1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Multikabel Internet Security snelheidsproblemen

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door cra1n, 21 okt 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb ontdekt, het lag aan Multikabel Internet Security Plus, ik heb een kabel internet zonder router op mijn pc aangesloten en Multikabel ISP uitgeschakeld, daarna stekker van kabelmodem uitgedaan en opnieuw in gedaan, en wat zie ik de grafiek? razendsnel! rond 1400 KB/sec!

  Eindelijk, wat moet ik er met Multikabel ISP nou mee? Geweldig gedaan van multikabel zeg???? Of lag het aan de instelling?

  Toen:
  [​IMG]

  Nu:
  [​IMG]

  Zeer groot verschil! zonder te onderbreken!
   
 2. Heb je ook gezien dat je snelheid mèt router en MIS ingeschakeld of zonder router en MIS uitgeschakeld ook in orde was? Oftewel ligt het mogelijk aan de combinatie router met MIS?
  Is er een moment aan te wijzen dat je snelheid weg was of heb je het al vanaf het begin?

  Aan de hand van eerdere klachten en uit eigen ervaring heb ik het donkerbruine vermoeden dat MIS problemen kan opleveren in combinatie met andere protectie software. Zo heb ik zelf slechte ervaringen met de standaard meegeleverde restore/backup voorzieningen op een Packard Bell PC. Ook b.v. het bij de installatie van MIS automatisch laten verwijderen van een niet gestopte virus scanner zoals NAV of internet security als b.v. NIS zou je mogelijk parten kunnen gaan spelen.
   
 3. Ik zal zodra ik de tijd voor heb uitzoeken, maar zeker is dat de kabelinternet wel goed zit.

  Daarvoor, dus via de router met MIS liep het totaal niet goed uit, zie statistieken (plaatje van toen), te veel onderbroken tijdens het downloaden én het spel. Via de router terwijl MIS uitgeschakeld is liep iets beter maar toch geen geweldig prestatie, iets sneller maar onderbroken werd het wel.

  Binnenkort ga ik proberen om MIS te laten verwijderen (alles), dan probeer ik het via de router, dan kijk ik wel of het goed werkt, zodra het goed werkt, dan ligt het echt aan MIS.

  Nu ben ik bezig met downloaden, het heeft een snelheid van rond 1400 kb/s, geweldig snelheid. Natuurlijk is MIS uitgeschakeld, als ik die inschakel, dan gaat het erg traag en gaat af en toe onderbreken.

  Ik heb natuurlijk de poorten oa programma.exe toegevoegd dat de poorten altijd toegestaan is. Dan zit het MIS echt iets niet goed! Die mag van mij best wel wat vrijheid geven, he?
   
 4. Ik zag in de nieuwsbrief van Multikabel dat er zeer binnenkort een update van MIS beschikbaar is, misschien is het probleem daarmee minder ?

  Anders moet je dit opnieuw even melden bij de helpdesk met de vermelding dat MIS dit veroorzaakt. Dan is het in ieder geval geregistreerd en misschien hebben ze tips.

  Zelf denk ik dat het komt omdat de virus-scanner elk partje wat je download gaat testen op virussen. Zoals je misschien weet bestaat via de newsserver elk bestand uit honderden kleinere bestandjes die je newsclient op de achtergrond weer aan elkaar plakt. Dat scannen van elk partje kost een beetje tijd en daardoor stopt het downloaden dan vermoedelijk eventjes waardoor het lijkt dat je speed inzakt. Misschien moet je ergens expliciet instellen dat je newsclient niet gecontroleerd moet worden. Maar je schrijft dat je al van alles ingesteld hebt, dus misschien heb je dat al gecontroleerd ?
   
 5. Ik weet niet hoe lang je internet security al gebruikt, maar de versie die je nu kan downloaden op de website is al een andere dan dat het in het begin was.
  Als je de oudere versie hebt kan je eens kijken wat de huidige versie dan doet.

  Daarnaast zou je eens je systeem specs kunnen posten?
   
 6. Ik heb sinds 2 dagen problemen met de snelheid tijdens het downloaden vanuit newsgroepen. Normaal was dit tussen de 1200 / 1400KB. Nu zakt de snelheid na het starten van Brabit naar 500 / 0KB.
  Dit euver doet zich voor, nadat er een update van Multikabel Internet Security Plus uitgevoerd is. Waarschijnlijk worden alle ontvangen pakketjes 1 voor 1 gecontroleerd op virussen wat deze snelheisverlaging te weeg brengt. Zodra ik het antivirusprogramma uitschakel, gaat de downloadsnelheid weer boven de 1000KB.
  Ik weet echter niet hoe ik h.e.e.a. moet instellen om van dit probleem af te komen. :?:
  Misschien heeft iemand een tip of wordt dit probleem herkend.
  Cees
   
 7. Ik herken dit helemaal, ik zit nu op een gemiddelde van 100 KB/s en het is duidelijk na die update zoveel slechter geworden, alleen ik weet net als Cees ook niet of en zo ja dit in de internet security instellingen is te veranderen, wie wel?

  Ton
  Wormer
   
 8. Welke Windows versie wordt door jullie gebruikt?

  met groet,
  Tom
   
 9. Ik gebruik XP

  Ton.
   
 10. Ook ik gebruik XP
  Ik meen dat bij bijvoorbeeld Norton poort 119 omgeleid kan worden.

  groeten
  Cees
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina