1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Snelheid internet en newsserver erg laag

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Barfman, 9 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  Nadat ik wat informatie opgehaald hebt op dit forum betreft een draadloze verbinding heb ik alles binnen en aangesloten. Ik heb eerst zelf gezocht op Google, en via port forwarding geprobeerd het iets soepeler te laten lopen, maar helaas lukt het me niet. Ik zelf heb een vermoeden dat het door de beveiliging komt, want als ik dat uitzet, dan gaat het allemaal veel sneller. Kortom, op dit moment beleef ik weinig plezier met me draadloos internet, want het is af en toe niet te doen. Ook valt de verbinding regelmatig weg, en het downloaden met newsleecher is echt bagger. Ik haal net aan 3MB inplaats van de 12 die ik heb.

  Zijn er mensen die mij wat goede tips kunnen geven, ik heb geen netwerk nog, gebruik alleen mijn router af en toe met mijn Nokia N95, en voor de rest niet. Ik zou graag draadloos willen blijven, want het ruimt wel op de kabels, en het is makkelijk om je te verplaatsen.

  Ik heb de volgende router en adapter:
  Linksys Wireless-N home-router WRT150N
  Linksys Wireless-N PCI Adapter WMP300N
   
 2. Heb gelezen en ervaren dat Multikabel en Linksys niet samengaan. Ik heb daar verschrikkelijk mee lopen stoeien. Toen een Draytek Vigor 2910 eraan gehangen (op advies van...) en het loopt nog steeds als een speer.
  Wellicht een tip....
   
 3. Kijk eens op linksys.com en kijk of je de laatste firmware hebt van deze router. Probeer eens een Hard Reset van de router, je bent dan wel alle settings kwijt, maar het kan een boel dingen oplossen..

  Test het eens met kabel, soms zijn draadloze verbindingen erg brak. Bijvoorbeeld sommige TV's, telefoons en andere apperatuur wil nog wel eens gaan storen op de wifi verbinding.

  Zorg dat de MTU uit staat of als je hem niet uit krijgt, zet hem dan op 1500.
   
 4. Sorry, maar dit is echt klinklare onzin.
  Mogelijk dat er ooit een modelletje heeft bestaan welke problemen gaf maar zoals Thomas al schrijft zijn dergelijke problemen met een firmware update wel op te lossen.

  Linksys behoort juist tot de betere merken. Zeker de nieuwe N line is perfect.
  Draai hier met een WRT300N en een WRVS4400N tot volle tevredenheid en ken nog wel een stuk of 30 mensen met een Linksys icm Multikabel.

  Eric
   
 5. Ik weet dat Linksys tot de betere merken behoort, maar zo was mijn ervaring destijds. Ook niet firmware-updates mochten niet baten (ik praat over ca. twee en een half jaar geleden. Linksys is een dochteronderneming van Cisco en dat zijn weer één van de beste prudecenten op netwerk gebied. Dus ik kraak zeker Linksys niet af !!! maar omschrijf puur mijn ervaring van toen.
   
 6. Dit is heel wat genuanceerder dan het stellen van dat "Linksys en Multikabel niet samengaan". :wink:
   
 7. Okee, toegegeven maar ga er maar vanuit dat ik mij op een professionele wijze op dit forum wil presenteren en het nooit mijn bedoeling zal zijn om iets of iemand af te kraken. Dat komt niet eens in mij op en was ook zeker niet de bedoeling.
   
 8. Dat begrijp ik. :)
  Mijn reactie was er ook alleen maar op gericht om je stelling te ontkrachten zodat andere lezers niet op het verkeerde been worden gezet, waardoor ze geen router van Linksys meer durven te kopen.

  Mvg Eric
   
 9. Sorry, dat ik zo laat reageer, maar door de fusie ben ik wat topics kwijt geraakt. Inmiddels heb ik mijn Linksys Wireless-N home-router WRT150N omgeruild voor de WRT350N Wireless-N Gigabit Router with Storage Link

  Moet zeggen dat dit een fantastische router/toegangspunt is waarbij ik nu volle snelheid haal door het hele huis en zelfs 25 meter verder bij de buren. De WRT150N was dus niets en raad iedereen hem af, voor wat extra centen heb je dus de WRT350N.

  Nu heb ik toch wel een irritant probleem, en kom er maar niet van af. Vaak is het na restarten van de computer, of de eerste start van de dag, dat mijn PCI Adapter WMP300N mijn router niet vind. Ik moet dan mijn modem en router eerst resetten, en daarna vind hij pas het draadloze signaal. Zijn er mensen die hetzelfde probleem hebben gehad, en is daar een oplossing voor. Ik heb de laatste firmware, dus dat kan het niet zijn.
   
 10. Alleen je router resetten zou dan voldoende moeten zijn denk ik, modem zou niet uit moeten maken.
  Maar zie je PCI-adapter ook geen andere routers uit de buurt ??

  Ik ken die router verder niet, maar kan het zijn dat hij zijn SSID identificatie niet uitzendt ? Zie bldz 22 van de manual :
  Dus als die op OFF staat bijvoorbeeld ziet je PC hem niet denk ik ??​

  Vermoedelijk kun je aan de PCI-adapter kant ook wel een instelling doen dat hij de verbinding bewaart en de volgende keer probeert automatisch verbinding te maken, ook als er geen SSID gezien wordt ??​
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina