1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

afwijkend beeld t.o.v. mijn TV scherm

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door williams, 4 nov 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. wie kan mij dit begrijpelijk uitleggen !;
  Mijn LCD tv scherm heeft de beeldverhouding 16:9.
  Sinds ong.het voorjaar worden we "geplaagd" door door zwarte balken
  horizontaal boven en onder het beeld.In eerste instantie op alleen de Publieke zenders,de laatste maanden ook op de commerciele zenders.
  Beeldinstelling van TV is hetzelfde als voorheen en tv is niet defect.
  Tijdens uitzending van ongeacht welk kanaal wordt b.v. tijdens reclame het beeld gevuld en soms zie je ook dat i.p.v. 1 zwarte strook het er 2 zijn.
  Dit houd in dat als er sprake is van ondertiteling,ook deze verkleind wordt.Wat is hier aan de hand?, ik wordt hier zachtjes aan een
  beetje ziek van.Heb ik een breedbeeld(16:9) krijg je dit.
  Wie o wie? spreekt de verlossende woorden?

  William
   
 2. Sinds een aantal maanden zenden de commerciele zenders bijna helemaal in 16:9 uit en nederland 1/2/3 ook steeds meer. Je TV zou dan juist een beeldvullend 16:9 beeld moeten geven zonder zwarte balken, maar het kan zijn dat je "zoom" functie van je TV niet goed staat. Je kunt deze het beste op "automatisch" zetten. Als je deze bijvoorbeeld "vast" hebt staan op 16:9 terwijl de uitzending in "breedbeeld" is krijg je zwarte balken boven en onder het beeld te zien.

  Controleer dus even of de 'zoom' functie van je TV op automatisch staat.


  Maarrr.......
  De laatste weken zie ik op nederland 1/2/3 af en toe analoge uitzendingen waarbij het breedbeeld-signaal niet goed staat. De uitzending wordt dan niet als breedbeeld doorgegeven, maar als letterbox in een 4:3 beeld die de TV weer uitrekt via de zoom-functie. Hierdoor heb je dus ook zwarte balken onder en boven het beeld. Als je die uitzending dan bekijkt via een digitale ontvanger blijkt dat het daar wel een goede breedbeeld-uitzending is. Dit gebeurt echter niet bij alle uitzendingen, lijkt iets te zijn wat niet goed geschakeld wordt bij de bron. Ik heb het tot nu toe alleen gezien op nederland 1/2/3 en niet op de commerciele zenders.

  Dit laatste is denk ik niet wat jij bedoelt, maar wilde het voor de volledigheid toch even noemen. Zoals jij het beschrijft lijkt het meer op de zoom-instelling van je TV die niet op automatisch staat.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina