1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

gebruik VPN verbinding

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Reaaltje, 9 jan 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste forumleden,

  Ik heb momenteel een ADSL verbinding voor het gebruik van mijn zakelijke internetverbinding. Ik log altijd in via een VPN verbinding die direct verbinding geeft met de zakelijke servers. Ik wil nu gebruik gaan maken van de 3 in 1 aanbieding. Op zich geen proleem, maar ik vraag me af of ik via de kabel mijn VPN internet verbinding ongestoord kan blijven gebruiken. Heeft iemand hier al ervaring mee of tips. Ik hoop op een spoedige reactie.
   
 2. Op je werk vragen of ze voor de VPN poort een "bezette" poort gebruiken, die kunnen ze bij MK niet blokkeren.
  Hoewel ik denk dat ze bij MK geen poorten blokkeren van VPN.
  Welke VPN gebruiken jullie ? Welke fabrikant ?
  Hans.
   
 3. Wat betreft de vraag van Hans om welke VPN het gaat, of welke fabrikant het is moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik heb geen inzage in die gegevens, en als ik mijn VPN opstart en bij properties kijk kom ik ook niet veel aan de weet. Geen idee dus. Mogelijk nadeel van een zeer groot bedrijf als werkgever. Ik kan wel via de systeembeheerder informatie proberen te krijgen over het gebruik van een "bezette" poort. Als mijn interpretatie juist is zou ik via de kabel gewoon mijn VPN kunnen gebruiken ?
  Ad.
   
 4. Ja, Ad, vroeger hadden ISP's er moeite mee dat mensen bandbreedte gewoon alloceerde de hele dag doordat ze een VPN tunnel opzetten 'smorgens en dan eigenlijk de hele dag 'idle' zijn (vpn tunnel is niet transparant).
  Tijdens die 'idle' periode ging er dan een teller lopen die na 3 uur (of zo) de verbinding verbrak en dus de mensen die thuis werkten hun verbinding kwijt raakten, met de nodige problemen (telefoonverbinding weg, backup afgebroken, electroniese meeting ineens weg, etc.).
  Om dit probleem te omzeilen gingen de ISP's op poortnivo de VPN setups blokkeren zodat ze:
  - Niet zoveel bandbreedte meer kwijt zijn aan "actieve' of 'niet actieve' verbindingen.
  - Het probleem met de disconnects the voorkomen.
  Echter nu dat bandbreedte steeds breder wordt is dit niet meer nodig en alleen bij kleine ISP's zie je dit nog wel gebeuren.
  Ik neem aan dat MK voldoende bandbreedte heeft om VPN gewoon toe te laten op hun net.

  Het moet dus wel werken, ja, in principe.

  Hans.
   
 5. Ik heb 24/7 een VPN open staan..

  Thomas
   
 6. Multikabel blokkeert geen 'uitgaande poorten' dus dat zal geen problemen geven om een tunnel naar een bedrijfsnetwerk te maken.

  De enige poorten voor 'inkomend' verkeer die geblokkeerd zijn, zijn die voor mail-server en poort 137-139 die door microsoft windows gebruikt worden voor file-sharing. Dit zijn beiden beschermingsmaatregelen tegen hackers. Mailserver kan via een omweg overigens wel (instelbaar via de service-site).

  Maar VPN zal normaal werken als je dat nu al via ADSL doet. Je hoeft dan vermoedelijk niets aan de instellingen in je VPN client te wijzigen.
   
 7. Iedereen die feed-back hebben gegeven op mijn vraag wil ik in ieder geval bedanken. Ik kan nu met een gerust hart een 3 in 1 pakket aanvragen. Wat ik wel vreemd vind is als ik de Help of Servicedesk bel, in de meeste gevallen medewerkers aan de lijn krijg die de meeste technische vragen niet of nauwelijks kunnen beantwoorden. Als ik over een VPN verbinding begin valt het meestal stil aan de andere kant van de lijn. Ik ben dus zeer tevreden met dit forum en de mensen met technische kennis op dit forum.

  Ad.
   
 8. Helpdesks zijn er niet om te helpen maar om vragen te noteren en aan echte techneuten door te geven.
  Helaas is het huidige call-center outsource gebeuren van tegenwoordig een drama, de meeste bedrijven gaan er weer vanaf en regelen het weer intern.

  CeeS, bij VPN gaat het ook niet om de uitgaande poorten maar om het verkeer wat terugkomt na de handshake met de VPN concentrator, dat is meestal geblokt.
  Maar zoals Thomas al opmerkt die heeft een VPN 24/7 open staan, dat zal voor Reaaltje dus geen moeilijkheden opleveren.

  Reaaltje, als je ook telefoon (VoIP) over je VPN gaat doen moet je even opletten dat je je 3 in 1 bundel wel voldoende upstream capacity neemt.

  512Kb is meestal genoeg om compressed voice overheen te duwen naast al je andere toepassingen (email enzo).
  Maar voor de zekerheid zou ik 1Mb nemen want het zijn maxima die ze je bij MK verkopen dat is geen garantie dat je het ook krijgt... net als download trouwens, maar daar hebben we het nu niet over ;-)

  Hans.
   
 9. Valt wel mee hoor, bij Kabelinternet ben je niet afhankelijk van de afstand tot de centrale en deel je ook geen capaciteit met de buren zoals vaak geroepen wordt. Ieder heeft zijn eigen tijdslot en de volledige bandbreedte tot zijn beschikking. Dat het soms wat lager uitpakt ligt dan aan de server waar je de data vandaan haalt die vol zit.
   
 10. VPN doet het bij ook prima naar me werk toe, zou dus geen problemen moeten opleveren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina