1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verdere harmonisering Casema, @Home en Multikabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bozzo, 8 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Inderdaad.
  Ik zit al met de tenen krom wat betreft het tarief voor de extra digitale decoders van MK klanten. :roll:

  Eric
   
 2. Ik zie binnenkort opnieuw het verdwijnen en de komst van een aantal zenders gebeuren: http://dutchmedia.nl/blog/?p=1257 Ik ben heel benieuwd wat er precies bij Multikabel gaat gebeuren.
   
 3. € 0,50 p/m voor elke extra smartcard

  Met groet,
  Tom
   
 4. Ja dat is nu, maar hij bedoelt wat er gaat komen door de fusie...
   
 5. Dat zeg ik. :wink:

  Helaas vrees ik het ergste. Om digitale zenders op de slaapkamer te kunnen bekijken heb ik ooit voor 2 tientjes zo'n zend/ontvangst setje gekocht bij de Lidl en ik moet zeggen dat die dingen prima werken.
  Wel eens een stoorstreepje als er een brommer langs rijdt maar verder perfect.
  Achter de digitale decoder op de scart aangesloten en bij de tv boven ook zo'n geval op de scart en kijken maar.

  We hebben zo ook de extra digitale kanalen (o.a. Film1) boven zonder verdere kosten.

  Eric
   
 6. 1. Zou ik niet doen.
  2. ik zal het niet verder vertellen hoor!
   
 7. Ik geloof niet dat optie 2 verboden is. Als ik eerst een programma zou opnemen om vervolgens af te spelen op de slaapkamer mag dat toch ook.

  Enneh, ik bedoel niet de nachtfilms uit het weekend. :oops:

  Eric :wink:
   
 8. Ik zeg ook niet dat het verboden is, in tegendeel
   
 9. @Home en Casema rekenen een enorm bedrag voor een extra smartcard omdat er anders zogenaamd misbruik door gemaakt zou kunnen worden.

  Als er eventueel straks wel een bedrag rond de 5 tot 10 euro per maand extra betaald zou moeten worden, zou dat naar mijn mening onbehoorlijk en misleidend zijn. Tenslotte is niemand die een tweede ontvanger kocht gewaarschuwd door Multikabel dat dit zou kunnen gebeuren. Er zijn veel mensen met een tweede ontvanger die hierdoor op hoge kosten gejaagd worden. Multikabel heeft de intentie nu niet om deze stap te zetten, maar of dat voor de nieuwe Combinatie ook zal gelden zullen we moeten afwachten. Het zou in elk geval heel veel commotie en anti-reclame in de media veroorzaken. Dit zou voor veel Multikabel Abonnees een prijsverhoging van honderden procenten betekeken.

  En waarom eigenlijk, want in plaats van misbruik voorkomen, veroorzaak je juist misbruik. Je kunt nu al Smart-Card kastjes kopen waarbij je de originele smartcard in een 'moeder' station stopt die via een draadloze verbinding contact houdt met 'slave' units die je in meerdere ontvangers in je huis stopt. Die oplossingen zijn getest en werken blijkbaar ook met de IRDETO smartcards zeggen verschillende sites. Door voor de extra smartcards alleen een administratieve vergoeding van 50 cent te vragen voorkomt je dit soort zaken omdat zo'n kastje dan niet rendabel is.

  Verder zou je natuurlijk je Smartcard steeds mee kunnen nemen van de ene ontvanger naar de andere. Dat is ook een dure grap voor de kabelaars, want die smartcards zullen dan snel defect raken door slijtage van het vele in-uit halen wat de kabelaars zullen moeten betalen door een nieuwe te sturen, plus veel helpdesk assistentie.

  Als er in de verdere toekomst als er alleen nog TV's met ingebouwde DTV ontvangers zijn, en je voor elke TV in huis een abonnement zou moeten betalen is het snel afgelopen met de kabelaars.

  Ik zou eerder verwachten dat Casema en @Home ook alleen een administratieve vergoeding tarief gaan invoeren. Tenslotte is misbruik redelijk makkelijk in de gaten te houden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina