1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Twee ip adressen op 1 computer! Hoe switch je dan?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door ronwessels, 11 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik weet niet of ik hier de juiste onderwerp keuze heb gemaakt. Anders hoor ik het wel. Het lijkt mij in ieder geval een leuke casus.

  Het volgende is het geval.
  Ik ben aan het overstappen van Planet naar Multikabel. Ik heb nu twee ip adressen. Ik moet vanwege een aantal redenen allebei de ip adressen gebruiken. En let wel, op 1 computer. Ik wil bijvoorbeeld de email adressen van zowel Quicknet als Planet nog een tijdje gebruiken. Dat kan ook met twee computers, maar dat wil ik nu even niet.

  Ik heb daarvoor een computer met een Asus A8N32-sli de luxe moederbord met de mogelijkheid van twee lan verbindingen. Ik gebruik Windows XP professional.
  Ik heb ook alle twee de verbindingen op twee verschillende routers aangesloten. Ik heb internet verbinding. Alles werkt. Als ik mijnipadres opvraag, krijg ik het ip adres van Planet. Niet dat van Multikabel.
  Ik zie ook drie icoontjes die drie webverbindingen aangeven. Twee lanverbindingen (één via NVIDIA nFORCE networking en één via de Marvell Yukon chip) en een 1394 verbinding. Die laatste draait plotseling ook.

  Het lukt mij nog steeds om Planet mails te verzenden, maar niet om Quicknet mails te verzenden. De laatste wil wel ontvangen. (Overigens kan ik wel Quicknet mails versturen. Alleen als ik met 1 verbinding werk. Dat heb ik geprobeerd met 1 lan verbinding.)

  Kan iemand mij uitleggen wat er gebeurt? En is het überhaupt mogelijk twee ip adressen op een computer naast elkaar te gebruiken zonder kabeltjes te verwisselen?
   
 2. Ik heb zelf iets gevonden dat mogelijk naar een oplossing lijdt.
  Als je naar de eigenschappen van een lan verbinding kijkt, zie je de verschillende onderdelen. Ook het TCP/IP protocol. Als je van TCP/IP protocol de eigenschappen bekijkt, zie je een algemene en een alternatieve configuratie. Op de laatste kan de gebruiker een configuratie opgeven.

  Vraag is nu wat je daar moet invullen. Het IP adres moet mogelijk het ip adres zijn wat je van de router krijgt. Maar de router staat op dhcp. Iemand een idee?
   
 3. Je schrijft dat je 2 routers gebruikt, dus de routers zouden als het goed is allebei hun eigen ip-adres krijgen, eentje van Multikabel en eentje van Planet. Als je dus je computer aansluit op één van de routers moet het werken.

  In principe kan het met 2 ethernet aansluitingen wel, maar je computer hoort van beide routers een lokaal ip-adres te krijgen, je routers krijgen het publieke ip-adres van de providers.

  Aansluiten van 2 kabels is niet het enige, want je computer weet dan niet welke kabel hij moet gebruiken voor de verbinding. Dat zal er altijd 1 zijn. Je kunt een hele routeringstabel aan gaan maken als je dat zou willen waarbij je bepaalde websites kunt dwingen een bepaalde interface te gebruiken.

  Maar weet niet wat je nu precies wilt met beide verbindingen, je kunt in principe ook alles met je nieuwe Multikabel verbinding doen, behalve mail versturen via de planet mail-server. Maar als je in die mail-account de smtp server wijzigt in smtp.quicknet.nl zal je de uitgaande mail via de multikabel smtp server versturen en inkomend kun je dat wel via multikabel ophalen bij Planet.

  Wat je probeert met 'alternatieve configuratie' is niet wat je nodig hebt. Dat is bedoeld om een vast ip-adres te gebruiken indien de default (dhcp) niet werkt. Als je interface geen ip-adres krijgt, zal hij deze vaste gaan gebruiken.
   
 4. Ik wil inderdaad uitgaande mail van planet voorlopig blijven gebruiken. Wat overigens wel lukt is dan de een en dan de andere lanverbinding uitschakelen en/of inschakelen. Respectievelijk krijg ik dan het bijbehorende ip adres.

  De mail kan ik nog steeds alleen via Planet versturen als ik beide lan verbindingen aan blijf houden. Waarom blijft PLanet de smpt server beheersen?

  Overigens is het mij niet gelukt om via planet mail te versturen als ik alleen mijn multikabel account instel. Wel ontvangen inderdaad. Thunderbird laat wel de mogelijkheid zien om meerdere uitgaande mail accounts te beheren. Bedoelen zij daarmee meerdere accounts van dezelfde provider?
   
 5. Omdat je in je instellingen van je mail-account ook een andere SMTP server moet instellen als je de aansluiting van de andere ISP gebruikt.

  Ofwel:
  - Zit je computer aangesloten op de Planet lijn: in je mail-account smtp.planet.nl instellen.
  - Zit je computer aangesloten op de Multikabel lijn: in je mail-account smtp.quicknet.nl instellen.

  Of 2 verschillende email accounts aanmaken waarbij je de mail die je met planet wilt versturen op de planet-account aanmaakt en verstuurt en die multikabel-mail via die account. Je kunt dan de planet account alleen gebruiken als de planet-router aangesloten zit en de multikabel account gebruiken als die router aangesloten zit op je computer.
   
 6. Oké, ik snap het. Dank je wel.
   
 7. Ik heb niet heel het topic gelezen, teveel tekst :oops:

  Maar waarom stel je niet bij je planet e-mail account als uitgaande mailserver smtp.quicknet.nl in? Je kunt dan gewoon vanaf je planet e-mailadres blijven mailen, ontvangers zien ook je planet adres als afzender, maar het verzenden loopt via de multikabel server. Dus hoef je niet van verbinding te switchen.
   
 8. Die vraag was al gesteld :wink:
   
 9. Dat klopt maar ik had hem wat verduidelijkt omdat ik het idee had dat ronwessels niet helemaal begreep dat je dan nogsteeds je planet adres als afzender kunt blijven gebruiken.

  Want dat staat namelijk nergens op die manier uitgelegd :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina