1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Uitkleden die handel: onderling bellen met abonees

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Schumi28, 4 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. echt jammer is dat, snap de beweegredenen dan ook echt niet in de EXTRA gevallen...
   
 2. Niets nieuws in die brief, stond ook al in het artikel op de frontpage van vorige week waar Multikabel dit zelf aan ons ook al verklaarde.

  Er zijn maar heel weinig Xtra klanten en die kosten blijkbaar meer geld dan ze opleveren, dus stimuleren ze dit niet verder door het niet in een bundel te willen plaatsen. Je kunt het wel dus toch gewoon krijgen als je daarvoor wilt betalen.

  Tenminste zo begint het een beetje over te komen als je alle reacties bij elkaar optelt.
   
 3. Ja wij hebben exact dezelfde brief gehad. Ze hebben er helemaal een standaard briefje voor gemaakt :)

  Het 'niet rendabel' zijn sta ik niet achter, want het kost vrijwel niets om een X-tra bundel in te voeren en in de abonnementskosten hoeft het ook niets te schelen, want de powerbundel is ook maar 35 eurocent goedkoper dan alles los.
   
 4. Het gaat niet zozeer om de bundelprijs, maar om het feit of een Xtra abonnement iets oplevert. Ik vermoed dat het internetgedrag van Xtra klanten in een veel hoger dataverbruik ten opzichte van gemiddeld resulteert, tenslotte zijn het bijna allemaal grootverbruikers. Veel Power-klanten hebben wel de snelheid, maar blazen dat niet continue vol dus kosten die relatief minder. (er blijft meer van dat abbo over)

  Als Xtra dus minder oplevert, en het in verhouding maar om een heel kleine groep mensen gaat (paar duizend schat ik) moet je het (vanuit het gezichtspunt van een provider) niet nog eens extra aantrekkelijk willen maken door het in een bundel te stoppen. Dan lever je het produkt wel gewoon los, je verliest er dan misschien wel iets op, maar geeft je als provider wel de status dat je zo'n snel abbo kunt leveren voor de mensen die het geld er voor over hebben.

  (Let op: dit is mijn eigen waarneming uit de diverse reacties en spelende zaken, en geen officiele verklaring die wij van Multikabel gekregen hebben, en wil ook niet zeggen dat ik het hier zelf mee eens zou zijn :wink: want ik denk dat je dat voor die paar duizend trouwe klanten best zou kunnen doen)
   
 5. Bundel of niet maakt mij niet uit, ik wil gewoon niet betalen voor onderling bellen zoals ik het tot nu toe altijd gehad heb en DAT is het probleem. Dan gewoon geen bundel maar niet die extra kosten boven op het toch al te dure X-tra.
   
 6. Heb je je echt eerlijk afgevraagd of je zelf dan duurder uit bent ? Gratis bellen binnen MK gebied tegen straks voor half geld binnen Ziggo gebied.

  Wij kunnen dat door de meet genomen n.l. nooit hard maken, daarvoor is het veels te afhankelijk van het individuele belgedrag. Daarom houden wij het liever op het feit dat MK een groep trouwe duurbetalende klanten "slechter" behandeld dan het gros van de andere klanten. Ook al kost het MK dan maar wat extra, dat beetje kan er dan ook wel bij. Per saldo zijn tevreden klanten ook wel wat waard.
   
 7. Ik weet het zeker want ik bel met die telefoon vrijwel alleen naar andere Multikabel klanten en een enkele keer naar familie (die binnen de regio wonen maar geen MK hebben). Alle andere telefoontjes deed ik toch al via ISDN, half geld of niet, die lijn is zakelijk dus aftrekbare gesprekskosten ;)

  Ik heb toen telefonie genomen omdat een aantal mensen die ik regelmatig bel ook MK telefonie hebben en ze dus gratis kon bellen.

  Kon.
   
 8. Hier ben ik het opzich wel mee eens. Maar ik heb ook X-tra en zit toch echt alleen 's avonds even achter mijn pc en download in het weekend eens wat. En wat kost snelheid, niets zolang de capaciteit er is. Of ik die dvd in 1 of 2 uur binnen hebt maakt qua dataverkeer niets uit. Tja, misschien dat de gemiddelde X-tra gebruiker dan nog een tweede dvdtje download. Ik iniedergeval niet, ik vraag me nu ook af of ik dat X-tra wel nodig heb...

  Maar Multikabel heeft wel actief geadverteerd met "het snelste abonnement van Nederland". Benadeel die mensen dan niet achteraf omdat ze gekozen hebben voor het snelste (en misschien wel duurste) abonnement van Nederland.

  Mijn theorie is, en dat is puur mijn theorie, dat ze het gratis bellen onderling er langzaam aan helemaal uit willen hebben. Binnenkort is er immers geen Multikabel gebied meer. Het zou me dan ook niets verbazen als het over een paar maanden ook voor bundel klanten niet meer mogelijk is om gratis onderling te bellen.
   
 9. Het wordt volgens mij straks juist onderling bellen gratis binnen het hele Ziggo gebied voor bundels en voor Xtra dus voor half geld. Dus zelfs Xtra klanten kunnen in de toekomst zelfs minder betalen dan nu, maar dat is afhankelijk van je belgedrag. Als je vaak met kennissen in Groningen of Maastricht belt die via @home bellen wordt dat zelfs met Xtra goedkoper.

  De dingen die je nu ziet gebeuren zijn de voorbereiding voor het compleet gelijk worden van de diensten binnen het hele ziggo gebied en dat zal niet elke 2 weken in stapjes weer anders worden.

  Ik schat zo in dat dit op 16 mei 2008 zal zijn, want dan lopen alle acties af, en in uitspraken die door @Home gedaan zijn in een overleg met COAX en op de COAX website staat werd ook de datum van 16 mei genoemd als start-datum voor de nieuwe organisatie.
   
 10. toch vind ik dat je het niet kunt maken, ik heb alle diensten die ook in de bundels zitten, alleen qua internet een ander abonnement en het gaat mij juist om de upload, als ik nu terugstap naar 1,5mbit dan is dat toch zonde.

  Er zijn geen andere opties hier om 2mbit of hogere upload te nemen zonder er apart een zakelijke lijn voor x-honderd euro per maand + BTW voor neer te leggen, daarom heb ik X-tra. Dat een dvd binnen een half uur binnen is is natuurlijk ook heerlijk maar dat is niet het belangrijkste doel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina