1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nummerweergave bij Siemens telefoons. Wie ervaring?

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door niseno70, 22 aug 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In de oude situatie was het niet ondersteund, nu het via Casema loopt is het mij helaas ook onbekend of het nu dan wel wordt ondersteund.
   
 2. Dit gaat eigenlijk over de voicemailmelding.
  Op dit moment heb ik twee telefoons, aangeschaft in het jaar 2007,
  Siemens AS150 en Philips CD 240.
  Beide hebben de mogelijkheid om een voicemailmelding weer te geven.
  Helaas, na een inkomende voicemail gebeurt er niets.
  Geen weergave van een ingesproken voicemailbericht.
  Is voicemailmelding iets wat door het netwerk geschiedt?
  Kan men losse voicemailmelders kopen?
  Of is er iets anders waardoor een voicemailmelder een melding geeft.
  De nummerweergave doet het bij beide telefoons nu schitterend,
  geen last meer van het CNIP-protocol.
   
 3. Wij hebben ook een voicemail melding toetsje op al onze siemens telefoons zitten, maar die werken alleen als de huiscentrale een antwoordapparaat heeft voor zover ik weet.

  Maar het lijkt me toch wel handig als je op een of andere manier bericht krijgt dat je een voicemail hebt. Beetje irritant als je daarvoor iedere dag zelf je voicemail moet checken. :?
   
 4. Bij FSK-nummermeldings-systemen (zoals de kabel) bestaat er ook een optie om een melding te sturen als er een 'bericht' voor je is. Of dat ook geimplementeerd zou kunnen worden bij Ziggo weet ik niet, iets om na te vragen.

  Ook een optie om voicemails door te laten sturen als email-attachment zou een leuke aanvulling zijn.

  Verder zou een mogelijkheid om SMS te kunnen ontvangen ook handig zijn. Nu krijg je zo'n gesproken versie als iemand een SMS naar een vaste lijn stuurt en da's niet echt handig.
   
 5. Inmiddels doet de Philips telefoon het prima. Meteen na het inspreken van het voicemailbericht komt er een envelopje in beeld en gaat de verlichting van het display even aan. Op een voorgeprogrammeerde knop heb ik 1233 gezet en hiermee kan je het bericht meteen afluisteren.
  Na het afluisteren van het voicemailbericht gaat het envelopje weer uit.
  Prima systeem overigens. Het zit dus gewoon standaard op het Ziggo netwerk!!
  Alleen mijn Siemens telefoon doet het nog niet wat voicemailmelding betreft. Daarvoor heb ik een vraag bij de helpdesk van Siemens geplaatst. Want Siemens telefoons behoren gewoon goed te werken op het netwerk van de grootste kabelaar in Nederland.
   
 6. Ik reageer maar even on-topic verder: De nummerweergave van Siemens-telefoon werken mits FSK ondersteund in sommige gevallen alleen wanneer de taal op Duits of Engels wordt gezet. Volgens mij zou Ziggo hier iets aan kunnen doen dmv een update!
   
 7. Bor,

  zoals ik gisteren al heb uitgelegd, zit dit in het toestel ingebakken. Het kan dus misschien opgelost worden door een software-update van de telefoon, maar bij telefoons gaat dat niet zo gemakkelijk...

  Enige wat Ziggo zou kunnen gaan doen is DTMF gaan ondersteunen, en dat kost je nieuwe telefooncentrales. Lijkt me niet dat ze dat gaan doen...
   
 8. Bij siemens zit het niet in de telefoons. Mijn Siemens ondersteund gewoon FSK EN NUMMERWEERGAVE, ECHTER ALLEEN WANNEER IK DE TAAL OP DUITS OF ENGELS ZET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 9. We zijn niet doof hoor. Maar je bewijs dat het niet in je toestel zit maar bij Ziggo is kennelijk niet overtuigend genoeg, door steeds maar hetzelfde te herhalen kom je ook niet veel verder. Iemand met verstand van zaken zou eerst eens moeten vertellen of er überhaupt bij FSK sprake is van speciale coderingen voor talen. Dan komen we tenminste een stap verder.
   
 10. Mijn nieuwe siemens A265 gigaset doet de nummergave het prima in de NL-taal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina