1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Is het graaien begonnen bij MK/Casema?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Esy ®, 3 jan 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Naast al deze economische uitleg zou ik ook wel eens antwoord willen hebben over het "waarom" van al deze wijzigingen...

  Ik kijk al jaren met veel plezier naar Zone Reality op analoog en digitaal, maar ineens krijg je geen beeld meer en hebben de zenderaanbieders er weer een afgehaald en mag je blij zijn dat er een Spaanse zender voor in de plaats komt, waar nog geen eens ondertiteling op zit.

  Ik snap de redenering niet:
  - Is er kijk-en luisteronderzoek gedaan onder de MK abo's en hebben die duidelijk te kennen gegeven dat TVE terug moet en dat ZR er wel af mag ?
  - Ik begrijp de harmonisering met de andere 'partner-aanbieders' maar waarom gaat er dan verdwijnen in plaats van complementeren, alle zenders van de 3 (Casema, MK en @Home) op een hoop en dan aanbieden ???

  Zal iemand daar ooit een antwoord op durven geven of moeten we net als in Rusland alles slikken wat het politburo ons wenst te geven.

  Ik weet ook van de programmaraad af waar MIGV leden in zitten maar hebben die wel een stem of is het vanwege het monopolie wat MK heeft dat ze er zo makkelijk mee weg komen, gelijkwaardige alternatieven zijn er nl. nog steeds niet.

  <<zucht>>
  Hans.

  PS. Ondertussen moet ik dus nu 10 euro/maand gaan bijbetalen om 1 zender te kunnen blijven zien, maar ja, het is zo stil hier op het forum dat we wel roepende in de woestijn zullen blijven...
   
 2. De MGV heeft geen zitting in de programmaraad. Een programmaraad is door de mediawet ingesteld en geeft een advies over slechts een klein deel van het programmapakket. De kabelaars zijn vrij om de rest van de zenders in te delen. De programmaraad van Multikabel heeft ook een eigen website ( http://www.programmaraadmultikabel.nl ), misschien vind je daar meer informatie over de procedures of kun je daar klagen over het programma-aanbod.

  Het feit dat de 3 kabelaars samengaan heeft inderdaad tot gevolg dat ze de programma pakketten gaan samenvoegen en met een gelijk pakket gaan komen. In de loop van 2008 zal dit afgerond zijn. Daardoor verdwijnen er inderdaad zenders en komen er weer andere bij. Niet alleen de zenders die jij noemt verdwijnen, maar ook SKY-News en een aantal Digitale MTV-kanalen. Daarover is bij @Home die de wijzigingen al wat eerder heeft doorgevoerd door abonnees al de nodige ergenis geuit. Als na 9 januari de nieuwe digitale zenderindeling in het Multikabel gebied zal ingaan zal dat hier ook wel gebeuren. Er zitten altijd favorieten van klanten tussen. Anderen zullen het weer niets kunnen schelen. Of dit op basis van consumenten onderzoek of andere achterliggende redenen gebeurt is niet bekend gemaakt door de nieuwe organisatie.
   
 3. Denk jij nu echt dat er andere motieven zullen zijn behalve de economische??
  Wat is er voor zo'n bedrijf financieel mooier dan onderzoek te doen welke zenders populair zijn, deze te verspreiden over de pakketten, of erger nog, alleen aan te bieden indien men een Totaalpakket heeft.
  Zo duw je langzamerhand al je klanten een Totaalpakket door de strot welke het meeste rendement voor je oplevert.

  Indien dit niet hun policy was hadden ze er allang voor gekozen om de zenders van je keuze een voor een aan te vinken.
  Waarschijnlijk is dat financieel niet interessant daar de populaire zenders nu de minder bekeken zenders zullen moeten compenseren.
  Een Aljazeera zullen ze vermoedelijk van de programmaraad moeten aanbieden voor minderheidsgroeperingen welke hoofdzakelijk in de steden wonen maar op het platteland zal geen hond kiezen voor die zender.

  Mvg. Eric
   
 4. Er is maar een heel beperkt aantal zenders die door de programmaraad wordt aanbevolen, zie de website die ik hierboven noemde. Daar staat wel in dat in 2008 de spaanse zender TVE wel aanbevolen was door de programmaraad.

  Het aantal verplichte zenders is nog veel minder trouwens, die zijn aangegeven met een sterretje in de lijst die je daar kunt vinden. Daar zitten niet eens de commerciele nederlandse RTL's e.d. bij.....
   
 5. Hmm, een papieren tijger dus die programmaraad. Op een enkele zender na zal de aanbieder zelf graag die zenders in zijn pakket hebben. Overigens gaat het ook alleen maar over het analoge aanbod. Ik neem aan dat voor DTV de aanbieder een 'vrije hand' heeft.

  Blijft mijn punt eigenlijk hetzelfde behalve dat ze blijkbaar zelf voor een Aljazeera kiezen om de allochtone achterban te binden.

  Mvg. Eric
   
 6. Oude quote, en CeeS heeft idd al het een en ander beantwoord. Maar laat me dan in ieder geval bevestigen dat het samenstellen van het digitale zenderaanbod en de samenstelling van de pakketten inderdaad op puur commerciele gronden gebeurt. Daar heeft de programmaraad niets mee van doen. Vrijwel alle zenders in het digitale domein vragen een vergoeding per kijker per maand, en die is afhankelijk van de 'sterkte' van het aanbod tussen de 5ct en 1 euro. En dan zijn er nog een aantal zenders (bv. Discovery, NatGeo) die met een 'Minimum Guarantee' werken: een ondergrens voor het aantal abonnees waarvoor vergoeding betaald wordt.
  En dus is het een spel van 'hoe stel ik een pakket samen met een paar leuke (dure) en een aantal minder populaire (goedkope) zenders'. De leuke zorgen ervoor dat kijkers een abo nemen, waarmee je dan ook de minder leuke kan vergoeden.

  En inderdaad is dus iedere wisseling van zenders en pakketten het resultaat van een 'optimalisatie' van inkomsten en uitgaven. Sommigen noemen dat 'graaien'...
   
 7. Ik mis de oude MTV zenders en Trace TV. Nu hebben we die crappy TMF zenders die alleen maar een playlist videos de hele dag draaien. Ik hoop dat ze Trace TV en of MTV Base en MTV2 terug zetten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina