1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verdere harmonisering Casema, @Home en Multikabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bozzo, 8 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. CNBC komt ook terug, die stond er nog niet in :wink:
   
 2. Bij @Home moet je wel extra abonnement betalen voor 2de en 3de smartcard

  Als dit bij Multikabel gaat gebeuren, ben ik er klaar mee. :evil:
   
 3. De lol van het tv kijken raakt er hard vanaf zo.

  Even een quote waar ik dus zelf net zo hard tegenaan loop, en met ons velen andere...

   
 4. En als het tegen zit dat wordt dat straks dus:
  9,95 x 2 x 12 = 238,80 + 15 + 10 = 263,80 per jaar.

  138,40 per jaar meer dus.
   
 5. Ik zit zo langzamerhand met mijn tenen krom en de billen toegeknepen. :?

  Hoe ver is de overheid met hun plannen om concurrentie op de kabel toe te laten? Of zal daar geen belangstelling voor zijn omdat ze (de aanbieders) de koek onderling al hebben verdeeld?

  Zoals jij al schreef, er is gewoon geen vergelijkbaar alternatief voor digitale tv en als dat er wel was kan je geen internet van MK afnemen zonder een analoog tv abbo. :evil:

  Eric
   
 6. Concurrentie op de kabel ..... Dat zou alleen mogelijk zijn als ze allemaal hetzelfde pakket aanbieden, want er is domweg niet genoeg ruimte om iedereen eigen transport-streams en/of internet transport kanalen aan te bieden. Ofwel het "lijnen-deel" zal gezamelijk zijn en het "provider-deel" zou je dan via iemand anders kunnen nemen. Of dat nu zoveel goedkoper zal zijn betwijfel ik. En het kon wel eens ten koste gaan van het aantal kanalen of internet snelheid. Ik denk niet dat 'open kabel' het toverwoord zal blijken te zijn voor een goedkoper en beter product.

  Trouwens de kabel zoals wij die nu kennen zal over een aantal jaren toch niet meer zijn wat het nu is. Als je alle glasvezel ontwikkelingen ziet ontstaan dan ziet de "kabelwereld" er over een tijd heel anders uit.

  Maar concurrentie mogelijkheid is er zat vind ik. Als ik internet wil via een andere provider, kan ik uit verschillende mogelijkheden kiezen (goedkope ADSL aanbiedingen zat tegenwoordig zelfs in heel noordholland) Satelliet voor DTV ook zat mogelijkheden, digitenne of IP-TV ook. Elk heeft zijn eigen prijskaartje en kwaliteit, maar dat is ook concurrentie toch ?
   
 7. Ik dacht dat ze met de kabel dezelfde kant op wilden als met bijv. de elektra-aanbieders. Voorheen was de hele kop van NH in handen van de PEN/NUON en nu hebben we een netbeheerder + verschillende aanbieders. Hetzelfde proberen ze in principe met ProRail en NS.
  In principe kunnen ze toch alle streams via 1 netbeheerder aanbieden en het adminstratieve gedeelte (abbo's) via verschillende leveranciers?

  Wat die concurrentie betreft, ik vind iets pas concurrerend als dat hetzelfde qua aanbod en kwaliteit is.
  ADSL blijft in de 'buitengebieden' nogal eens achter qua snelheid, Digitenne heeft een erg schraal aanbod qua zenders en voor satelliet-tv moet je weer zo'n skottelbraai aan de muur hangen. :(

  Eric
   
 8. In theorie zou dat kunnen, maar het prijsverschil voor hetzelfde pakket zou dan minimaal zijn. Iedereen zal vrijwel hetzelfde pakket aanbieden, omdat er nu eenmaal niet meer op dezelfde infrastructuur past.
  Zelfde geldt voor internet. Daarbij zullen de snellere abonnementen misschien nog duurder worden als een provider per bandbreedte afgerekend wordt door de netwerkbeheerder. De enige manier om dan een paar dubbeltjes goedkoper uit te zijn is een provider te nemen die minder service of diensten levert.

  De hoofdmoot van de kosten voor zowel digitale TV als internet zijn toch de netwerk-kosten en het beheer daarvan en dat zal altijd 1 partij blijven lijkt me.

  Bij het electriciteitsnet is de besparing ook niet zoveel als in de reclames wordt voorgespiegeld aangezien de netwerkkosten daar ook altijd gelijk zijn en de verbruikskosten ook maar een deel van de totale kosten zijn. Daarop besparen levert minder op dan je zou denken.
   
 9. Dat is ook precies wat Casema en Multikabel nu doen. Casema maakt het digitale signaal waarin alle kanalen zitten voor zowel Casema en Multikabel en beiden hebben hierop hun eigen pakketten die gekoppeld zijn aan hun eigen Irdeto Conditional Access System (CAS) met bijbehorende smartcard. Niet alle kanalen die de Casema abonnees kunnen ontvangen zijn opgenomen in de pakketten voor de Multikabel abonnees en omgekeerd, maar de kanalen zijn wel gewoon aanwezig alleen kan je ze niet bekijken door het ontbreken van de rechten via je smartcard. Er kan zonder probleem een volgend CAS worden opgenomen voor een derde aanbieder die weer zijn eigen kanalen indeling in pakketten heeft waarbij deze kan putten uit de gemeenschappelijke pool van kanalen en eventueel nog wat eigen kanalen kan toevoegen als daar nog ruimte voor is op de kabel. En die is er. Het is inderdaad een administratieve en contractuele aangelegenheid.

  En is dit veelal theoretische concurrentie door allerlei (technische) beperkingen. DVB-T is op mijn adres nog nauwelijks te ontvangen, voor IP-TV zit ik te ver van de centrale en met DVB-S zal de verhuurder moeilijk gaan doen. Dat weten de kabelbedrijven ook wel vandaar dat ze nog steeds om de haverklap met allerlei prijs opdrijvende aanpassingen komen want in veel gevallen kunnen de klanten toch geen kant op. Alleen van glasvezel initiatieven hebben ze voor het eerst last van serieuze concurrentie wat ze dus op allerlei mogelijke manieren proberen de kop in te drukken voordat de eerste schep de grond in gaat. Daarvoor gebruiken ze ook regelmatig hun branche vereniging NLkabel (voorheen VECAI) om te proberen via rechtzaken de boel tegen te werken voor het gemak maar even vergetend dat de kabelnetwerken die ze nu bezitten vroeger op exact dezelfde manier zijn ontstaan via allerlei CAI's.
   
 10. Anders ik wel. Ik betaal nu een kleine honderd euro per maand aan Multikabel, maar als ik vanaf april per smartcard niet alleen een financiële bijdrage per jaar moet betalen, maar ook nog eens per smartcard een volledig digitaal abonnement moet betalen ben ik per direct met alles weg bij MK.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina