1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Einde voor "eigen mailserver" ??

Discussie in 'Internet - Email' gestart door CeeS, 3 feb 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit snap ik niet. Ik kan me inderdaad ook niet voorstellen dat ze voor deze dienst hoge kosten moeten maken. Alleen 't script wat de config van de mailserver aanpast moeten ze onderhouden, als er al wijzigingen in hun omgeving plaats vinden. En dan natuurlijk nog het scriptje wat om de zoveel tijd test of de mx-records van de klanten nog goed staan. Mag ook niet teveel tijd kosten.

  Tenzij ze verkeer naar poort 25 gewoon open zetten. Dat kost nog minder onderhoud :wink: .

  Of 't wordt tijd dat de politiek de kabel infrastructuur open breekt zodat er meerdere providers op de kabel kunnen, of ik ga toch ernstig overwegen om over te stappen op ADSL voor internet en satelliet voor TV. Waarschijnlijk ben ik dan nog goedkoper uit ook. Nu blijf ik bij MK (Ziggo) ivm kwaliteit analoge net en internet. (draaien beide bij mij zonder problemen. (afkloppen)). Telefonie zit 'r bij, maar is voor mij niet zo'n sterk argument omdat we ook mobiel bereikbaar zijn.

  Ik hoop dat de MGV Ziggo tot andere gedachten kan brengen. Mijn stem heb je!

  Houdoe,
  Ardana.
   
 2. Argh!

  Dat zou best wel mega-vervelend zijn. Dit is namelijk dé reden dat ik bij Multikabel zit! Toch maar eens stevig aan de bel trekken denk ik. Als ze dit idd doorvoeren ben ik weg...
   
 3. Als ze dit doorvoeren weet ik niet meer wat ik moet doen, dan moet ik dus echt naar ADSL ofzo, maar liever niet, dat gaat me nachten lang werk kosten want ik heb tussen de 30-40 domeinen er op draaien!
   
 4. Vreemd besluit, is eigenlijk niet echt van deze tijd meer...
   
 5. Niet lullig bedoeld hoor, maar vind je dat handig? 40 domeinen op servertje thuis, hangend aan een kabelverbinding :)

  Wel super vervelend, alle dingetjes die we de afgelopen tijd bij multikabel voor elkaar hadden worden nu weer eventjes teniet gedaan...
   
 6. Als het er niet meer zijn ;)
  Het zijn allemaal kleine sites met weinig dataverkeer en het loopt uitstekend, het zijn geen sites waar veel wordt gedownload maar vooral kleine html/php pagina's hebben met een enkel plaatje hier en daar. Klachten over de snelheid heb ik nooit gehad en het kost een stuk minder dan colocatie ;)
   
 7. Colocatie is niet eens nodig (http://www.servage.net/page/features/) Zelf geen ervaring met deze lui maar het is wel goedkoper dan je eigen pc 24uur aan te laten staan.
   
 8. Als er wat mis is staat de server nu 1 meter bij me vandaan, ik vind dit beter dan welke andere oplossing dan ook.

  Hoe dan ook: zonder die eigen mailserver ben ik verloren.
   
 9. Als dit zo door gaat, dan ben ik idd genoodzaakt om te verhuizen naar een andere ISP.

  Eerst was MK een lekker klein hollands bedrijfje zeg maar... maar nu is het steeds meer een grote egoistische bedrijf aan het worden!

  Ik dach dat KPN erg was, maar dit gaat ook aardig slecht worden!

  Die functie met anonieme nummers blokkeren was fantastisch!! Geen irritante telefoontjes tijdens het eten.

  Onderling gratis bellen was ook perfect, veel mensen die we bellen hebben ook MK-Digitale Telefonie....

  En dan draai ik hier lekker me eigen mail server.... en dat is opeens ook over :S

  Ik ga wel een BBned lijntje aanvragen, kun je tegen meer prijs nog meerdere IP-adressen aanvragen ook, eventueel bij een beter waar je ook nog eens een IPv6-tunneltjes kan krijgen. Het enige wat ik dan mis is: (Digitale) Televisie... Maar dan neem ik wel sataliet! Want die kan wel met windows media center werken in combinatie met een stateliet tv-tuner kaart!!!

  Slechte zaak dit MK!!!!

  Als dit echt door gevoerd word dan hebben jullie een klant minder, en ik zal zeker dit niet voor me houden! Andere mensen zullen dan ook snel op andere gedachten gebracht worden :twisted: !!!!


  Lijkt me wel handig eigenlijk:

  BBNed met 2 ip adressen, snel internt (20 mbit :S ?), eigen maiserver, telefonie.
  Sateliet die naadloos met media center werkt en meer kanalen (MK levert ook steeds minder kanalen :S )
  Alleen de niewsgroepen weet ik niet, dat zal dan een appart abbo'tje worden, ik had namenlijk genoeg aan het download limiet van MK, en kon volle snelheid downloaden, retentie van 30 dagen WAS ook wel voldoenden.

  Maar jah.

  EDIT: Dat EuroDosic 3.0 is wel interessant!!! Hopen dat dat meteen IPv6 wordt ;) en ik blijf :P want ik heb neem dan toch wel een bundel (geen xtra meer).... Reden: als ik ADSL neem krijg ik NOOIT die Xtra snelheid maximaal Power, dan kan ik net zo goed een Power Bundel nemen 8O .

  Dat klopt alles weer :P alleen die media center gedoe niet, dan moet ik met hele dure TV-tuner kaarten met brakke drivers gaan werken om dit als een echt signaal binnen te krijgen, want ee settop-box is niks.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina