1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Probleem Sony 46x3400, Alphacrypt en Multikabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door avdflier, 7 dec 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. mach2

  mach2 Forum Member

  Sinds een week heb ik een Sony KDL-40X3500 met een Alphacrypt kaartje. Ik heb hetzelfde probleem zoals beschreven in deze thread. "you are not entitled... " Wellicht zinvol om wat technische gegevens te vergelijken.

  Alphacrypt firmware: 3.12
  CA System: 0x604
  Product /date / token: 0:270F / x05F3 / 0x0E00

  Sony software versie: 2.14.581
  Loader: 0.27.9

  Digitale ontvanger: Pre RS:0 5s:0
  UEC:0
  Symbol Rate: 6875000
  F: 234000
  QAM AGC: 46
   
 2. Tjah,

  Het ligt dus allemaal niet aan de Alphacrypt, het ligt gewoon aan hoe sony de Decoder heeft ingesteld.
  De x3500 serie kan gewoon niet de Transport Stream die op 396 mhz binnenkomt ontvangen. Of dit via een update door sony kan worden opgelost weet ik eigenlijk niet, zo technisch ben ik niet. Ik heb wel contact gehad met sony en die zegt (A) we ondersteunen de tuners niet (die zij zelf maken...jaja heel handig) en (B) we weten niet of en wanneer er een update komt.

  Aardig van sony...
  En van multikabel kan je al helemaal niks verwachten, die zijn zo zwak met hun ondersteuning...moet je niet eens durven te vragen..
   
 3. Bij mij staat trouwens software versie 2.14.556

  Laten we hopen dat dat mogelijkheden schept. Blijkbaar doen ze toch wel iets met firmware....alleen zal je dat moeten laten installeren door sony:S:S
   
 4. Maar dat heeft weer niets te maken met die 'you are not entitled' fouten waar het hier over gaat. Als de tuner niet op 396 MHz werkt mis je hooguit een aantal kanalen die op die transport-stream zitten, maar veroorzaakt niet dit verschijnsel van kanalen die na 10 seconden stoppen. Dat is dus een ander/bijkomend probleem van de Sony's.
   
 5. mach2

  mach2 Forum Member

  Ik heb mijn Alphacrypt omgeruild bij de leverancier. De nieuwe werkt perfect! De nieuwe kaart heeft ook firmware versie 3.12.

  Het enige wat me opviel is dat er bij het afstemmen meer zenders (services) gevonden werden. Bij de oude kaart waren het er 208, bij de nieuwe 256. Uiterlijk ziet de kaart er hetzelfde uit.
   
 6. djin

  djin Forum Member

  Mijn specificaties zijn:

  Alphacrypt firmware: 3.11
  CA System: <kon ik niet vinden>
  Product /date / token: <kon ik niet vinden>

  Sony software versie: 2.14.581
  Loader: 0.27.9

  Digitale ontvanger: Pre RS:6.00 e-6 5s:6.00 e-6
  UEC:0
  Symbol Rate: 6875000
  F: 6875000
  QAM AGC: 47

  Ik laat op advies van een serviceverlener uit de buurt een Multikabel monteur langs komen om het signaal te controleren. Hij zou er vandaag zijn, dus ben benieuwd.

  Update: Ok, monteur is geweest. Alles is doorgemeten en correct afgesteld. Helaas blijven de problemen aanhouden, dus ik zal ook proberen de Alphacrypt kaart om te ruilen.
   
 7. Ik vind het wel interessant dat een nieuwe kaart het plots wel gaat doen. Lijkt mij namelijk vrij onrealistisch dat het probleem daarin zit, want dan zouden er dus meer kapotte dan goede kaarten in omloop zijn.
  Ik vind ook 260 services, alleen die entitled problemen.....
   
 8. Het is namelijk ook het geval dat sony geen updates verstrekt voor zijn tv's. Dus ook al is het probleem softwarematig bij sony, oplossen kan dus niet???
   
 9. Maar waar ligt het probleem dan wel aan? Waarom krijg ik de meldingen en vele andere met mij. Dat ligt dus niet aan de CAM, maar aan sony en de manier waarop multikabel utizend. De combi digitale tuner/HD tuner van sony blijkt niet te werken met multikabel..waarom? daar heeft helaas nog niemand egt een antwoord op gevonden blijkbaar?
   
 10. Maar blijkbaar werkt het bij Djin (zie paar posts hoger) nu wel met dezelfde TV als jij ..... vreemde zaak
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina