1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

US robotics 8003 router doet max 3 mbit ??

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door kuya, 29 okt 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. sinds de verhoging van de snelheid naar 12 mbit had ik de router niet gebruikt , nu ik hem toch weer wil gebruiken , doet hij het goed .....behalve de snelheid ... ik kom niet hoger dan 3 mbit op alle aangesloten computers

  de router is voorzien van de laatste firmware ....gaarne hulp

  zonder router geen enkel snelheidsprobleem

  groet Hans
   
 2. Veel oudere routers halen de snelheid niet.
  Branden alle LED's bij de ethernet aansluitingen wel groen of zijn die geel/oranje ??

  Als ze geel/oranje branden staat de lijnsnelheid op 10Mbit. Zijn ze groen, dan is het 100Mbit wat normaal zou moeten zijn. Als de lijn slecht 10Mbit is, zou 3Mbit normaal kunnen zijn.

  Heb je al een factory-reset geprobeerd uit te voeren van de router na de firmware update ?
   

 3. bedankt voor je snelle reactie ... de lampjes op de router zijn groen .... maar hoe kan je dat dan switchen ...?? ik dacht dat dat automatisch ging ...

  Met de factory reset bedoel je het resetten van de router ? ... daar ben ik niet bekend mee ... of bedoel je default settings instellen ... gaarne iets meer uitleg ...als dat kan ... alvast bedankt .
  ik moet nu naar mijn werk ... zal morgen eens kijken ..
  Hans
   
 4. Groen is goed, dan staan alle lijnen op 100Mbit

  Default-settings inderdaad, dat heet bij verschillende fabrikanten anders, maar je zet daarmee alle settings terug naar de " fabrieksinstellingen".
  Wachtwoord blijft er soms wel in staan, maar soms gaat die ook terug naar de standaard instelling, dus je moet even opletten wat je doet, maar soms kan dit helpen om een vreemde instelling die je niet ziet op het settings scherm goed te krijgen.

  Als ik trouwens via google zoek kom ik veel problemen tegen met die USR 8003, hij kan ook crashen bij inloggen op MSN. Er was een oplossing door hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen en daarna het interne ip-adres te wijzigen van 192.168.123.254 naar 10.0.0.1 en daarna de computers weer opnieuw laten koppelen. Dit klinkt erg vaag, maar wie weet werkt dat bij jou ook ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina