1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Is het graaien begonnen bij MK/Casema?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Esy ®, 3 jan 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vandaag heb ik een brief ontvangen met de (alweer) een nieuwe zenderindeling per 9 januari.

  Het lijkt erop dat ik in eerste instantie een paar Euro goedkoper uit ben.
  Blijken ze de (bij ons) populaire zender 101TV uit het basispakket te hebben gehaald en kan je deze alleen nog maar krijgen door een Totaalpakket te nemen. :evil: = 6 Euro per maand meer.
  Verder spreken ze in de brief dat er in het basis- en standaardpakket nieuwe zenders zijn toegevoegd. Totaal zijn het er 3 minder !!

  Ook lijkt het mooi dat de 1,95 Euro per maand voor het Digitale Basis Pakket is verdwenen en dat je deze samen met het Digitale Standaard Pakket voor 15,90 Euro gaat ontvangen, maar Medio 2008 wordt deze vervangen door een basisbijdrage voor smartcards....
  Ik ben bang dat het weer een nieuwe teleurstelling gaat worden.

  Overigens een fijn 2008 !!

  Eric
   
 2. Ik heb hier in Hoofddorp precies hetzelfde gehad, zo'n brief, maar wij raken zone reality kwijt en krijgen daar ZiZone voor terug.
  Verder geen wijzigingen, geen zenders eraf maar ook niks ERBIJ, wat raar is want in de brief wordt over een "aantal nieuwe zenders" gesproken.

  De meeste mensen zullen dit voor kennisgeving aannemen en er verder geen aandacht aan besteden maar er zijn mensen die zone reality wel leuk vinden.
  Dan maar weer op de analoge kijken (als ze hem daar ook maar niet wehalen).

  Verder allemaal een heel goed en gezond 2008 ok van mij toegewenst.

  Hans.
   
 3. Ach ja, je kan altijd nog gratis via internet kijken.

  http://www.101.tv/page/live

  Onderstaande staat trouwens al een tijdje op de pagina van Multikabel:

  Wijzigingen analoog Standaard Pakket
  30-11-2007

  In verband met een correctie voor inflatie wijzigt het tarief van ons Standaard Pakket radio en televisie. Met ingang van januari wordt de prijs van het maandabonnement €15,90.

  Verder wijzigt de samenstelling van het analoge Standaard Pakket. Zone Reality, RNN7 en WDR verdwijnen en TVE wordt aan het pakket toegevoegd.
   
 4. Na de lijst nog een keer goed bekeken te hebben zie ik ook dat SkyNews kompleet verdwenen is en ook RNN7 (die zit er nu al niet meer op).
  Ook raken we Journaal24 kwijt, komt in 'Nieuws en Kennis' terecht...(betalen dus).
  Bloomberg verdwijnt ook van de lijst.
  Ook het weerkanaal verdwijnt naar "Nieuws en Kennis".
  Sailing Channel verdwijnt uit het Sport pakket.
  Zone Horror zien we ook niet meer terug in het betaalpakket.
  Verder zien we MTV 2, MTV-Hits en MTV Base niet meer terug daarvoor komt MTV Brand New in de plaatst lijkt het (ook betaald).
  Ook TraceTV zien we niet meer terug.
  Cultura verdwijnt naar het Totaal pakket, nou, nou.....
  101 nu 'gratis' verdwijnt ook naar het Totaal pakket (zoals al eerder gemeld).
  Arte is nu ook 'standaard' en gaat ook naar Totaal TV...
  Zelfs TRT is nu nog gratis maar verdwijnt naar een Turks Speciaal pakket.
  Ook heel vervelend voor mijn buurman met zijn Chinese vrouw is dat de (nu gratis) PhoenixTV verdwijnt naar een geheimzinnig Chinees/Hindi pakket wat niet eens op het zenderpamflet terecht is gekomen.

  Kortom:
  Alleen maar zenders waar nu betaald voor moet worden of helemaal verdwijnen en wat krijgen we er voor terug ???? AL JAZEERA !!!!!! De Arabische versie !!!!!!! Mag ik het ff niet begrijpen ???
  Wat is de programma commissie van MK aan het doen ???

  Zullen we hier ooit een officiele verklaring van krijgen waarom dit gebeurt is, of zijn we gewoon verplicht om dit te slikken of anders Digitenne te nemen? Lijkt me geen optie dus is dit weer aardig 'big brother' gedoe waar je niks mee kunt als consument.

  <<zucht>>

  Hans.
   
 5. Ook ik was redelijk verbaasd toen ik de brief las.
  Het feit dat Multikabel hier een monopoly heeft wil nog niet zeggen dat ze zomaar straffeloos allerlei wijzigingen kunnen doorvoeren om meer geld binnen te halen.

  Volgens mij is dit al de 3de wijziging in een jaar tijd, en elke keer komt het op hezelfde neer: minder zenders en meer geld kwijt....
  Ik ben ook benieuwd wat die basisbijdrage voor de smartcards zijn. Ik heb er nu twee, want 50 cent per maand leek me nog wel te doen. Als ik straks het volle pond voor de tweede moet gaan betalen is het duidelijk wat ik er mee doe.. Niets meer, dus!

  Wellicht is het iets om vanuit de "MGV nieuwe stijl" actie te ondernemen?

  Hoe zit dat trouwens bij de andere kabelaars? hebben de MK-gelieerde aanbieders ook hun prijzen en pakketten veranderd?

  Patrick
   
 6. @Home was de eerste die overging op het nieuwe pakket, namelijk op 28 november 2007.
  Ook bij @Home zijn er een aantal zenders verdwenen en verschoven van pakket.
  Er wordt vooral veel gesproken over het verwijderen van de MTV zenders en Sky News.

  Casema gaat op 9 januari over en komen er veel zenders bij omdat Casema een redelijk klein pakket had, hier zullen dus wel niet veel klachten overkomen.
   
 7. Ze stellen het waarschijnlijk zo samen dat iedere klant uiteindelijk wel het totaalpakket zal moeten kiezen wil hij in zijn behoefte kunnen voorzien.
  Ook ik wacht in spanning af wat ze zullen gaan rekenen voor de extra smartcards. Vermoedelijk beginnen ze met een klein bedrag maar na een paar jaar gewenning betaal je zomaar eens 10 Euro per stuk / per maand.
   
 8. Die hele bijdrage ineens voor de 2e kaart gaat nergens over...
   
 9. Het is weer allemaal erg onduidelijk. Op de kaart die bij de brief zat staat niet dezelfde lijst als op de website staat. Volgens mij is de website nu wel meteen bijgewerkt en niet pas weken later zoals bij de vorige wijzigingen nog wel eens het geval was.
  Bijv bbc3/4 staan op de kaart wel bij het kids pakket (overdag kinder uitzendingen) maar niet bij het totaal pakket, op de website wel.

  Bij het standaard pakket staan op de site bijv. enkele duitse zenders die nu nog niet worden aangeboden: NDR, SWR
   
 10. Het grote graaien is zeker begonnen.
  Een zender als Arte zat in 2006 nog in het analoge basispakket, ging in 2007 naar het digitale basispakket en komt nu in 2008 in het pluspakket.
  Het opkopen van Multikabel door die amerikaanse zakkenvulbedrijven heeft tot gevolg dat Multikabel steeds meer trekjes krijgt van UPC-achtige praktijken. De fusie met Casema en @Home moet eveneens worden bekostigd door de abonnees.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina