1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVD Recorder achter Digitale TV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Orca45, 21 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik heb nu een DVD speler en digitale TV van Multikabel
  Zowel deze dvd speler en de digitale TV zijn rechtstreeks verbonden aan de TV via scart. Ze zijn niet met elkaar verbonden.

  Ik wil een DVD-recorder aanschaffen en hier heb ik wat vraagjes over :
  - Blijft de aansluiting zoals hierboven ?
  - Is het mogelijk om de de digitale TV aan te sluiten aan de DVD-recorder, en deze aan te sluiten aan de TV.
  - Of is het alleen mogelijk analoog om te nemen ?
  - Wat voor aansluiting is er mogelijk van de DVD-recorder naar de TV ? Scart of zijn er andere mogelijkheden ?

  Hebben mensen hier ervaring met een DVD-recorder en digitale TV ?
  Is er een bepaald merk/type wat goed aansluit bij deze combinatie ?

  Alvast bedankt
  Orca45
   
 2. De mooiste oplossing is als je ontvanger twee scart-aansluitingen heeft, net als de dvd-recorder en de televisie. De tweede scartuitgang van de ontvanger sluit je dan aan op de tweede scartingang van de recorder.

  Als de ontvanger slechts één uitgang heeft, dan moet je die naar de tweede ingang van de dvd-recorder laten lopen en de andere (uitgang) naar de televisie. Meestal is het zo dat als de dvd-reconder uit staat dat dan het signaal van scart 2 automatisch wordt doorgelinkt naar scart 1.

  Als alternatief zou je kunnen kijken naar een pvr. Dat is een digitale ontvanger met een harde schijf. Feitelijk nog beter omdat er dan bij de opname totaal geen kwaliteitsverlies optreedt.
   
 3. Met de ontvanger bedoel je de Digitale TV !
  Ik heb de DCB-9401B, deze heeft 2 scartuitgangen.

  Dus vanaf de digitale decoder naar de Dvd-recorder (ingang 1), en dan via scart uitgang2 van de Dvd-recorder naar de TV.

  Kan ik dan digitaal opnemen ?
  En is het dan nog wel mogelijk ook Analoog te doen ?

  Orca45
   
 4. Hallo Orca,

  ik heb de volgende opstelling:
  Samsung DCB 9401R en een Sony DVD recorder RDR-HX710 (beter is een nieuwer type dat ook Divx bestanden afspeelt).
  De DCB is via SCART aangesloten op een HD-ready Samsung TV en op de DVD Recorder.
  De DVD recorder is doorgeschakeld naar de TV dmv een component kabel (YPbPr), zou een beter beeld geven dan een SCART, en een aparte
  geluidskabel.
  Ik kan met de Sony programmeerbaar opnemen maar ik betwijfel of dit inderdaad digitaal is. Een andere mogelijkheid is om via de lijningang op te nemen, maar dan kun je niet van kanaal veranderen op de DCB.
  Ik ben toch wel tevreden met de opname kwaliteit die ik nog niet eens op HQ heb staan. Vele malen beter dan de oude VHS recorder.
  De Sony speelt alleen niet alle DVD schijfes (eigen fabrikaat af)

  Groetjes,

  Cees
   
 5. Om de situatie nog wat ingewikkelder te maken hier mijn opstelling:

  Ik heb mijn Samsung DCB-B270R decoder alleen verbonden via scart1 (RGB) aan mijn Panasonic dvd-recorder. Deze is vervolgens via scart weer gekoppeld aan mijn Panasonic plasma tv.

  Hierdoor kan ik zowel digitaal als analoog opnemen (input select op de dvd-recorder), en digitaal kijken terwijl de dvd-recorder op stand by staat. Dit bevalt mij voorlopig uitstekend. Ik moet wel zeggen dat ik bijna nooit digitaal opneem, omdat PDC dan niet werkt en de programmagegevens niet worden meegenomen uit de EPG van de dvd-recorder.

  Hopelijk zie je door alle bomen het bos nog.

  Groet,
  Peter.
   
 6. Cees, kan jij mij vertellen wat een componentkabel is, ik bedoel hoe zit dat eruit als ik deze wil kopen.

  Kan iemand mij trouwens vertellen wat de beste opstelling is als je de Samsung 360RA met HDMI aansluiting hebt. Ik heb een Sony dvd recoder (zonder HDMI) en een Pioneer plasma HD ready met HDMI aansluiting. MIjn huidige opstelling is niet goed denk ik want ik kan wel opnemen maar moet dan ook echt niet van kanaal wisselen (via mijn digitale decoder).

  ank je wel,
  Rene
   
 7. Het lijkt me niet zinvol om een DVD recorder te gaan kopen als je digitale tv kijkt.
  Dat geeft zoveel problemen en is zeer onhandig.

  Koop dan een Humax 9200 pvr.
  Daar heb je veel meer aan.
   
 8. Vooralsnog is mijn voorkeur dvd recorder wat tevens home cinema is en dvd speler met een grotere opslag dan de Humax met het voordeel van mijn sony dat ik mijn foto's via mijn pro duo slot of op de schijf kan zetten of directop een dvd/cd kan branden. Tevens kan ik back up's maken van mijn audio/video en desgewenst van de schijf weer branden op cd/dvd. Uiteraard is het op verjaardagen etc. weer erg handig als je een play list hebt gemaakt.

  Vooralsnog neem ik het "onhandige" dan maar voor lief..., als dat dan het enige is. Zodra ik weet wat de juiste opstellin gis zie ik alleen maar voordelen.
   
 9. Tot dat je wat wilt opnemen op een digitaal kanaal en niemand meer in huis de afstandbediening en/of alle digitale kanalen kan gebruiken zolang de opname loopt omdat anders alles wat je zapt op je opname terecht komt..

  Daar stopt het voor mij. :wink:

  Ik heb ook nog een dvd recorder staan (daar niet van )maar die is wel van voor het zeg maar 'PVR tijdperk'.
   
 10. Hallo Rene,
  een component kabel heet digitaal te zijn. Zie ook deze link http://www.mcsnet.nl/nl/dept_86.html. Wat Martin schrijft is inderdaad een probleen wanneer je 'digitaal' via de lijningang opneemt je kunt dan op de decoder niet van kanaal wisselen.

  Het probleem echter van enige merk DVD recorders en tevens Home cinema-sets is dat ze sommige DVD's en muziek CD's niet afspelen.

  Mijn Sony herkent zelfgebrande als databestand gebrande DVD's niet terwijl mijn oudere JBL Homecinema er geen problemen mee heeft.
  Natuurlijk kun je ook je decoder via je DVDrecorder doorlussen naar je TV maar dan moet altijd de DVD recorder aanstaan om digitaal te kunnen kijken.

  Groetjes,

  Cees
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina