1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Routerkeuze

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Gijs1, 19 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo

  Ik overweeg over te stappen naar internet van Multikabel via de kabel.
  Ik heb een netwerk bestaande uit twee computers.
  Mijn vraag is of iedere in de winkel verkrijgbare router geschikt is of dat de gebruikersgroep een aantal routers kan aanbevelen.

  Een tweede vraag betreft iets wat ik heb aangetroffen bij de FAQ over routers. Ik lees dat het noodzakelijk is te allen tijde de router aan te laten staan. Ik begrijp dat voor het modem omdat je anders ook geen telefoon hebt, maar waarom moet de router aanblijven ? Ik heb nu een ADSL modem/router die gewoon bij uitschakelen van de computer ook wordt uitgeschakeld.
  graag jullie advies
  groet
  Gijs
   
 2. In principe is elke router bruikbaar. Het hangt een beetje af van het abonnement wat je neemt. Sommige routers kunnen de tegenwoordige hoge snelheden zoals bij het "Power" abonnement en hoger niet goed verwerken. In dat geval doe je er goed aan op internet even te zoeken naar gebruikservaringen van een bepaald type. Verder moet je voor jezelf even nagaan of je een draadloze router of alleen een router geschikt voor kabels wilt gebruiken. Als je later misschien iets draadloos in huis wilt gaan doen dan het nuttig zijn om alvast zo'n type router te kopen en desnoods het draadloze deel uit te schakelen zolang je het nog niet gebruikt. Een aanbevolen merk/type kan ik je zo niet geven. Er zijn verschillende die goed voldoen, je zult misschien meerdere types aanbevolen krijgen, maar dat wil niet zeggen dat er niet goedkopere zullen zijn die net zo goed of beter presteren. Als je een router in de winkel koopt, vraag dan altijd of de winkel kan garanderen dat hij goed werkt en dat je hem om kunt ruilen mocht hij niet bevallen.


  Je vermoeden klopt. Alleen je modem moet je aan laten staan als je telefoon hebt, omdat je anders onbereikbaar bent. Een router kan je uitzetten als je dat zou willen, je telefoon blijft dan gewoon werken.
  In de praktijk hebben de meeste mensen de router altijd aan staan zodat elke computer die erop aangesloten is kan werken als het nodig is, zonder dat je eerst de router (in de meterkast?) aan hoeft te gaan zetten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina