1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

@Home, Multikabel en Casema: zenderkaart openbaar

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Leonardo!, 14 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nieuw aanbod @Home, Multikabel en Casema: zenderkaart openbaar
  Categorie: Overige — David de Jong - 23:57 uur, 13 November 2007
  http://dutchmedia.nl/blog/?p=1257

  Het nieuwe aanbod van @Home, Multikabel en Casema is openbaar gemaakt. Op een discussieforum over @Home en Casema is een zenderkaart geplaatst die het nieuwe aanbod weergeeft. Woordvoerders van Casema en @Home hebben aangegeven geen informatie over het nieuwe aanbod te geven aan de pers omdat deze eerst ‘de klanten’ willen informeren. Toch lekte een en ander uit en hadden bepaalde zenders eerder geen moeite om hun komst aan te kondigen.

  Naar verwachting zal @Home als eerste aanbieder ‘over’ gaan naar het nieuwe uniforme aanbod, naar verwachting op 28 november. In het digitale basisaanbod zal de Arabische versie van Al Jazeera ‘nieuw’ zijn, evenals de Franse publieke zender France 2 terugkeren. Het ‘keuzepakket’ aanbod blijft bestaan. In het ‘kennis & nieuws’ segment zijn History Channel en NostalgieNet nieuw. Opvallend genoeg is Het Gesprek bij de Zesko-kabelbedrijven alleen tegen extra betaling 24 uur per dag beschikbaar in dit pakket. In het kinderpakket zullen Nick Toons en Nick Hits van MTV Networks BV worden opgenomen als nieuwe zenders. In het sportaanbod is Car Channel nieuw terwijl in het muziekaanbod TMF Pure (van MTV Networks BV) nieuw is. De Indonesische zender Garuda TV is voor de afnemers van het TV Digitaal Totaal aanbod nieuw, net als het nonstop audioaanbod van XLNT Radio dat voor alle afnemers van één of meer keuzepakketten is opgenomen. Verder is in het Hindi-aanbod B4U Movies nieuw evenals Phoenix CNE in het Chinese aanbod.

  Voor @Home klanten verdwijnen de muziekzenders MTV Hits, MTV Base alsmede MTV Two. De religieuze zenders Family 7, Geloven (NCRV) en Omega TV (EO) staan ook niet op de nieuwe zenderkaarten. De Antilliaanse optiezender A-TiVi, de Britse nieuwszender Sky News, de financieel-economische zender Bloomberg TV, de entertainment-nieuwszender Star!, de klassieke muziek-zender Performance, alsmede de sportzenders RaceWorld en Sailing Channel verdwijnen evenzo uit het aanbod. Eerder werd al aangekondigd dat X-MO nieuw als optiezender zal worden aangeboden (homo-erotiek), waarbij in de loop van 2008 Out TV op dit kanaal zal worden aangenomen.

  Voor Casema-klanten zal de unfiormering met het @Home aanbod vermoedelijk ergens in december worden doorgevoerd. Daar verdwijnen MTV Two, A-TiVi, Sailing Channel, Blue Hustler, Adult Channel, Bloomberg TV, ERT Sat (Grieks) en 10 non stop audiozenders van Music Choice. In het digitale basispakket komen ZiZone, Al Jazeera (Arabisch), SWR Fernsehen, NDR Fernsehen en TRT Int (zat in optiepakket). Net als al bij @Home het geval was, zullen themapaketten worden geintroduceerd, waarbij het digitale pluspakket blijft bestaan als ‘TV Digitaal Totaal’.

  Hierin zullen de ‘harde’ erotische zenders Hustler TV (nieuw), Private Spice en de softerotische zender Playboy TV worden gecombineerd met de publieke Britse zenders BBC 3, BBC 4, alsmede de Frans/Duitse publieke culturele zender ARTE en de Nederlandse publieke themazenders HilversumBest, 101 (BNN), Cultura (NPS) en Opvoedendoejezo (KRO). Ook de commerciele zenders Fashion TV, BBC Prime, Garuda TV (Indonesisch) en de Duitse zenders ProSieben, Sat.1 en Kabel Eins maken deel uit van dit aanbod. Verder zijn voor Casema-klanten in de keuzepakketten ActionNow (film & entertainment), Nat Geo Wild (kennis & nieuws), Het Gesprek (kennis & nieuws), NostalgieNet (kennis & nieuws), CNBC Europe (terug in kennis en nieuws), Dier & Natuur TV (AVRO in kids), MTV Brand New (in muziek), TMF Pure (in muziek), Car Channel (in sport) en XMO (in homo-lifestyle) nieuw. Het aanbod voor Chinezen (Phoenix CNE en TVBS Europe) alsmede Hindi (B4U Movies en Zee TV) blijft bestaan. Het Turkse zenderpakket zal bij @Home later worden geïntroduceerd. Nieuw is ook voor Casema-klanten het XLNT non stop audio-aanbod.

  ARTE en Het Gesprek reageren als eerste zenders op dit nieuwe aanbod. Volgens Het Gesprek is nog geen overeenstemming gesloten over de digitale kabeldistributie en is uitgangspunt zo breed mogelijke doorgifte. Ook ARTE zegt nog in overleg te zijn met de nieuwe kabelcombinatie. Voor de zenders Geloven (NCRV) en Omega TV (EO) geldt dat hiervoor nog discussie plaats vindt en volgens welingelichte kringen nog niet vaststaat dat deze publieke themazenders verdwijnen uit het aanbod van deze kabelaar.

  Zie ook het artikel hieronder van afgelopen week hierover. De zenderkaarten zijn hier ( http://members.home.nl/zooi1/zenderkaartv.PNG ) en hier ( http://members.home.nl/zooi1/zenderkaarta.PNG ) te vinden.

  UPDATE: GELOVEN EN OMEGA TV wel te zien bij Zesko!

  Geloven (NCRV) en Omega TV (EO) blijven in tegenstelling tot hetgeen op de zenderkaart staat, te zien bij @Home. De zenders komen ook beschikbaar bij Casema en Multikabel. Daarbij blijft de combinatie met ‘harde’ erotische zenders in stand.

  @Home-woordvoerder Bart Ledegang zegt hierover dat Omega TV en Geloven in het pakket alsnog zijn toegevoegd mede naar aanleiding van discussies in de publieke opinie en het optreden van CDA-kamerlid Joop Atsma die zich samen met de ChristenUnie hard maakt voor religieuze zenders op de kabel.

  De @Home-woordvoerder wil verder niet ingaan op de achtergrond van het toevoegen of schrappen van van bepaalde zenders, anders dan de mededeling dat kritisch gekeken is naar de pakketten en de behoeften. Volgens Ledegang zijn alle zenders op de zenderkaart op de hoogte gesteld van hun opname in het pakket. Bepaalde zenders ontkennen dit echter en stellen nog geen overeenstemming daarover te hebben.

  UPDATE 2:

  Welingelichte kringen melden dat voor Casema en Multikabel nog bepaald dient te worden wanneer het nieuwe pakket wordt geintroduceerd. Onduidelijk is of dit nog in december het geval zal zijn. Duidelijk is wel dat dan de keuzepakketmogelijkheid pas later bij Casema zal worden geintroduceerd, omdat dit technisch gecompliceerder zou zijn. Dit zou mogelijk pas aan het einde van het eerste kwartaal van 2008 het geval zijn.
   
 2. Op de site van Casema is te lezen dat er nu keuzepakketten zijn.

  Keuzepakketten

  De Keuzepakketten zijn een aanvulling op het Standaard RTV-pakket. In de Keuzepakketten hebben we een aantal zenders per thema ondergebracht. Er zijn vijf Keuzepakketten: Kennis & Nieuws, Films & Entertainment, Kids, Sport en Muziek.
  Voor één Keuzepakket betaalt u € 3,95* per maand, kiest u voor twee Keuzepakketten dan betaalt u € 6,95* per maand. Kiest u voor 3 of meer Keuzepakketten dan betaalt u € 9,95* per maand en krijgt u bovendien verschillende extra zenders.

  Bron: http://www.casema.nl/pagina/thuis/radioentelevisie/pakketten klik hierna "digitaal pluspakket" aan.

  Als je kijkt bij "extra pakketten" dan staat in het overzicht van Film 1 en Sport 1 nog steeds geen Sport 1 HD erbij. Vreemd want bij @home en Multikabel is deze zender wel te ontvangen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina