1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Lipsync probleem op Panasonic decoder

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door hansdegit, 15 okt 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een weekje geleden heb ik ook maar even een mailtje naar Panasonic gestuurd, het lijkt tot nog toe dat daar niemand thuis is.
  Ik heb nl. niet eens een bericht terug gekregen dat ze er naar kijken of wat dan ook, dit terwijl ik toch uitdrukkelijk in mijn mail om een reactie van hun kant vraag.

  Ik snap niet, ondanks de beeldkwaliteit, dat mensen een apparaat (bijv. plasma) van dit merk kopen. Ik zou mijn hart vast houden als er reparatie nodig is.
   
 2. Die decoders zijn een erg vreemde eend in de bijt bij Panasonic. Ze hebben destijds blijkbaar de hele zaak uitbesteed en buiten de levering, er zelf niet veel bemoeienis mee gehad. Waarschijnlijk weet niemand in die organisatie welke afdeling daarmee (nog) belast is en heb je daardoor nog geen antwoord. Maar het blijft niet netjes natuurlijk.
   
 3. Het moge overigens bekend zijn dat minimaal een aantal van de huidige decoders (ik weet niet of het voor alle decoders van hen geld) van "Philips" worden door ja wel Panasonic gemaakt. Of Pana oop hun beurt de decoders ook weer elders laat maken durf ik dan weer niet te zeggen.
   
 4. Ik merk ook wel eens een lipsync probleem op, vooral bij een aantal regionale zenders. Bij het zappen is het niet zo hinderlijk maar als je een programma echt wilt zien, is het geen gezicht. Ik heb gemerkt dat het meestal wel helpt om de ontvanger even uit te zetten en daarna weer aan.
   
 5. Ik zal je gerust stellen.
  Er komt een software update voor de panasonic aan.
  Dit heb ik uit betrouwbare bron van Ziggo vernomen.

  Wanneer deze update op het netwerk komt is echter nog niet duidelijk, naar verwachting December 3030, maar ik zou er een jaartje of tig naast kunnen zitten.
  Tot die tijd bestaat er geen probleem met deze decoder.

  Sorry, ik ben een beetje sarcastisch voor als het nog niet opgevallen was.
   
 6. Ik moet zeggen dat dit lipsync het enige is dat ik met deze ontvanger heb. Gisteravond overigens was het in het begin wel goed, deed het geluid even raar en daarna zat het geluid achter het beeld aan. Even zappen en weer terug en verder geen last meer gehad.

  Voor de rest ben ik buitengewoon te spreken over de Panasonic. Ik heb drie verschillende ontvangers in huis, ook een Samsung en een Siemens, maar die kunnen beide niet tippen aan de Panasonic. Uiteraard is dit een kwestie van smaak.
   
 7. Ik maak op beide tv's die ik nu in huis heb (1x plasma 1x crt) nu gebruik van een HD decorder met HDMI. Hierdoor staat de Panasonic buiten spel.

  Op het moment dat ik echter bij mijn ouders ben gebruik ik de panasonic nog steevast.
  De panasonic vindt ik zelf voor sd via Scart ook nog altijd de beste. Heb oa ook een Philips maar die haalt het gewoon niet. Veel storingen etc. Dan inderdaad liever wat lipsync op enkele zenders die ik toch al zelde bekijk.

  Ik vind het persoonlijk dan ook gewoon erg jammer dat het dus nooit meer goed zal komen met deze decoder.
   
 8. Allereerst, 10 jaar voor een hedendaagse televisie en/of decoder vind ik onwaarschijnlijk. Afhankelijk van het gebruik natuurlijk, ga er wel vanuit dat zoiets dan bepaald wordt aan de hand van 'gemiddeld' kijkgedrag, wat neer zal komen op 3 uur per dag kijken. Meeste mensen kijken tegenwoordig wel wat langer dan 3 uur per dag naar de TV of hebben hun decoder langer dan dat aanstaan.

  Wij hebben ook die Panasonic decoder thuis gehad, hij werkte meer dan 3 jaar lang prima, af-en-toe een foutje maar dat werd opgelost door hem uit/aan te zetten. Tot die op een gegeven moment uitviel en gloeiend heet werd, daarna is die nooit meer aangegaan. (dit was allemaal nog in Multikabel tijd)

  Toen hadden we hem maar weggedaan en heb ik mijn Samsung DCB-B270R in de huiskamer geplaatst en voor mezelf een Samsung DCB-H360R gekocht.

  Met de SDTV Samsung decoder heb ik nooit problemen gehad, met de HTDV Samsung decoder wel en nog altijd, lipsync errors met AC3/Dolby Digital geluid zijn meer standaard dan uitzondering, het is dus niet alleen een probleem van de Panasonic decoder en aangezien meer mensen met verschillende decoders die storing hebben, vraag ik me af of het wel een software fout is, en niet een fout door de betreffende zenders.

  Het gebeurd bij mij onder andere vaak bij Film1.1HD en andere HD kanalen met Dolby Digital geluid. Zodra ik hem op LPCM zet is het probleem weg (maar dat is alleen stereo).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina