1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale TV is niet om aan te zien

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Dutchman, 13 dec 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klopt, ik heb dit onderwerp dus maar even gesplitst. De "nederland-1" problemen van vandaag staan nu hier
   
 2. eens met dutchman

  Er zijn meerdere mensen die dit probleem hebben met multikabel, zowel ik een vriend van me en me schoonvader hebben ook last van zenders die door elkaar heen lopen. of welke niet bereikbaar zijn.

  Ik ben naar de bcc geweest was het zat heb voor 150 euro aan kabels gekocht en wat denk je precies hetzelfde probleem na 2 dagen.

  Ik ben in zijn geheel gewoon niet tevreden omdat de klanten service ook niets noteren. Ik moet elke keer zeggen wat voor een decoder ik heb ofdat ik de kabels al heb vervangen enz enz erg slecht
   
 3. Als het door jouw kabels 2 dagen goed was (daarvoor dus slecht) dan zou ik nog maar eens goed binnenshuis alles goed nalopen...
  Sluit hem eens echt rechtsreeks aan, dus ook zonder splitter(optimizer,NTU of ETU) voor je modem

  Daarnaast is het zo dat slecht beeld vrij simpel door een monteur is op te lossen, dus als je zeker bent dat het niet bij jou zit (en dus geen kosten kan krijgen) kan je gewoon om een monteur vragen...
   
 4. Ik heb ook al enkele weken, zo niet maanden, problemen met het digitale signaal, maar dan op een Humax decoder (iPVR9200c). Wat ik niet begrijp is het volgende:

  De problemen manifesteren zich vooral op de commerciële zenders (SBS en RTL), vrijwel niet op NL1-3. Hoe is het te verklaren dat ik op de transport streams van deze zenders niet of nauwelijks ontvangst heb, terwijl de andere streams perfect beeld geven?

  Gek genoeg, een sync van de smartcard heeft wel eens geholpen, hoewel ik daarvoor de decoder moest uitzetten (mogelijk heeft dat geholpen). Als ik de decoder langer dan 30 minuten van de stroom haal helpt dat ook.

  Het valt mij moeilijk te begrijpen hoe dit aan mijn bekabeling of decoder kan liggen, kan iemand dat eens uitleggen? Het draaien van de scartkabel komt mij al helemaal vaag over....
   
 5. Iedere stream heeft zn eigen frequentie. Het gebeurd wel eens dat mensen hun decoder bijvoorbeeld via een videorecorder aansluiten. Maar omdat de dtv transportstroom frequentie bijvoorbeeld een veelvoud is van de frequentie waar de videorecorder normaal op uitzend stoort de video die betreffende transportstroom.

  Ook slechte splitters en of bekabeling hebben de eigenschap op bepaalde frequenties heel veel demping te hebben waardoor slechts een enkele transportstroom niet werkt.
   
 6. Dat snap ik, maar wat ik niet begrijp is dat dit soms wel en soms niet optreed. Als het aan kabels of splitter ligt zou het probleem toch constant moeten zijn?
   
 7. Behalve als de bron van je storing niet constant aanwezig is. (bij een slechte splitter of kabel is je huisinstallatie niet meer 'dicht' voor signalen van buitenaf en kan je daar last van krijgen)

  Bijvoorbeeld als je last hebt van een draadloze telefoon van jezelf of van je buurman. Afhankelijk waar iemand zijn handset neerlegt, of welk kanaal ingeschakeld staat op die telefoon. (zelfde geldt voor elke externe stoorbron).
   
 8. Toch blijft dit spannend. Ik heb nog een Samsung decoder die ik om te testen maar eens onder het stof vandaan heb gehaald.

  Nu komt het: Eerst op de Humax, met geen mogelijkheid goed beeld te krijgen op bepaalde streams (die van SBS en RTL). Als enige wijziging de Samsung onder stroom gezet, SCART en coax omgestoken. De Samsung staat nu op de Humax. Kaartje om, hoppa, prachtig beeld. Conclusie: Humax is stuk? Helaas.

  Coax en SCART weer terug, kaartje om, nu de Humax ook weer prachtig beeld......

  Waar moet ik dat nou zoeken?
   
 9. Haal de Samsung weer eens van de Humax af. Heb je dan weer slecht beeld op bepaalde streams?
   
 10. De Samsung staat welliswaar nog op de Humax, maar zonder stroom of andere aansluitingen. De Humax heeft het vanaf het vorige bericht netjes gedaan, tot dit weekend. Na de zelfde handelingen (dus omsteken naar de Samsung, daar mooi beeld, terug naar de Humax) alle problemen weer weg. Gek wordt je dur van.

  Er staat voldoende electronisch spul in de buurt om te storen, maar dat is allemaal redelijk stationair, dus de storing zou constant moeten zijn en dat is niet zo... Humax naar de leverancier sturen heeft denk ik ook weinig zin, want als die 'em aansluit geeft het ding prachtig beeld. Nog iemand goede tips?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina