1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gecrashte computers na virusupdate! (MK-F-secure)

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Leonardo!, 27 okt 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/alkmaar/article2631829.ece

  Internetgebruikers Multikabel 'zijn ziek' van gecrashte computers na virusupdate

  Gepubliceerd op 27 oktober 2007, 17.10 uur.

  Alkmaar -
  Afnemers van internet via Multikabel lopen na een recente virusbeveiliging via F-secure ernstig risico dat hun computer crasht. Door een foutieve programmering raken pc's op hol en kunnen Multikabel-gebruikers geen verbinding meer maken met internet. Het kan zelfs zijn dat op pc's het besturingsprogramma Windows opnieuw geïnstalleerd moet worden en dat ook andere programma's niet meer werken. Overigens zouden niet alle gebruikers last hebben van de update-crash. Multikabel verzorgt internet, televisie en telefonie in een groot deel van Noord-Holland.

  De website van Multikabel verwijst nog steeds naar de reguliere update voor virussen. Maar intussen verwacht de heldpdesk van Multikabel een stortvloed aan klachten. Want veel pc-gebruikers zijn 'er ziek' van.

  Het bedrijf F-secure, dat o.a. anti-virusprogramma's levert, heeft een nieuwe versie van de viruskiller op internet geplaatst. Abonnees van Multikabel die deze update downloaden en installeren melden dat na de installatie de pc's crashen. Er is geen internetverbinding meer mogelijk en ook het internetabonnement kan niet meer gevalideerd, dus gecontroleerd worden.

  De helpdesk van Multikabel heeft gedupeerde abonnees inmiddels geadviseerd het besturingsprogramma Windows opnieuw te installeren. Maar dit kan wel betekenen dat andere programma's op de pc's wegraken of dat allerlei documenten na herinstallatie definitief verloren raken.

  F-secure zou het probleem, volgens de helpdesk, wel onderkennen, maar niet onmiddellijk maatregelen kunnen nemen. Een verbeterde versie zou zelfs enkele weken op zich kunnen laten wachten. Een van de opties om toch internet te gebruiken is de (virus-)beveiliging uit te zetten, maar dit wordt in het algemeen niet aangeraden.

  Mogelijk is er maandag meer bekend voor de pc-gebruikers die een gecrashte computer hebben. De omvang van het probleem is niet helemaal duidelijk, omdat sommige gebruikers na de update geen storing hebben ondervonden.
   
 2. Multikabel: geen reden voor paniek (update)

  http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/alkmaar/article2635465.ece

  Multikabel: geen reden voor paniek (update)

  Gepubliceerd op 28 oktober 2007, 18.11 uur

  Alkmaar -
  Er is geen reden voor paniek, meent Multikabel. Toch heeft de internetprovider de jongste upgrade van het virus-programma waarvan 17.000 abonnees gebruik maken uit voorzorg van het internet gehaald. Door de upgrade liep in sommige gevallen de computer van de Multikabel-gebruiker geheel vast.

  Dat de upgrade van het anti-virusprogramma, waarop gebruikers zich tegen betaling kunnen abonneren, uit 'de lucht is gehaald' is puur uit voorzorg gebeurd, meent woordvoerder Nico Rijkhoff. ,,We nemen de klachten uiteraard heel serieus, maar het is absoluut niet zo dat onze klanten massaal met gecrashte computers zitten.''

  Bij de helpdesk zijn sinds de upgrade vrijdags actief werd 91 telefonische meldingen binnen gekomen, zegt Rijkhoff. ,,In verreweg de meeste gevallen konden de problemen opgelost worden. In een paar gevallen bleek de computer van de gebruiker inderdaad vastgelopen.''

  Aan sommige van die klanten werd het advies gegeven het besturingsprogramma Windows opnieuw te installeren. Een rigoreuze oplossing, erkent Rijkhoff. ,,Dat is iets wat zelden gebeurt. Maar hoe vervelend voor die mensen die het nu heeft getroffen, we hebben het over een een heel klein percentage van onze klanten. Vanuit ons oogpunt is er absoluut geen sprake van een ramp en is paniek niet gerechtvaardigd.''

  Multikabel heeft inmiddels contact opgenomen met F-Secure, het Finse bedrijf dat de anti-virussoftware levert. ,,Zij onderzoeken nu waar er iets fout gaat in de programmering. Ze zijn daar druk mee bezig. Van hieruit valt echter op dit moment niet te zeggen wanneer de problemen precies opgelost zijn.''

  Rijhoff benadrukt dat de Multikabel-klanten het anti-virusprogramma zelf gewoon kunnen blijven gebruiken. ,,Met het programma zelf is helemaal niets mis. Dat valt ook nog steeds gewoon te downloaden vanaf onze website. De upgrade komt pas weer beschkbaar als we zekerheid hebben over de werking daarvan.''
   
 3. Misschien toch eerst even een backup maken voordat er
  een upgrade wordt gedaan.

  Groetjes,

  Cees
   
 4. We zien op dit forum tot nu toe geen paniekverhalen.

  Ik vraag me af of er "echte" problemen met de upgrade zijn, of dat dit veroorzaakt wordt door niet duidelijke instructies waardoor mensen die niet zo thuis zijn op een computer een fout met installeren maken waardoor er iets niet helemaal lekker werkt.

  Aan de grootte van het artikel op de voorpagina van het Noordhollands Dagblad had ik toch wel meer reacties op ons forum verwacht, maar die blijven tot nu toe uit.

  Edit:
  Ook op de website van het Noordhollands dagblad zelf zie ik in de reacties niemand die zelf problemen met de upgrade heeft, behalve dan dat het programma wat trager werkt, maar daar ging het artikel niet over.

  Maar het zou natuurlijk kunnen dat alle mensen met problemen nu zonder computer zitten en dus niet kunnen reageren.... :?
   
 5. Ik sta ook verbaasd over de alarmerende inhoud van de artikelen en het aantal reacties. :?:

  Dat zou een optie kunnen zijn, stilte voor de storm. :mrgreen:
   
 6. Omdat wij verder geen klachten kregen en ook geen reacties zagen op dit forum zijn we er afgelopen week ingedoken en een onderzoekje gestart.
  Lees hier de resultaten.
   
 7. Dus een storm in een glas water en dik aangezet door de media.
  Jammer dat die media niet zo fair zijn om er een artikeltje aan te wijden dat het ff anders in elkaar zit.
  Maar daarin is is de media nooit zo sterk. :(
   
 8. Waarom zet je niet ff dat linkje onder de berichten op het NHD-forum.
  Er staat niets verder bij over wat er precies aan de hand is.

  Anders doe ik het wel, ben groene stip en dan staat het er meteen.
  Krijgen die 2 topic's ook meteen een schopje :lol:
   
 9. Die link worden wel groot; http://mgv.multikabel.nl/phpnuke//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=16837

  Maar ik zal het doen, wellicht een aardig idee. :twisted:
   
 10. Ktijg je van mij 5 * :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina