1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verdere harmonisering Casema, @Home en Multikabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bozzo, 8 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Even voor duidelijkheid:

  Ik heb een bundel (internet(power)+tv+telefonie) en totaal pakket van 10 euro, daarnaast hebben wij thuis drie smartcards.

  Dus eerste smartcard is gratis (omdat ik een bundel hebt)
  Tweede moet ik dus 10 euro per jaar betalen
  Derde moet ik dus 7,5 euro per jaar betalen

  En betaald ik gewoon bij bundel + 10 euro voor totaal pakket en NIET MEER?

  Kan iemand dit verhaal bevestigen?

  Alvast hartelijk (oftewel godzijdank!!!)
   
 2. Zo is het eind van de middag aan MGV verteld, ja.
   
 3. Als bij @Home en Casema geen volledige abbo prijs meer betaald hoeft te worden voor extra smartcards denk ik dat dat zakken vullen ook wel mee zal vallen, daar zal Zesco aardig wat geld gaan mislopen.

  Aan de andere kant zullen ze wel iets meer gaan verdienen aan de MK klanten, maarja das allemaal onderdeel van het harmoniserings proces.
   
 4. Casema en @home hadden vroeger helemaal geen bijdrage voor het standaard digitaal pakket en straks dus wel voor elke smartcard. Dus dat levert toch wel behoorlijk wat op vergeleken met vroeger lijkt me. (veel abonnees) Da's meer dan de paar mensen die daar nu dubbele abbo's betalen.
   
 5. Ik zou niet weten hoeveel ze nu extra binnen hangelen met extra smartcards en hoe zich dat zal verhouden met de extra inkomsten van de toekomstige jaarlijkse bijdrage per kaart.

  Waarschijnlijk is dit eerst goed doorgerekend en zullen ze er per saldo over alle 3 de partijen wel op verdienen.

  Hopelijk komt dat ooit weer eens terugvloeien in de diensten.

  Of even negatief gezien, zo snel zoveel mogelijk geld verdienen voordat ze concurenten moeten toelaten op het kabelnetwerk...
   
 6. Naar aanleding van de wijzigingen en het commentaar van de Multikabel gebruikersvereniging toch een reactie van mijn zijde, aaangezien de nadelen voor het overgrote deel van de Zesko-abonnees niet wordt geschetst!

  Casema-abonnees betalen thans GEEN extra bijdrage voor een tweede smartcard, als het om het standaardpakket gaat. Voor ruim 3 miljoen abonnees die digitaal willen kijken en voor ruim 700.000 digitale tv-kijkers is het wel degelijk een lastenverhoging omdat voor de eerste smartcard betaald moet worden, tenzij men bundelabonnee is, oftewel er wordt koppelverkoop toegepast! Een tv-klant bij Casema die thans zonder meerkosten 15,90 euro aan abonneementsgeld betaald is gewoon 2,08 euro per maand duurder uit indien hij twee smartcard gebruikt om digitaal het standaardpakket te kunnen kijken. Daarbij heeft hij ook al 29,95 euro betaald om de smartcard te verkrijgen.

  Let wel, dit is niet ongewoon! Ook iedereen die het digitale tv-produkt met EEN smartcard afneemt in het @Home/Casema gebied gaat er op achteruit. En ook voor nieuwe abonnees worden drempels ingebouwd.

  Ogenschijnlijk is dit misschien voor Multikabel-abonnees een voordeel maar in de praktijk is dit, zoals ik al schreef, een verkapte prijsverhoging. En dat zeker voor 93 % van het verzorgingsgebied van Zesko Holding, waar bovendien de abonneeprijzen de afgelopen jaren al behoorlijk zijn gestegen. De abonnees van Multikabel vormen slechts 7 % van het totale Zesko-abonneebestand.
   
 7. Wat hier vergeten wordt is dat er een groep abonnees is waar Multikabel begin vorig jaar bij de invoering van die 1,95 voor het basis pakket een regeling heeft gemaakt waarbij klanten van voor januari 2007 de mogelijkheid kregen om te kiezen voor een digitaal kanalen pakket dat gelijk is aan het analoge kanalen pakket zonder die 1,95 te betalen. Dat minimale digitale kanalen pakket bevatte dus niet de regionale kanalen en dergelijken die het digitale basis pakket a 1,95 wel bevatte sinds januari 2007. Die groep wordt nu dus verplicht overgezet naar het nieuwe basis pakket van Multikabel en gaat dus per april 15 euro per jaar betalen zonder dat ze daarom gevraagd hebben.

  Daar hoor ik Yoram Levi niet over in de reactie die het MGV gekregen heeft en dat wordt ook totaal niet toegelicht in de brief die ik als één van die klanten met dat beperkte digitale kanalen pakket zonder abonnementskosten ontvangen heb. Ik ken best wat kennissen die gebruik hebben gemaakt van die opt-out regeling begin 2007 en die nu nog steeds niet zitten te wachten op die extra regionale kanalen voor omgerekend 1,25 per maand. En wat wordt het volgend jaar als we een beetje "gewend" zijn aan die basis bijdrage voor de smartcard? 20, 15, 10?
   
 8. Dure smartcards daar bij Casema
   
 9. Ja, je hebt helemaal gelijk. Bij Multkabel waren we daar al aan gewend, betalen voor het digitaal basispakket :wink:

  Of het koppelverkoop is betwijfel ik, veel bedrijven geven korting als je meerdere produkten afneemt, dit is niets anders. Ik vrees dat "koppelverkoop" voor een rechtbank geen stand zal houden.

  Wel ben ik van mening dat het standaard (analoge) basispakket ook digitaal ongecodeerd op de kabel zou moeten staan zodat je deze zonder smartcard zou kunnen zien. Bij toekomstige digitale TV's zou dat veel eerlijker zijn dan het moeten aanschaffen van CAMS en smartcards voor hetzelfde programma als analoog. Zo lang de overheid niet dwingt om een bepaald standaard pakket aan te bieden zowel analoog als digitaal zal dat wel niet gebeuren vrees ik.
   
 10. De enige MK klanten die er op vooruit gaan zijn de mensen die nu 1,95 p/m betalen en 1 smartcard hebben, de rest gaat gewoon verplicht meer betalen. :?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina