1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVD Recorder achter Digitale TV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Orca45, 21 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee, via een component-kabel stuur je analoge signalen, net als bij een scart-kabel. De kwaliteit is alleen wat beter dan bij een normale scart kabel. Je hebt dan nog wel een aparte kabel voor het geluid nodig naar je TV. Maar het blijft analoog en je hebt dus een extra digitaal naar analoog en weer terug omzetting tussen DTV box en TV.

  Als je digitaal met beeld en geluid van je digitale ontvanger naar je TV wilt gaan kun je een HDMI kabeltje gebruiken.
   
 2. Bij mij is stand-by voldoende. De dvd-recorder kan het digitale signaal blijkbaar doorlussen via SCART naar de tv, zelfs in stand-by. Handig!
   
 3. Oke, kan iemand mij dan vertellen wat de beste opstelling is voor de volgende apperaten: Samsung 360ra (hdmi), dvd recorder sony (home cinema, geen hdmi), piononeer plasma (hd ready en hdmi ingang). Ik begrijp nl. dat er veschillende opstellingen mogelijk zijn. Wat ik dan belangrijk vind is kwaliteit beeld en geluid.

  Op de 2de plaats dan het opnemen op de dvd recorder waarbij je dus wel van kanalen kan wisselen.

  Als ik alles hierboven lees dan is het waarschijnlijk dus niet mogelijk om een opstelling te maken waarbij je het beste beeld en geluid krijgt en tegelijkertijd dus ook kan opnemen op je dvd recorder waarbij je dus ook van kanalen kan wisselen zonder dat dat invloed heeft op het opnemen.

  Goh, wat een verhaal, was vroeger wel anders toen je alleen maar een video recorder en een tv had..

  Dank je wel. Rene
   
 4. HDMI kabel van de Samsung-360 naar je plasma-TV, je bent dan verder helemaal klaar om alleen te kijken op je TV.

  Vervolgens vanaf de Samsung-360 via de andere uitgang (component of SCART -weet niet wat erop zit-) naar je DVD recorder.

  Van je DVD recorder met SCART of Component ook naar je plasma.

  Plus natuurlijk een antennekabel in je Samsung-360, in je plasma en in je DVD recorder.

  Je kunt dan op je DVD recorder onafhankelijk opnemen met zijn ingebouwde analoge tuner, of je kunt opnemen wat de Samsung 360 ontvangt door die ingang te kiezen.

  Als je zapt met de samsung neem je dat dus ook op, want er zit maar 1 ontvanger in.

  En je kunt nog onafhankelijk analoog kijken op je plasma. (als je iets digitaals aan het opnemen bent, maar toch een ander analoog kanaal wilt kijken)

  Beetje compromis, maar wel met de beste kijk-kwaliteit. Wil je meer, dan moet je tot medio volgend jaar wachten wanneer er naar verwachting een HD PVR op de markt komt.
   
 5. Cees, bedankt, helder antwoord. Alleen een korte vraag nog. Antennekabel in de Samsung, plasma en DVD recorder, je bedoelt dus de gewone antennekabel die "uit de muur komt"? Dan moet ik vanuit de "muur" dus splitten naar de Samsung, plasma en DVD recorder, toch....?

  Rene
   
 6. Niet splitten, maar doorlussen: vanuit de muur naar decoder, van decoder naar dvd-recorder en van dvd-recorder naar tv.
   
 7. Oke, ga ik doen zo, ik laat jullie weten hoe het uitpakt, zal wel even duren aangezien ik de decoder pas maandag as. zal bestellen.

  Wordt vervolgd........
   
 8. Hoe aan te sluiten

  Hallo,ik heb een samsung dcb 9401r decoder, een sony tv(geen plasma of lcd) en ik heb een pioneer dvd recorder aangeschaft type DVR-550H-S wie kan mij vertellen hoe ik dit alles het beste aan kan sluiten(ook waar ik de antenne kabel in moet stoppen) zodat het zo gebruiksvriendelijk mogelijk is!
  Alvast bedankt voor jullie informatie
   
 9. Het meest optimaal is om de recorder "tussen" de TV en decoder te zetten als het gaat om de SCART kabels, dus:
  Decoder ---> recorder ---> TV

  Wat de antenne betreft, de decoder kun je het beste op de muur aansluiten, en van daar weer naar de recorder en vervolgens naar de TV, dus:
  Muur ---> decoder ---> recorder ---> TV

  Op die manier krijgt de decoder het beste signaal, en dat is ook de bedoeling als je er van uit gaat dat je meestal digitaal kijkt i.p.v. analoog.

  Edit:
  Als je nog een extra apparaat wilt aansluiten doe je dit op de tweede SCART aansluiting van de decoder. :wink:
   
 10. Klopt, deze opstelling werkt bij mij ook. Even een aanvulling: als je via de timer-funktie iets wilt opnemen, moet je als input AV2 kiezen en zorgen dat je decoder deze zender geselecteerd heeft. Tijdens afwezigheid meerdere zenders selekteren is er dus niet bij, dat kan alleen met de ingebouwde analoge tuner van de recorder, die kan wel eerst bv Pr4 en daarna Pr7 selekteren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina