1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

M internet security vraagje

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door rolf!, 17 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb met mijn pc last van Multikabel internet security tijdens het opstarten.( in mijn omgeving meerdere mensen die er last van hebben)
  Het gehele opstarten duurt minstens 5 min voordat ik mijn pc normaal kan gebruiken, tijdens het opstarten is er een Rood kruisje zichtbaar in het tray icoontje.
  Multikabel geeft aan als oplossing alle updates binnen halen van Microsoft en herinstalleren Multikabel security.
  Beide geven geen oplossing! Zijn er meerdere mensen die dit probleem hebben/hadden? Hoe hebben ze het opgelost of heeft er melding van gedaan bij multikabel?
  rolf
   
 2. Als ik de vraag goed begrijp is er of in het verleden geen last van geweest of is MIS net geinstalleerd?
  In het tweede geval: is oude software volledig van de pc verwijderd?
  Zijn er geen conflicten, zoals Windows firewall staat nog aan? (moet uit)
  Welke Windows versie en is deze legaal?
  met groet,
  Tom
   
 3. Is dat het rode kruisje met de melding dat je pc een beveiligingsrisico loopt omdat er geen virusscanner of firewall draait? Deze gaat uiteindelijk toch wel weg (als MIS is opgestart)? Waarschijnlijk komt de controle van windows eerder dan dat MIS is opgestart.

  Ik heb MIS ook een jaartje geprobeerd, maar ben er, door het tergend lange opstarten van mijn pc en heel veel draaiende processen, uiteindelijk weer van afgestapt. Nu heb ik AVG free (virus) en Comodo Pro (firewall) draaien, en dat bevalt een stuk beter. En het is nog gratis ook! :D
   
 4. Tja zoek eens wat rond over het verwijderen van avg, als je niet heel zeker bent zou ik het niet installeren gezien het zelf bijna een virus is. (zo lastig goed te verwijderen)
   
 5. Heb je het hier niet over Norton? AVG wordt gewoon keurig verwijderd hoor.
   
 6. Tja, ik lees ook voornamelijk positieve berichten over avg. Tuurlijk zijn er betere virusscanners (McAfee, Kaspersky), maar voor een gratis variant komt avg altijd goed uit de bus.

  Maar nieuwsgierig als ik ben, heb ik toch even gegoogled naar het verwijderen van avg, en dan kom je inderdaad wat problemen tegen. Daarna heb ik gezocht naar verwijderen van McAfee, en dan zie ik dezelfde soort problemen opduiken. Waarschijnlijk zijn er dus altijd wel situaties dat virusscanners niet goed te verwijderen zijn.

  Voorlopig ben ik een tevreden gebruiker. Heeft Saywhat misschien een suggestie voor een andere goede gratis virusscanner?
   
 7. Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid Avira.

  www.freeav.com

  Voordelen:
  - Mooie kleine scanner
  - Controleert bij alle lees- en schrijfacties
  - Updates en controles op vaste tijdstippen in te stellen

  Nadelen:
  - Een popup bij het updaten
  - Geen actieve scan van e-mail attachments, behalve dan wanneer ze weggeschreven worden.
   
 8. In mijn ogen is goed niet goed genoeg en als er betere zijn zou je toch echt daarvoor moeten kiezen.
  De afgelopen weken heb ik heel wat AVG klantjes langs gehad welke besmet waren met een trojan downloader. Uiteindelijk blijkt het betaalde arbeidsloon duurder dan een fatsoenlijk beveiligingspakket als Kaspersky Internet Security. (sommige zijn meerdere keren per jaar de klos).
  Het verschil zit hem niet eens in het onderscheppen van bekende virussen maar bijv. AVG schijnt 1 maal per 24 uur te zoeken naar updates terwijl Kaspersky dat elke 5 minuten doet.

  Verder bescherming tegen:
  - spyware, rootkits, keyloggers
  - anti-phishing,
  - anti-spam
  - firewall
  - ouderlijk toezicht (filtering)

  Het meeste doet AVG dus niet.
  En dan hebben we het over 6 tientjes per jaar voor 2 computers.

  Maarja, we blijven Hollanders he. :wink:

  Eric
   
 9. Voor de MGV heb ik in november vorig jaar een evaluatie naar MK gestuurd. Een terugkoppeling is echter nog uitgebleven. Zelf ben ik (nog steeds) behoorlijk enthousiast over F-Secure. Over de problemen na de laatste update heb ik ook een oproep geplaatst om bevindingen te melden. De respons daarop is erg minimaal geweest, daarom heb ik het er maar even verder bij gelaten. Als niemand verder iets meldt en ik kom met een rapportje aan dan kan je je voorstellen dat ook MK er niet meteen de hoogste prioriteit aan geeft.

  De nieuwste versie van F-Secure scant veel dieper dan ooit tevoor. Zo zie ik dat het lijkt alsof er op ethernet pakket nivo al wordt gescanned op het voorkomen van verdachte tekenreeksen. De impact op mijn internet snelheid bedraagt ca 5% verlies. De meeste klachten die ik signaleerde betroffen de wisselwerking met mail programma's (m.n. Outlook) en ook andere software of sevices (bv. systeemherstel). Weliswaar geeft dat en nogal wisselend beeld. De meest gehoorde klacht laat zien dat Outlook opgehangen lijkt te worden, in runtime bij het scannen van mail. Bij mezelf zie ik dat het versturen van mail sterk wordt vertraagd. Zelfs als er geen mail te verzenden is.
  Bij het opstarten wil F-Secure nogal eens de veroorzaker zijn dat Outlook zelfs niet meer fatsoenlijk bij de mailserver kan komen.

  Jouw probleem zie ik zelf in mindere mate, ik merk wel dat mijn PC wat trager opstart, maar niet zo erg dat het hinderlijk is geworden. Mijn voorzichtige indruk is dat het samenhangt op welk moment allerlei processen worden opgestart en dat het uitmaakt op welk moment F-Secure wordt opgestart.

  Je zou het eens kunnen proberen door zoveel mogelijk zaken niet automatisch te laten starten en te zien hoe het dan uitpakt en zo successievelijk dingen weer bij te schakelen, tot het weer mis gaat. Ik doel dan niet zozeer op de typische Microsoft processen, maar meer van die toepassingen waarvan de makers het handig vinden om standaard mee te laten draaien. De meeste doen dit toch alleen maar vanwege software updates of om sneller te detecteren dat "hun apparaat" is aangesloten. Vergeet daarbij niet wat er mogelijk automatisch wordt opgestart vanuit het Startmenu.
   
 10. Nee ik bedoel echt AVG, in veel gevallen blijven er ook bij AVG entries in de registry achter, een programma als Multikabel Internet Security struikeld daar over.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina