.
   
 7. Je kan eventueel nog even controleren waar het op "binnen" komt door stuk voor stuk de diverse stekkers eens los te maken terwijl je een digitenne kanaal opzet. Eerst de coax kabel los uit de wand-doos, is het dan weg, dan wordt het elders in je installatie opgepikt, haal dan de stekkers voor en na je signaalversterker eens los, of haal die versterker er eens tussenuit. Als je huis alles via glas binnenkrijgt waarna het via een interfacebox weer TV wordt, kan het ook via die box instralen bijvoorbeeld.

  Het is misschien nu geen probleem, maar misschien toch handig om alvast te weten welk component het eventueel oppikt voor het geval je storing krijgt.
   
 8. Briljant idee CeeS, dat had ik zelf natuurlijk ook we eens mogen verzinnen :oops:

  Het bleek toch het kabeltje naar de TV te zijn: ook al hangt hij los aan de TV dan nog steeds goed beeld op de Digitenne. Erst nog vervangen door een ander goldplated dik uitziend Sony kabeltje: zelfde resultaat, maar uiteindelijk met een Philips kabeltje met twee van die inductie beads er op viel het beeld vrijwel weg.

  Wat betreft de suggestie van Vincent: dat was ook een goede. Ik heb even gegoogled naar de DVB-T zender kaart... He, verrek dat stipje staat ongeveer op mijn huis. [Kijkt uit raam] Aha, dus dat is waar die mast voor is. :lol:

  Vond het wel een handige feature dat ik mijn decoder niet aan hoef te zetten en een andere afstandsbediening hoef te pakken voor Radio en Ned 1/3 met EPG, dus misschien dat ik dat andere kabeltje er wel weer in stop totdat ik een keer storing krijg.
   
 9. Je kan ook bij www.stai.nl een melding aanmaken van de interferentie die je ervaart. Volgens mij ontvang je dan na het aanmaken van zo'n melding gratis een goed afgeschermde kabel. Kan je meteen even testen hoe goed de kwaliteit is van die kabel t.o.v. het Philips kabeltje.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina