1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slechte(re) kwaliteit MK DTV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door NoClaim, 12 sep 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds de overgang naar het digitale signaal van Casema is er veel aan te merken op de kwaliteit van het digitale signaal dus TV ontvangst.

  Voornamelijk RTL4 geeft hier TE VAAK blokken, stilstaand beeld of andere verstoringen. Over andere kanalen kan ik minder oordelen, daar deze door ons minder bekeken worden. Maar aan de reakties hier te lezen zijn er meerdere mensen die op andere kanalen ook problemen hebben.

  Dat dit niet het enige probleem is, is ook wel duidelijk. Bij (door MK goedgekeurde) sommige decoders is het zelfs niet mogelijk om bepaalde kanalen vast te zetten welke op 442 MHZ zitten. Naar ik heb vernomen is dit probleem bij Casema bekend, dan vind het vaag dat MK doet alsof zijn neus bloed en aangeeft niet bekend te zijn met dit specifieke probleem.

  Ondertussen heb ik ongeveer een maand het 'nieuwe' signaal maar krijg langzamerhand spijt van mijn overstap naar digitale TV van MK. MK moet zich er wel bewust van zijn dat ik en iedere andere klant nu hetzelfde of soms meer betalen voor slechtere kwaliteit.

  Wanneer gaat MK iets ondernemen tegen de kwaliteit verslechtering?
  Van mij mogen ze het signaal weer bij de oude bron vandaan halen.

  Morgen gaat er een brief uit naar MK dat ik niet wens te betalen voor een slecht(er) werkende dienst.

  Wat ik ook jammer vind is dat alleen op de MK service site te lezen valt dat er een 'kwestie van verminderde beeldkwaliteit is', maar dat de status 'wordt aan gewerkt' al een week onveranderd is (terwijl het probleem al langer bekend moet zijn, gezien de reakties op dit forum ).
  Ik wil zo ondertussen wel eens een update van MK wat het probleem is, wat met er aan gaat doen en wanneer het opgelost is. Een tussentijdse status update zou prettig zijn!!

  MGV HELP :?
   
 2. Ik heb tevens de indruk dat de bitrate van een aantal zenders ook lager ligt...

  gegroet,
  Rob
   
 3. Ben ik één van de weinige die niet tevreden is met het huidige digitale signaal?
  Heeft iedereen na "een beetje roepen in het begin" zich er nu al bij neergelegd?
  Accepteert iedereen dat MK zich in stilzwijgen hult omtrent de huidige kwaliteit en 'Onze technici hebben dit probleem momenteel in onderzoek' als enige status aangeeft reeds meer dan een acceptable tijd?

  Wat doet de MGV hieraan en als er reeds overleg is gepleegd met MK omtrent deze problematiek, wat was het (voorlopige) antwoord van MK.

  Als consument alleen sta je niet sterk, dat merk ik keer op keer als ik met MK contact opneem. MGV is het platform wat meerdere consumenten vertegenwoordigt en die (als het goed is) door MK wel serieus genomen wordt. Vandaar mijn herhaalde smeekbede en oproep aan MGV...

  ...HELP
   
 4. http://mgv.multikabel.nl/phpnuke/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1663
   
 5. Er is al in meerdere threads over geschreven. MGV heeft dit uiteraard met Multikabel opgenomen en het is volgens MK in onderzoek.

  Dat kun je overigens ook lezen op de 'kwesties' pagina van Multikabel zelf. ( http://www.multikabel.nl/service-desk/kwesties-rond-digitale-televisie/ )

  Zodra we meer horen laten we dat weten.
   
 6. kan iemand mischien de rtl problemen beschrijven. Treedt de blocking willekeurig op of alleen tijdens de verandering van een programma, dus b.v. de overgang van nieuws naar een ander programma.
  Bij @home is de rechtstreekse aanvoer nog niet actief omdat wij nog blocking zien tijdens de voornoemde programma wisselingen. Casema is wel om gegaan
   
 7. Bij mij vindt de blocking op willekeurige momenten plaats. Niet zozeer bij programma overgangen...

  gegroet,
  Rob.
   
 8. RTL 4 geeft op willekeurige momenten (het valt mij het meest op tussen 17:00 en 20:00 uur op) stilstaand beeld en blok vorming. Gewoon tijdens reguliere uitzendingen, dus zeker niet bij zender of programma wisselingen.

  BabyTV (kindlief kijkt hierna) geeft ook strepen geduren de gehele dag (maakt niet uit welk moment hierna gekeken wordt, de strepen zijn van tijd to tijd hinderlijk aanwezig).

  We zijn weer een week verder.....status op MK site is onveranderd, net als de kwaliteit van mijn digitale TV. :?
   
 9. Anoniem,
  Blokken, freezes etc treden volstrekt willekeurig op en ook op alle zenders.

  Misschien moet Multikabel eens gaan buurten bij Tele2 want in het begin van de (toen nog) Versatel voetbal uitzendingen ging het ook om de haverklap mis. Inmiddels heeft Tele2 het wel onder controle.

  Gisteren tijdens Dinamo Zagreb - Ajax trouwens opeens weer een E19.... (gelukkig was het voetbal niet om aan te gluren ;-)
   
 10. De techniek van Tele 2 (IPTV) is niet vergelijkbaar met dat van Multikabel (DVB-C).
  Bovendien heeft Multikabel na een jaar of acht digitale televisie toch wel eens genoeg ervaring, lijkt me!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina