1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slecht ontvangst diverse zenders

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door gobbler, 5 jan 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De laatste tijd heb ik zeer slecht beeld (haperingen/geen signaal) bij diverse kanalen.\: MTV - TMF - Ned1, 2 en 3 RTL 4
  Hier geeft BER ook waardes van 00003 tot 00200
  Mijn signaalsterkte is bij alle kanalen niet hoger dan 45% - 80%
  Ik heb al een andere coax kabel geprobeerd, maar dezelfde waardes.
  Daarentegen geeft Film1 perfect beeld.

  Is het tijd om MK in te schakelen om de boel door te meten?
   
 2. Zie de tips bij diverse andere postings hierover voor een uitgebreidere uitleg.

  - Signaalsterkte is niet interessant, zegt niet zoveel
  - BER is wel belangrijk, die hoort nul te zijn, heb je meer dan is er een probleem met het signaal, wat aan zowel huisinstallatie kan liggen of aan het binnenkomende signaal.
  - Andere coax heeft alleen zin als je zeker weet dat het binnenkomende signaal wel goed is, sluit eens alleen een coax aan op het punt waar de kabel je huis binnenkomt, dus zonder splitters e.d. Is het dan wel goed, dan is het iets in je huisinstallatie, is het dan ook niet goed, dan is het een defecte ontvanger of een slecht binnenkomend signaal.

  Bel met de helpdesk in dat laatste geval.
   
 3. Bedankt voor de reply.
  De decoder heb ik al aangesloten rechstreeks op het aansluitpunt in huis.
  Ik heb tot van de week een goede ontvanst gehad en zoals gezegt nooit een hoge eebldkwaliteitspercentage..terwijl de buurman altijd rond de 95-100 procent zit.
  Ik denk dat ik de helpdesk het signaal maar laat komen doormeten.
   
 4. Je zou jouw ontvanger nog even bij de buren kunnen proberen om uit te sluiten dat hij niet defect is, maar helpdesk even bellen kan geen kwaad lijkt me inderdaad.
   
 5. welke decoder?

  Ik heb net mijn Samsung DCB-B270R omgeruild voor een humax omdat deze doof werd voor sommige kanalen( frequenties) signaalsterkt ok maar signaalkwalitiet 68% daardoor BER fouten. Multikabel is langs geweest om signaal te meten maar dat was prima. Fout zat dus in Samsung DCB-B270R.
   
 6. Slechtt ontvangst

  Mijn ervaring met multikabel was altijd ontzettend goed.

  nu woon ik op mezelf met een 3 in 1 pakket alleen maar drama:

  De eerste week had ik perfecte digitale tv, nu vallen er steeds zenders weg. Ik gebeld vervang de kabel gedaan 2 dagen later hetzelfde probleem, maar het rare is dat ik de ene keer ned 1 2 3 eruit liggen en de andere keer bijv mtv of tmf en dan weer op de andere zenders perfect beeld. Iemand een idee?
   
 7. Re: Slechtt ontvangst

  Als je alle kabels vervangen hebt en het probleem ook hebt als je de DTV box direct op de plaats aansluit waar je kabel binnen komt, zal er wel iets mis zijn met je kabel-aansluiting. Het beste kun je dan bij de helpdesk vragen of er een monteur langs kan komen.

  PS:
  Wil je niet (ongeveer) hetzelfde in verschillende delen van dit forum posten, je ziet dan straks door de bomen het box niet meer omdat je overal antwoorden gaat krijgen die over hetzelfde gaan....
   
 8. Monteur

  Ik heb analoog een perfect signaal, bij een vriend aansluiten levert hetzelfde op. Maar zijn decoder functioneerd ook niet altijd. Ik zal hem vragen zich ook op dit forum te melden. Ik zit op dit forum om het hierover te hebben met andere gebruikers. Ik zit in de juiste catogorie
   
 9. Weer geen ontvangst

  Ik wordt net gebeld door me vriendin dat het er weer uitlegd ik heb haar maar aangeraden om analoog te kijken. Je moet toch wat...
   
 10. Er zit een edit knopje waarmee je je vorige bericht kunt wijzigen om nog snel even iets toe te voegen. Een stuk overzichtelijker :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina