1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slechte(re) kwaliteit MK DTV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door NoClaim, 12 sep 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb gisteren tijdens het 19:30 uur nieuws op RTL4 minstens om de 2 minuten een verstoring gehad. Dit is echt heel irritant kijken.

  Beste Cees van MGV: is er al iets(?) te melden over dit probleem en liever nog zelfs over de oplossing welke MK gaat implenteren.

  Al ruim een maand het probleem.....geen oplossing en een onveranderde status bij MK.....wanneer krijgt de consument waar hij/zij recht op heeft:
  dus of een goed beeld, of een korting op de prijs ivm. de verminderde kwaliteit....?
   
 2. Die verstoring heb ik zelf niet gemerkt, en weet dus ook niet of dit een generiek probleem is waar alle abonnees last van hadden of dat dit in jouw aansluiting of huis-installatie alleen zit.

  Volgens de laatste informatie die we afgelopen vrijdag van Multikabel gekregen hebben zijn de meeste generieke problemen verholpen. De hickups tijdens programma's zouden een heel stuk minder moeten zijn na een aanpassing bij Casema. Wat uit onderzoek van veel klachten blijkt is dat het grootste deel daarvan door instraling in de huis-installatie ontstaat. Aangezien er nu een aantal andere frequenties gebruikt worden kan het zijn dat voor de wisseling dit niet opviel omdat dat dan op andere (minder bekeken) kanalen voorkwam. Verder zijn er nog problemen met de Digi-1 ontvanger, maar die worden in dat geval omgewisseld begreep ik. En nog problemen met een bepaald type Samsung ontvanger die enkele frequenties niet wil ontvangen (die vroeger niet gebruikt werden dus was dat probleem in het verleden niet bekend) Dit is dus een probleem van de ontvanger en die worden ook omgewisseld begreep ik.

  Wat ik persoonlijk zelf op mijn eigen beide ontvangers hier merk (een Humax IR-Fox en een Panasonic) is dat de kwaliteit nu goed is en hickups hier eigenlijk niet merk. Het zou kunnen dat blokken en hickups bij veel mensen dus door instraling of storing in de huisinstallatie kan komen. Of omdat de signaal niveau's van je aansluiting niet goed zijn. Dit is lastig te controleren, want als je een goed analoog beeld hebt op de meeste kanalen, wil dat nog niet altijd zeggen dat er op andere kanalen geen storing kan optreden. De enige manier om echt vast te stellen of het op de huisinstallatie ontstaat is door de DTV box direct op de kabel-aansluiting aan te sluiten zonder dat er splitters of verlengkabels tussen zitten. Maar als je probleem niet constant aanwezig is, is dat moeilijk vast te stellen.

  Verder is een goede indicator voor het signaal dan alle analoge kanalen sneeuwvrij en storingsvrij moeten zijn, is dat niet het geval en als dit als je de TV direct op de eerste huis-aansluiting (in meterkast of huiskameraansluiting) aansluit ook hebt, dan is er vermoedelijk iets met je signaal zelf niet goed en zou je een monteur moeten laten komen om dit eerst op te lossen.

  Als voorbeeld nog even: Tijdje terug had ik last van storing op analoge zenders (af en toe stoor-strepen in het beeld) en blokken op sommige digitale kanalen. Dat bleek veroorzaakt te worden door mijn kabelmodem van internet. Als ik het modem uitschakelde was de storing weg. De oorzaak bleek een slecht contact van de 'optimizer' (het kastje waar je kabelmodem aangesloten wordt op de kabel). Na de stekkers hiervan los en weer vastgemaakt te hebben was de storing verdwenen. Dat terwijl de huisinstallatie van goede dubbel-afgeschermde kabels en splitters gemaakt is bleek toch een slecht contact in dat kastje roet in het eten te gooien. Een goede installatie wil dus niet altijd zeggen dat er geen problemen kunnen onstaan.

  In de loop van volgende week zouden we meer informatie krijgen hoe het met de lopende DTV problemen staat, dus hopelijk kunnen we volgende week meer info geven over de nog uitstaande echte structurele problemen en wat er dan overblijft aan individuele problemen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina