1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Probleem Sony 46x3400, Alphacrypt en Multikabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door avdflier, 7 dec 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds een week de sony 46x3500 in huis, met DVB-C tuner en HD tuner. De alphacrypt cam gehaald, smartcard erin (anderhalf jaar oud) en de zenders zoeken.
  Dit gaat prima en vind ruim 200 items. Ik kan echter slechts tien seconde genieten van dit fijns, daarna krijg ik de melding dat ik niet entitled ben om te kijken. Ik begrijp dat multikabel om de 10 seconde "checkt" of je mag kijken en dat daar die berichten van komen. Maar.....is er een oplossing voor???
  De alphacrypt gebruikt nu 3.12, maar ik heb gelezen (?) dat 3.11 het wel zou doen hierop.

  Weet iemand hier een antwoord op? OF zal dit softwarematig in de tuner gemaakt kunnen worden?? Van sony krijg ik nul support.

  Alvast bedankt
   
 2. Weet je zeker dat je smartcard wel werkt in een andere ontvanger ?
   
 3. Ja 100%, ik heb nog een samsung decoder staan waar ik hiervoor altijd digitaal mee keek op mijn oude tv....De smartcard werkt dus cker...
   
 4. Dan zal je wel het "bekende" probleem met de sony X-serie 3500 hebben, die schijnt niet te werken met de benodigde CAM. Daar lopen op verschillende fora draadjes over. Sony zou dat op moeten lossen maar doen/willen dat blijkbaar (nog) niet....
   
 5. Toch nog even een aanvulling. Na wat rondkijken op internet vond ik dat die melding "you are not entitled..." betekent dat dit kanaal niet in je pakket zit. Weet je zeker dat je smartcard goed om in de CAM zit ?

  Het zou kunnen dat die 'you are not entitled...' meldingen komen door die software versie, dat weet ik verder ook niet.

  Lees deze draad op tweakers.net eens door, daar staat veel informatie in over je TV in combinatie met CAMS en zo.
  Daar zie ik ook een reactie van iemand die zegt bij Multikabel met een Sony X3500 wel goed werkt. Zie daarvoor hier.
   
 6. Hey Cees,

  Bedankt voor je antwoord!
  Echter, dat "you're not entitled" zou idd betekenen dat je die zender niet in je pakket hebt, echter het gebeurt bij elke zender en aangezien ik alle zenders in mijn pakket heb, moet dat niet gebeuren. En ik weet zeker dat de smartcard goed in de cam zit, dubbel check, zenders vind ie prima, mar slechts tien seconde genieten.
  Nu weet ik ook van verschillende fora dat er problemen zijn met de x3500 en deze combi. Alleen, ik zou graag willen weten op welke wijze ik dat kan oplossen. Komt er FW 3.13 van Alphacrypt die dit probleem oplost. Ik heb gemaild met Sony, en die zegt gewoon helaas! (leuk als je voor ruim 10.000 euro spullen bij sony koopt, 2 laptops, LCD en nog wat spullen). Ik heb alphacrypt gemaild of ze mij FW 3.11 zouden kunnen sturen maar dat wilden ze niet. Ik had namelijk op een fora gelezen dat iemand deze wel werkend kreeg met de x3500 (weet ff niet meer welke:S), en aangezien ik mijn cam card gewoon kan ruilen, wou ik dat proberen. Alleen versie 3.11....heeft iemand die nog op de pc staan!

  Ach, Multikabel zegt, dit ondersteunen wij niet, sony zegt dit ondersteunen wij niet, en alphacrypt zegt ja dan moet je naar sony en multikabel gaan...Heerlijk he...
   
 7. djin

  djin Forum Member

  Ik loop tegen een soortgelijk probleem aan met de 40w3000. Ook 'You are not entitled . . . ' na 10 seconden. Ik heb echter wel een Alphacrypt v3.11.

  Opvallend is dat als ik bij de scan 'Antenna' selecteer, hij maar een paar zenders vindt, maar deze wel zichtbaar blijven (Ned 1,2 & 3 die eerder afgebroken worden).

  Weet onderhand niet waar ik het zoeken moet. Alles ziet er technisch goed uit (Alphacrypt wordt herkend, kaart wordt goed gelezen en kaart werkt probleemloos in een andere decoder), maar iedereen wijst naar elkaar voor de oplossing?!?
   
 8. Hey,

  Ja het is heel irritant dat sony en multikabel over zoiets simpels niet uit kunnen komen.
  Ik weet nu niet of 3.11 werkt bij mij....En voor jou is het lastig om te upgraden naar 3.12 want voor hetzelfde geld kan je dan helemaal niks meer....Misschien een ID een keertje 3.11 bij mij testen (x3500) en 3.12 bij jou testen (w3000).
   
 9. djin

  djin Forum Member

  Ok, weer mogelijk een stapje verder. Ik ben alles nogmaals nagelopen en wellicht heb je dezelfde eigenschap. Als ik in het informatie menu sta van de kaart zie ik de signaalsterkte. Opvallend is dat deze gelijktijdig wegvalt met de melding 'You are not entitled . . . '. Niet lang daarna komt het signaal weer terug en is er weer goed beeld. Niet lang daarna herhaalt het zich weer.

  Nu vraag ik me toch echt af of het een probleem in de Sony/Alphacrypt zit of dat het het signaal van Multikabel is. Mede omdat alle kanalen gewoon gevonden worden en enkele zenders onder analoog behoorlijk slecht zijn.

  Helaas heb ik geen andere decoder om het te testen, aangezien ik net in het Multikabel gebied ben komen wonen en ik direct voor deze combinatie ben gegaan.
   
 10. djin

  djin Forum Member

  Weer een stap verder na overleg met een service leverancier heb ik de kabels nagelopen en vervangen door high-end kabel. Hij vermoedde dat het signaal van Multikabel daarnaast niet goed is dat ik hiervoor contact met hen op moest nemen. Dit zou mogelijk óf te sterk óf te zwak zijn.

  Met een high-end kabel was het (teven het analoge) beeld een stuk beter, maar de hapering bleef aan. Ik heb toch maar besloten om deze kabel alvast weg te werken en vreemd genoeg houdt het beeld aanzienlijk langer sinds ik dit gedaan heb (en met een contactdoos er tussen). Doet mij toch vermoeden dat het signaal inderdaad de oorzaak is? Ik neem zo even contact op met Multikabel.

  Wordt vervolgd . . .
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina