1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kan niet opnemen van digitale TV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Deays, 27 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedendag, ik heb een vraag.
  Ik heb pas een digitale tv van Casema ontvangen. Ik had veel problemen om videobeelden te krijgen. Alles is volgens de aanwijzingen aangesloten. Ik kan nog steeds geen programma's van de digitale tv opnemen bv een film opnemen op film1.
  Video merk is Sharp VC-MH761. Digitale ontvanger Humax Ir- Foxc.

  Moet ik nog iets in instelling video/digitale ontvanger wijzigen?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Mvg.
   
 2. Ik ken die video niet, maar in principe zou het zo moeten :

  - 1 scart kabel van de IR-FOX naar de TV, hierop kun je zelf kijken.
  - andere SCART plug op de IR-FOX met een kabel naar de video-recorder

  Op de videorecorder moet je dan de SCART als ingang kiezen om van op te nemen, hangt van je video af hoe je dat doet. Soms is dit kanaal 0, soms moet je de SCART plug kiezen als ingang.

  Zou ook nog door een verkeerde SCART kabel tussen IR-FOX en video kunnen komen, hij moet wel volledig bedraad zijn. Als je de bijgeleverde SCART van de IR-FOX naar de video aansluit zou dat moeten werken als je de video kunt omschakelen naar SCART input ipv de normale kanalenkiezer.
   
 3. Hier ben ik het niet mee eens. Uit mijn ervaring weet ik dat je het apparaat waarmee je opneemt het beste TUSSEN je TV (die je als monitor gebruikt) en de digitale ontvanger kunt plaatsen.

  Het signaal gaat dan zo:
  Wandcontactdoos ---> digitale tuner ---> recorder ---> TV

  De SCART loopt dan zo:
  Digitale tuner ---> recorder ---> TV

  Als je digitale tuner 2 SCART aansluitingen hebt kun je op die tweede aansluiting bijv. nog een extra DVD/DivX speler aansluiten.

  Door de recorder tussen de digitale tuner en de TV in te zetten kun je namelijk ZIEN wat je opneemt (je kijkt naar het signaal zoals de recorder hem binnenkrijgt). Als je de digitale tuner in het midden zet, krijgt je recorder een ANDER signaal dan je TV, en dus zul je niks merken als bijv. de SCART kabel er niet goed inzit aan de kant van de recorder.
  :idea: Dus: Recorder altijd in het midden.
   
 4. Tsja.... dan moet de video recorder dus wel altijd aan staan als je digitale TV wilt kijken....

  Maar zelf heb ik het zo aangesloten als ik hierboven beschreef met nog de opmerking dat de video recorder (harddisk recorder in mijn geval) zelf ook nog op de TV is aangesloten. Hij zit dus eigenlijk ook 'in het midden' en je kunt dus controleren wat er opgenomen wordt. Maar er loopt ook een directe SCART naar de TV zodat ik niet altijd vast zit aan wat de recorder doet.
   
 5. Nee hoor, dit is bij mij in ieder geval niet zo. Ook als de recorder uit staat (=stand-by) kan ik gewoon kijken omdat het externe SCART signaal gewoon doorgegeven wordt (ik heb een Philips HDD recorder).


  Veel recorders hebben een knop op de afstandsbediening "TV/HDD" waarmee je kunt schakelen tussen het signaal van de recorder en het externe signaal. Ook dat is dus vaak geen probleem.
   
 6. Als je van je decoder af wil opnemen vergeet dan niet je decoder aan te zetten op het goede kanaal, er zit maar 1 receiver in, dus je kan niet iets anders op nemen als waarnaar je kijkt.
  Daarom neem ik nog steeds op Analog op.
  Niet echt mooi maar onhandig om via de decoder op te nemen dus.
  Hans.
   
 7. Oplossing hiervoor is een tweede ontvanger met startpakket aan te schaffen.
   
 8. Als je geld te veel hebt weet ik nog wel een goed doel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
   
 9. JIJ wou opnemen en een ander kanaal tegelijk kijken, :wink: niet ik.
   
 10. Klopt, maar met de digitale revolutie zijn we ineens weer 50 jaar terug waar je maar 1 kanaal kon kijken, met analoog kan je het wel doen en extra hardware aanschaffen omdat de decoder nog uit het stenen tijperk komt is niet echt 'modern', he ?
  Maar goed, het zal allemal wel komen uiteindelijk, we lopen niet echt voorop, maar daar heb ik het elders over gehad.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina