1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Casema en Multikabel: uitstel uitbreiding pakket.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door K007, 28 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De Zesko-kabelbedrijven Casema en Multikabel hebben de invoering van het geharmoniseerde digitale tv-aanbod uitgesteld tot de tweede helft van januari 2008. Dit bevestigt woordvoerder Gradus Vos tegenover Casema. De invoering was voorzien voor begin/medio december, maar is uitgesteld omdat zowel in de technische als in de ondersteunende zin vertraging is ontstaan en het bedrijf niet vlak voor kerst wijzigingen wil doorvoeren. Volgens Vos is bij de ombouw van het digitale kabelkopstation in Driebergen een aantal zaken ontdekt die moeten worden opgelost. Hierdoor is het hele proces vertraagd.

  Multikabel, Casema en @Home maken sinds 1 februari jl. deel uit van Zesko Holding die bezig is de kabelbedrijven te fuseren en het aanbod grotendeels gelijk te schakelen. Het digitale televisie-aanbod van @Home zal morgen (28 november) als eerste van start gaan met het nieuwe aanbod. Eerder werd al bekend dat Casema stopt met het aanbieden van een goedkoper basispakket (budgetabonnement) en het nieuwe standaardtarief 15,90 euro per maand zal worden per januari 2008.

  Alhoewel de uitbreiding van het aanbod bij Casema is uitgesteld, zal het bedrijf ‘rond half december’ het Arabische optiepakket opheffen en van de kabel halen. Dit betekent dat MBC, TVM Al Oula (RTM1) en ART Europe verdwijnen in het Casema-gebied. De zender Al Jazeera zal te zien blijven en na de harmonisatie van het aanbod met @Home onderdeel worden van het digitale standaardaanbod. Het Arabische zenderaanbod wordt volgens Casema geschrapt omdat ‘ondanks pogingen om clienten voor dit pakket enthousiast te maken, het sinds de introductie niet is gelukt voldoende abonnees te werven en het niet mogelijk was het pakket rendabel in stand te houden’, aldus Casema in een brief aan haar abonnees. Het Arabische aanbod kostte als optie 2,50 euro extra bovenop het standaardabonnement. Ook de Antilliaanse/Arubaanse optiezender A-TiVi (14,95 euro per maand) zal om een soortgelijke reden medio december uit het aanbod van Casema worden gehaald.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina