1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Snelheid internet en newsserver erg laag

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Barfman, 9 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Herstellen van een draadloze verbinding doe je met de herstel optie van je draadloze netwerk adaptor. Als de computer is ingesteld op automatisch aanmelden maakt het niet uit of de SSID aan of uit staat. Deze moet je bij aanmelden invullen en het maakt niets uit of deze uit staat.
  Uit beveiligings oogpunten is het ook beter om de SSID uit te zetten. Gebruik bij voorkeur WPA2 of WPA. WEP is achterhaald en binnen een paar seconde zo te kraken. Update je driver voor je draadloze netwerk adaptor naar de laatste versie.
   
 2. Ik heb de SSID gewoon aanstaan, en met Inssider zie ik hem ook gewoon staan, ook via windows zelf. Ik heb wel 5 andere draadloze netwerken in de buurt, 1 met 80% ontvangst en de rest met 20 a 30%. Uiteraad heb ik verbinding maken wanneer windows (vista) opstart aan staan, en het werkt wel gewoon. Het probleem is wel dat ik regelmatig alles moet resetten (niet altijd). Dacht eerst dat het misschien met de lease time te maken zou hebben, maar heb er weinig verstand van dit soort zaken. Ook wil het nog wel eens gebeuren dat wanneer ik software installeer en dan moet restarten ik ook mijn verbinding kwijt ben. Ik kan dan verbinding herstellen, maar windows ziet dan gewoon geen verbinding, en na een reset weer wel.

  ps, heb WPA2-Personel AES encryptie
   
 3. Zet DHCP uit en geef de draadloze verbinding een fixed ip adres. Weet je gelijk of het door de lease komt.
  Update de driver (van de netwerkkaart) naar de laatste versie. Blijf je dan problemen houden probeer dan eens een andere draadloze netwerkkaart. Ik heb het vermoeden dat het probleem in de netwerkkaart zit. Gebruik je de driver van de netwerkkaart om je aan te melden bij het draadloze netwerk of die van windows zelf?
   
 4. Ik gebruik de laatste drivers, dus dat zou het niet kunnen zijn. Andere pci kaart lijkt me ook niet, want deze werkt het beste op mijn model router volgens de website van linksys.Ik zal even de DHCP uit zetten, en kijken hoe het dan gaat. Heeft dat nog gevolgen voor iets als ik die uit zet?
   
 5. Ja je krijgt dan geen ip-adres van je router en het zal dan niet werken als je geen fixed-lokaal-ip in je laptop hebt gezet.

  Maar ziet je laptop de router helemaal niet ? Want in dat geval heeft dit niet veel zin, hij moet wel draadloos eerst verbinding met je router maken voordat hij eens een ip gaat opvragen.
   
 6. Hij ziet hem pas nadat ik de router en modem opnieuw opgestart hebt. Zoals ik zei, ik heb er niet constant last van, maar het gebeurd wel regelmatig dat ik na een reboot van mijn computer geen verbinding met wlan heb, ook ziet mijn pci kaart niets. Na een reset is alles weer normaal en maakt ie automatisch weer een verbinding. Het is net alsof mijn router in slaap valt, en dat ie niet wakker wilt worden :razz:
   
 7. PCI kaart het beste voor router wil nog niet zeggen dat deze ook werkt. PCI kaart kan best verrot zijn. DHCP uitzetten houd in fixed ip adres invullen.
   
 8. @Home web klantcontacten team

  Beste Barfmann,
  Ik ben van het @Home web klantcontacten team en wij willen graag het routerprobleem met u oplossen.
  Mocht u hier gebruik van willen maken dan kunt u een mail sturen naar support@home.nl met als subject "webcare" en "Routerprobleem"
  Vermeld dan even u NAW gegevens en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Wij nemen dan contact met u op om dit probleem samen met u op te lossen.

  Met vriendelijke groet, @Home web klantcontacten4
   
 9. Ik heb de DHCP uitgezet gisteren, en vanmorgen voordat ik te werk ging ff checken en weer geen internet. Na restart van de router ook nog niet, maar na een restart van het modem weer verbinding.
  Router uit, modem uit, modem aan, router aan.

  Ik zal wel ff een mail sturen, en kijken wat daar uitkomt.
   
 10. Dit is een ander probleem dan het geen connectie kunnen maken met het draadloze netwerk.:eek:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina