1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung DCB-B270R: infobalk permanent zichtbaar bij opnemen

Discussie in 'Samsung DCB-B270R' gestart door Nozel, 10 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als ik de timer gebruik van de decoder en opneem op video is de informatiebalk onderin permanent in beeld. Niet bruikbaar dus. Als ik de decoder permanent aan laat staan (en dus niet de timer gebruik) gaat het wel goed. Weet iemand een oplossing?

  Ik wil dus graag decoder en video met een timer instellen om op te nemen. Zoeken in dit forum en via Google heeft helaas (nog) niets opgeleverd.

  Alvast bedankt!

  Jeroen
   
 2. Even een aanvulling: als ik tijdens het opnemen de TV aanzet zie ik de informatiebalk ook. Deze verdwijnt dan na een aantal seconden. Bij de opname zie je dit ook. Dus maw als de televisie uitstaat, ik de decoder aanzet en ga opnemen zie ik permanent de informatiebalk. Als ik de decoder aanzet, ga kijken op de televisie, vervolgens de televisie uitzet en dan ga opnemen zie ik de informatiebalk niet.

  Heel vervelend, want nu kan ik de timer dus niet gebruiken. Als iemand een oplossing weet hou ik me aanbevolen!
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
 4. Bedankt voor je antwoord, deze had ik zelf nog niet gevonden. Dit lijkt mij een zeer grove fout. Als je ziet wat een vlucht digitale tv heeft genomen dan kom je niet weg met het excuus dat het apparaat primair om te kijken is. Ik hoop dat Samsung er niet zo over denkt, want dan begrijp je het echt niet. Maar als ik op de helpdesk afga die ik net gebeld heb, heb ik er weinig vertrouwen in. Die zegt dat dit is opgelost als ik de firmware update. Dat is dus niet waar begrijp ik. O jammer.
   
 5. Het is al eerder vertoond dat de MGV en forumleden ism. MK nieuwe zaken grondig uittest. Op ons overleg is al aan de orde geweest om dit te blijven doen en verder uit te bouwen. Uittesten van firmware zou daar bv uitstekend in passen, echter heb je daar ook de makers en evt. leveranciers bij nodig. Als binnenkort het TV Home forum bij ons aansluit dan beschikken we over een behoorlijk potentieel en nog meer contacten. Met de komst van Ziggo praten we niet alleen meer met en over een stukje NoordHolland maar half Nederland.
  Overigens hebben ook vrijwel alle andere fora en gebruikers clubs, die straks met Ziggo te maken krijgen, aangegeven positief te staan tov. "een of andere vorm van samenwerking". Alleen troubles@home heeft jammer genoeg nog niet gereageerd.
   
 6. Er staat wel meer geblaat op dat forum :roll:

  Toch vind ik dit wel een hele interessante bug, dit betekend namelijk dat de decoder en tv toch iets van signaal/data uitwisselen, wat niet gebeurd met een dvd recoder of op de recorder scart uitgang. Anders kan deze bug nooit voorkomen...
   
 7. Ik gebruik ook de Samsung DCB-B270R, als ik de timer van de decorder en dvd recorder op hetzelfde tijdstip laat beginnen, heb ik hetzelfde probleem met de balk, maar als ik de decoder 5 minuten eerder laat beginnen dan de dvd recoder is de balk weg op het opgenomen stuk.
   
 8. Deze truk zal ik even proberen, maar het blijft een bug. Het kan nooit de bedoeling zijn dat men de 2 apparaten separaat programmeerd, in plaats van de functie "external link" (op mijn panasonic DMR-EH60) of dergelijk te gebruiken en het programma alléén op cabeltuner in te stellen,
  Trouwens een firmware update is er nu (Dec. 08) nog altijd niet, en zal er waarschijnlijk nooit komen.
   
 9. Hallo Nozel,
  Ik had het probleem ook. Op het forum van Kieskeurig werd een oplossing geboden door dolfijn: "Het klinkt waarschijnlijk vreemd, maar het enige waar je op moet letten is dat de laatste zender waarop je de decoder hebt afgestemd, een andere zender moet zijn dan de zender die je hebt geprogrammeerd. (Voorbeeld: als je met de decoder een uitzending op Nederland 1 geprogrammeerd hebt, stem je de decoder op bijvoorbeeld Nederland 2 (iig niet Nederland 1) af voordat je de decoder uitzet.)"
  Bij mij werkt het goed.
   
 10. Ik heb hetzelfde probleem.... mijn vrouw wordt er helemaal gek van! Krijg nu al verwijten naar mijn oren geslingerd dat we op de slaapkamer dus maar zo'n zelfde apparaat als beneden hadden moeten kopen (zo'n PVR van Samsung, werkt echt perfect, maar dan kun je dus nix op DVD zetten van wat je opneemt)

  Mijn tuner zegt dat hij software versie v0.24 heeft.
  De knop 'SW upgrade' kan ik echter niet indrukken.
  Is v0.24 ook de meest recente versie of is er al een nieuwere/betere?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina