1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Einde voor "eigen mailserver" ??

Discussie in 'Internet - Email' gestart door CeeS, 3 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat zou kunnen, maar zo werkt email niet. Als je zelf wilt experimenteren met een eigen server die je thuis draait en je wilt zelf je mail ontvangen, dan zul je je aan de standaarden moeten houden. En dat is poort 25 voor SMTP gebruiken voor binnenkomende mail voor jezelf. Dat kan echter niet omdat poort-25 voor spam-preventie dicht staat. Daarom is er ooit door Multikabel een oplossing gemaakt waarbij de mail eerst op een server van Multikabel afgeleverd wordt op poort-25 en deze stuurt de mail dan door naar jou. De enige die dus bij jou binnen kan komen op poort 25 is die specifieke server.

  Natuurlijk kun je een externe mail-provider zoeken die de mail op een andere poort bij jou aflevert, maar dat is niet de doelgroep hier. Want je hebt dan al een mail-provider extern (waarvoor je vermoedelijk betaalt) en het ging er hier om om dit zelf te kunnen doen.
   
 2. ok, dan zou ik me gewoon niet aan de standaarden houden en mooi een andere poort gebruiken als ik een thuisserver zou hebben, maargoed.
  dan heb je tenminste ook geen probleem met max. bijlages, wat voor sommige klanten juist een van de belangrijkste redenen is om email via mijn webhosting op eigen domein te ontvangen...
  Maargoed, als mensen hier inderdaad me willen expirimenteren...
   
 3. Hoe denk je dan mail te kunnen ontvangen ??? Geen enkele mailserver in de wereld kan dan de mail bij je afleveren...
   
 4. ow. ik weet idd niet precies hoe dat werkt. ik d8, misschien dat je dat in je records kan instellen ofzo :P
  dan kan dus alleen het zelf versturen via externe server via andere poort (als ik dus vanaf thuis een mail met grote bijlage naar de server in amsterdam stuur via andere poort die is geforward naar de echte....)
  ok, ik begin het te snappen denk ik :P
  blij dak me proff hosting heb in datacenter, geen multikabel server nodig :P
   
 5. Nee, in je DNS entry kun je alleen het ip van je MX instellen niet het poortnummer, dus als je zelf een smtp server draait kun je alleen op poort 25 werken als je wilt dat je bereikbaar bent voor anderen.
  Maar dat heeft weer niets te maken met een eigen-mailserver draaien....

  Als je speciale wensen hebt die niet bij een standaard provider kunnen kan ik me daar iets bij voorstellen, maar ik dacht dat de huidige maximale bijlages die je kon verzenden en ontvangen al redelijk goed waren tegenwoordig. (?)
   
 6. ik heb geen idee wat de maximale groottes zijn op dit moment. mijn vader zit met zijn bedrijf bij speedxs en kon niet zulke grote bijlages verwerken (reproservice, heeft wel wat nodig). hij was dus erg blij met de forward optie van mijn hoster die die domme limiet omzijlt. Later heb ik er nog een dtp klant bij gekregen die ook met multikabel niet groot genoege bestanden kon versturen.
   
 7. dat snap ik nu idd... haalde even het binnenkomen vanuit de hele wereld, en zelf mail via je mail server naar buiten sturen, door elkaar :P
   
 8. Hi!

  De limiet bij Multikabel is/was 50 Mb, als ze grotere dingen willen versturen lijkt me FTP een veel betere oplossing. Dan is mail zowieso een dom medium, als je in de DTP wereld zit. FTP is veel efficienter.

  Bye,
  Raymond.
   
 9. ok, wist niet dat het zo veel was, maargoed, sommigen wilen het soms toch natuurlijk. ftp is niet voor iedere gebruiker iets wa te gebruiken is als je alleen weet hoe email werkt ;)
   
 10. Hi!

  Mee eens, maar doorgaans is een DTPer al geen doorsnee gebruiker.

  Bye,
  Raymond.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina