1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Snelheid internet en newsserver erg laag

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Barfman, 9 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Ja zo begreep ik het ook niet. Ik dacht dat je dus de router niet zag vanuit je PC en dat je bijvoorbeeld ook niet in de configuratie van je router kunt komen ?? Kun je na het aanzetten van je PC dus wel in de setup van je router komen via de draadloze verbinding en heb je alleen geen internet Barfman ?
     
  2. SP1 voor Vista installeren kan ook wel eens het e.e.a. met betrekking tot het netwerkgebeuren verbeteren al denk ik niet dat jouw probleem daar ligt.
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=F559842A-9C9B-4579-B64A-09146A0BA746&displaylang=nl
     
  3. Nee, ik kan na het aanzetten van de pc niet in mijn router admin komen, ik kan ook niet op internet komen. Zoals ik al had vermeld, ik moet echt een reset doen van mijn router en modem om weer verbinding met mijn router te kunnen maken (draadloos). Dit gebeurd niet elke keer wanneer ik opstart, maar houd het maar op 7 van de 10 keer dat ik de boel moet resetten.
     
  4. Blijft heel vreemd want zelfs als je het internet niet aangesloten zou hebben zou je toch ook in je router moeten kunnen komen.

    Als je nu alleen je router reset, kun je dan wel in de setup van je router komen? (ondanks dat je dan nog geen internet hebt)

    Het lijkt zoals je het beschrijft inderdaad wel of je router in slaap valt. Door hem te resetten zou hij dan weer wakker worden, maar dan zou het niet nodig moeten zijn om je modem te resetten. Dat is (bij Multikabel) alleen nodig als je een ander apparaat aansluit met een ander MAC-adres op je modem. Heb je soms het MAC adres gewijzigd in je router wat misschien dan terugspringt naar default of zoiets ??
     
  5. Ik heb de vraag al eerder gesteld maar geen antwoord op gekregen. Hoe maak je verbinding met het draadloze netwerk. Doe je dit middels de software die je bij je NIC gekregen hebt of maak je gebruik van de draadloze opties van Microsoft zelf. Hier kan het probleem zitten. Internet of niet, de configuratie pagina van je router moet je altijd kunnen benaderen. Op de een of andere manier komt je draadloze verbinding niet goed tot stand en heb je hierdoor (wat logisch is) ook geen internet. Om je draadloze gedeeltje uit te sluiten zou je eens kunnen overwegen op de computer middels utp kabel aan te sluiten. Netwerk/Internet problemen zouden dan over moeten zijn. Blijf je last houden dan is er toch meer aan de hand.
     
  6. Ik heb de drivers van syslink zelf gebruikt, en maak verbinding met de windows gui. Als ik gewoon mijn UTP kabel gebruik heb ik er geen last van. Ik heb ook een N95 smartphone, en ook die ziet af en toe de router niet (ook van een meter afstand). Ik moet dan een paar keer op zoeken naar wlan en dan ziet hij hem weer.
     
  7. Voor zover dat van afstand is te beoordelen lijkt het op een probleem met je draadloze gedeelte van je router. Heb je al geprobeerd om een firmware update van je router te doen of middels een factory reset alle configuratie naar fabrieksinstelling terug te zetten en weer van voor af aan te configureren?
     
  8. Nou daar heeft Windows idd niets mee te maken. Alhoewel Vista niet bekend staat vanwege zijn sterke wireless en netwerkgebeuren. Vandaar mijn advies om SP1 te installeren. Dat zou heel wat netwerkproblemen moeten oplossen.

    Jouw geval lijkt mij duidelijk een probleem van je router. Zoals al is aangegeven, even kijken op de site van de fabrikant of er een firmware-update is, resetten en als dat allemaal niet mocht helpen eens een router van iemand lenen om te testen of het dan wel goed gaat.
     
  9. Ik heb hem natuurlijk al gereset naar de fabrieksinstellingen, en hielp ook niet.
    Er zit al de laatste firmware op, is het de moeite waard om hem opnieuw te updaten dan. BTW ik gebruik al SP1 op vista, en het probleem is daar niet door verholpen.
     
  10. Nou dan gaat het toch ernstig op een defecte router of een foute instelling lijken. Heb je al eens geprobeerd om een ander kanaal te kiezen?
    Mijn Toshiba notebook bijv. wenst alleen goed te werken met kanaal 7 of hoger.
    Haal (tijdelijk) even je (WEB?) beveiliging eraf, SSID broadcast op AAN en probeer het dan nog allemaal nogmaals. Ik heb routers van Belkin onder handen gehad welke helemaal niet werkten als SSID broadcast werd uitgezet itt die van Linksys welke alleen maar onzichtbaar werden.
    Heb je er geen MAC fitering in staan? Zou ie het overigens ook niet tijdelijk of een beetje moeten doen. Dus als je heb terugzet naar fabrieksinstellingen zou ie gewoon moeten werken lijkt mij. Zo niet dan lijkt ie mij defect.
    Ik heb zelf ook een N95, als die niets vind, is er ook niets en hoef je niet aan o.a. de wireless drivers van je pc te twijfelen. :)
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina