1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale TV is niet om aan te zien

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Dutchman, 13 dec 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Al een tijd hebben we last van hele slechte kwaliteit van de digitale TV. We overwegen nu weer terug te gaan naar analoge TV.

  -Regelmatig lopen de stemmen niet gelijk met het beeld.
  -Sinds kort lopen er ook vaak 2 kanalen door elkaar.
  -Vaak zijn ook hele kanalen weg en dan moet je de decoder resetten alles weer terug te krijgen (wat tegenwoordig vaak ook niet eens meer lukt).
  -Het beeld is vaak ook geblokt en het geluid ruist dan ook helemaal.
  -De informatie banner geeft vaak onjuiste, of helemaal geen, informatie.

  Er is al meerdere keren gebeld met multikabel hierover maar die zeggen van geen storing af te weten, en dat het probleem bij ons ligt.

  Vandaag hebben we ook de kabels gecontroleerd en deze zijn gewoon goed en niet beschadigt, ook de connectoren zijn juist bevestigt.
  De decoder (panasonic) heeft de update geïnstalleerd van een paar maanden terug, en alle instellingen komen overeen met die door multikabel opgegeven.

  Signaal sterkte is: 44%
  Kwaliteit is: 100%
  BER(E-6): 00000

  Ik weet verder niet waaraan het kan liggen (behalve multikabel). Iemand nog suggesties?

  Wij zijn dus zeer ontevreden over het huidige product. :(
   
 2. Coax kabel vervangen.
  connectoren goed aandrukken.
  herinstallatie uitvoeren.
  decoder snachts aan laten staan (dus niet op standby)
  indien de volgende ochtend beeld wel verbeterd maar nog niet optimaal, door Mk synchronisatie van de smartcard laten uitvoeren.
  succes,
  Tom
   
 3. Probeer scartkabel eens om te draaien (deel dat in tv zit in decoder en andersom) of te vernieuwen, scart in ander Ex of AV aansluiting? misschien helpt dit?

  Heeft u een draadloze telefoon, en staat het oplaadstation in de buurt.
  Zet deze dan verder weg en kijk of het oplost.
  Router in de buurt?
  zet deze verder weg en kijk wat de decoder doet.
  Uberhaubt draadloos apparatuur uit de buurt van uw decoder houden.

  Succes!
   
 4. Kan me voorstellen dat je ontevreden bent, maar het moet echt aan de ontvanger of de combinatie met TV of kabels liggen, want anders zou iedereen ditzelfde verschijnsel moeten zien en dat is niet zo.

  Het enige wat ik je aan kan raden is om de tips die hierboven genoemd zijn eens uit te testen. Verder zou ik om uit te sluiten waar het probleem zit je Panasonic eens bij iemand anders uit te testen (met dezelfde SCART kabel die je thuis gebruikt) om te zien of het probleem mee gaat en als dat mogelijk is om een ontvanger van iemand anders op jouw TV aan te sluiten. Het zou kunnen zijn dat de Panasonic gewoon defect is bijvoorbeeld.
   
 5. Coax kabel vervangen? Waarom niet eerst eens even simpel testen rechtstreeks op punt van binnenkomst?
  Decoder 's nachts aan laten staan? Zal je beeld niet beter van worden
  Synchronisatie heeft niks met je beeldkwaliteit te maken. Die is bedoeld om er voor te zorgen dat de juiste kanalen naar je kaart worden verstuurd (alle waar je een abonnement op hebt.), niet om iets met de beeldkwaliteit te doen.
   
 6. Net zoals Cees ook schreef, eerst wat simpele zaken, zoals kijken of coax kabel goed is, geen knik erin etc. vandaar advies om te vervangen. sluit je dat tenminste uit. decoder aan laten staan: krijgt deze de nacht update. heeft inderdaad niets te maken met de kwaliteit van het beeld. synchronisatie update je inderdaad de smartcard, maar je krijgt dan wel alle kanalen waarvoor men betaald. heeft ook niets te maken met de beeld kwaliteit. maar je gaat zoeken in de thuisinstallatie, vandaar al deze kleine adviezen.
  met vr. gr.
  Tom
   
 7. ik ben het in grote lijnen zeker met je eens, ik ben alleen tegenstander van spullen preventief vervangen, om daarna te ontdekken dat toch de tv stuk was. (bijvoorbeeld)
  Van de andere kant gezien hoeft een coax kabel niet duur te zijn.

  De grote maar in dit verhaal is dat de BER waarde 0 is, en de kwaliteit 100% dat is weliswaar niet onmogelijk, maar wel een bijzonder kleine kans dat dan je coax de boosdoener is.

  Zo hebben de andere klachten die hij opnoemt ook niet veel te maken met een signaal technisch probleem. (Op deze eventueel na:-Het beeld is vaak ook geblokt en het geluid ruist dan ook helemaal)


  Ik zie overigens dat het over Panasonic gaat, als ik mij niet vergis zit er weer een firmware update aan te komen, misschien helpt dat in dit geval ook (ik weet niet wat er precies met die update wordt aangepast)

  Dutchman, heb je deze decoder al eens bij iemand anders getest?
  Dit lijkt namelijk zeer sterk op een decoder met een probleem, en geen signaal probleem...
   
 8. Het hangt er vanaf wanneer de BER waarde gemeten is. Als het tijdens een storingvrij moment is gebeurt, zegt het niet zo veel.
  Als het beeld blokt zou je heel snel moeten kijken hoe de BER waarde is.
  Poster zegt dat de Coax kabel goed is, maar dat zal voor analoge ontvangst al snel het geval zijn. Voor digitaal moet het echt een heel goed afgeschemde kabel zijn, niet zo een met doorzichtig kopergaas onder de plastic mantel.
  Verder geen plastic, maar metalen connectors gebruiken.
  Maar zoals voorgesteld: sluit de Panasonic eens, met een korte coaxkabel, direct op de CAI doos aan en kijk hoe het dan is..
   
 9. Ik zal het ffies uitproberen. Bedankt!
   
 10. Dutchman beschrijft een klacht die niet van een paar dagen is zoals ik het lees, ik denk daarom ook dat alle goed bedoelde opmerkingen over ook slecht beeld niet echt in dit topic horen, omdat ze een ander probleem beschrijven.

  Dutchman heb je inmiddels al iets kunnen testen? En of is het al verholpen?

  ps. dat rechtsreeks aansluiten op punt van binnenkomst dus zonder alle ander apparatuur zou voor een ieder de eerste stap moeten zijn om te testen!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina