1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDMI decoder en HDMI Plasma

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door renetencaat, 12 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben een leek dus misschien een stom onderwerp maar wil het toch even checken/vragen.
  Ik heb een pioneer plasma, HDMI voorbereid. Ik heb een Sony Home Cinema (geen HDMI of DVI) en een Samsung DCB-9401R Digitale decoder van Multikabel.
  Nu is mij laatst wijs gemaakt dat er ook digitale decoders van Samsung zijn met een HDMI aansluiting. Als ik dan een TV heb met HDMI en deze Samsung met HDMI ik alleen maar een HDMI kabeltje moet hebben, beide apperaten moet verbinden en ik dus een nog betere kwaliteit van beeld en geluid zal hebben dan mijn huidige kwaliteit via mijn huidige decoder.

  Kan iemand mij vertellen of dat waar is? Ik hoor het graag, vast bedankt,
  Rene
   
 2. De bedoelde decoder is de Samsung DCB-H360R:
  http://www.multikabel.nl/producten/radio-en-tv/digitale-televisie/geschikte-digitale-ontvangers/

  Of het beeld beter wordt is naar mijn mening erg persoonlijk. Feit is dat het binnenkomende signaal hetzelfde blijft.
  Veel zullen zeggen dat doordat het HDMI-signaal digitaal is, het beeld veel minder ruis vertoond en veel rustiger is. Anderen zeggen weer dat je met een goede SCART-kabel (RGB) een net zo mooi beeld krijgt. Ook zeggen ze dat door het digitale signaal de kwaliteit van de kabel niet uitmaakt.


  Het is wel zo dat je met deze decoder de HDTV-kanalen kan ontvangen:
  http://www.multikabel.nl/producten/radio-en-tv/hdtv/

  Deze kanalen zijn alleen met deze (aanbevolen) decoder te ontvangen en zijn veel beter van kwaliteit.
  Deze zenders kan je ook alleen met een HD-Ready TV en HDMI-kabel (of component) optimaal bekijken.
   
 3. HDMI

  Dank je wel voor je antwoord. Maar als een goede RGB kabel soms dezelfde resultaten kan hebben als eenHDMI aansluiting wat is dan uiteindelijk het nut om al die vele pixels met HDMI zo to comprimeren en de resolutie zo hoog te maken met als bedoel resultaat een beeld waarbij dan wordt gezegd dat de kleuren en de helderheid van het beeld af spatten...? Het kan dan inderdaad zoals jij zegt persoonlijk zijn maar uiteindelijk zijn het toch de cijfers en getallen die het verschil zouden moeten maken..?

  Ik zal het dan inderdaad toch in de praktijk moeten overvinden. Nogmaals bedankt, Rene
   
 4. @rene,ik heb ook de combinatie pioneer plasma{hd ready) met hdmi ingang en de samsung decoder dcb-h360 met hdmi uitgang.deze decoder werkt tegenwoordig(na div. updates) foutloos . heb hem op 720p staan en ook de normale / sd uitzendingen zien er zeer goed uit,laat staan de hd uitzendingen.
  heb een goedkope hdmi kabel van ca. 1 m en ca. 15 euro. dit werkt feilloos en geeft veel beter beeld dan de beste scartkabel.
  je snapt dat ik zeer content ben met deze combinatie en al helemaal omdat tegenwoordig bijna alles in breedbeeld is en de bitrate van vele zenders ook verhoogd is,wat de beeldkwaliteit zeer ten goede komt.
  vr gr lodo
   
 5. Re: HDMI

  eh... is dat wel zo ???

  Volgens mij comprimeert HDMI niets, maar geeft gewoon de beeldinformatie digitaal door naar je TV. Die kan er dan direct een beeld van laten zien op het LCD scherm.

  Volgens mij creeer je met een SCART of component kabel juist een extra "omzet-stap". Immers het beeld wordt digitaal ontvangen, je maakt er dan eerst een analoog signaal van wat je naar je TV stuurt over een kabel. In de TV wordt er dan weer een digitaal signaal van gemaakt om daarmee de LCD (of plasma) display pixels mee aan te sturen. Bij een beeldbuis-TV heb je dat (in principe) niet, een analoog signaal wordt daar in dezelfde analoge vorm aan de beeldbuis (via versterkers in de TV) aangeboden die er een beeld van maakt. Een LCD/Plasma moet het analoge beeld eerst weer digitaliseren.
  Met HDMI zou je dus de digitaal->analoog->digitaal vertaalslag overslaan en dus een beter beeld kunnen overhouden. Ook voor SDTV uitzendingen.

  Verder is een HDMI kabel veel dunner dan een SCART of component kabel en kun je makkelijker verliesvrij iets aansluiten (zelfs ook met een "switch")
   
 6. Mijn ervaring met HDMI is dat voor normale tv-uitzendingen de kwaliteit absoluut niet beter is dan via de scart. Daar komt nog bij dat mijn tv zelf omschakelt van 4:3 naar 16:9 vice versa als ik zap en de tv staat op de scartingang. Met HDMI moet ik dat handmatig doen, dus scart verdient bij mij de voorkeur boven HDMI. Alleen HD-uitzendingen bekijk ik dus via HDMI.
   
 7. hdmi

  Dank, dan ga ik het toch eens proberen. Kan ik zonder problemen de H360 aansluiten met dezelfde decoder kaart die ik nu in mijn huidige decoder heb zitten? En is de H360 alleen bij multikabel te koop of kan ik deze ook gewoon krijgen bij bijv. de mediamarkt?

  Zodra ik alles heb aangesloten zal ik posten wat mijn ervaringen zijn.

  Dank jullie wel,

  Rene
   
 8. Je smartcard kan je gewoon gebruiken in de nieuwe decoder.
  De decoder wordt bijna overal wel verkocht (MediaMarkt, BCC, etc...).
  Maar kijk ook eens op internet, scheelde bij mij (1 jaar terug) zo'n 75 euro!
   
 9. Re: hdmi

  Multikabel levert juist zelf helemaal geen ontvangers, die moet je dus gewoon in de radio/tv winkels kopen.

  (er worden alleen bij acties soms de simpelere decoders kado gedaan, maar dus niet verkocht)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina