1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nummerweergave bij Siemens telefoons. Wie ervaring?

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door niseno70, 22 aug 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Malibu 630 en 632

  Hello.

  Sinds vandaag heb ik telefonie via Multikabel.
  Ik heb de Malibu 630 en Malibu 632 die bij de KPN vandaan komen.
  Ik heb 2 toestellen van de 630 en 1 toestel van de 632 allen gekoppeld aan het basisstation van de 632.
  Helaas doet de nummerherkenning het niet op deze 3 toestellen.
  Als ik in de handleiding kijk, dan zie ik in de technische specificaties staan:
  Modulatie: GFSK

  Als ik alle berichten lees in dit forum, dan zal ik toch denken dat mijn telefoon geschikt is hiervoor?

  Heeft iemand nog enige tips?
  Bedankt en groeten van Dolf.
   
 2. Ja, de standaard zou niet standaard zijn als hij niet standaard was..

  Daarom kennen we ook de ETSI FSK standaard en de Bellcore FSK standaard.. DFSK is weer een andere variant.. AKA Double-Frequency Shift Keying, Distributed Frequency Shift Keying of Direct Frequency Shif Keying.. GFSK, Gaussian Frequency Shift Keying..

  Dan heb je nog de mogelijke Met PR en Afterring combinaties van de hierbovenstaande standaarden.. Standaard he....

  Multikabel gebruikt ETSI FSK, in de standaard uitvoering :lol: Dat is .v23 als ik mij niet vergis..

  Thomas
   
 3. Re: Malibu 630 en 632

  Waar je in de handleiding GFSK ziet staan, gaat dat over het DECT systeem. Dat is dus het zend/ontvang systeem van de telefoon, waar hij zeg-maar draadloos mee werkt. Dat gaat dus niet over FSK of DTMF nummerherkenning.

  De meeste landen in europa hebben altijd al FSK nummerherkenning gebruikt. KPN was een beetje een buitenbeentje met DTMF nummerherkenning. Sommige telefoons werden in een speciale KPN uitvoering gemaakt door de fabrikant en zijn niet om te schakelen. Deze Malibu's weet ik niet, ik heb daarnet even snel een handleiding opgezocht en zie daarin het woord nummerherkenning helemaal niet terug, maar aangezien ze speciaal voor KPN uitgebracht zijn zit er misschien dus wel geen FSK in.
   
 4. Re: Malibu 630 en 632

  Hmm, ik hoor het al.
  Das jammer, want ik had net een 6 weken een derde erbij gekocht omdat mijn analoge toestellen weg moesten. Nu heb ik 1 aansluiting met 3 toestellen op de telefonie van Multikabel.
  Als ik ooit een nieuwe ga kopen, hoop ik dat deze site een lijst heeft van welke nieuwste toestellen er gebruikt kunnen worden. Of Multikabel moet met zo'n lijst aankomen?!?!

  Bedankt voor de info.
   
 5. Helaas stellen de fabrikanten van telefoons geen spullen ter beschikking om te kunnen testen.. Je moet dus afgaan op de verkoper of handleiding/doos van een product..

  Er zijn dus geen lijsten helaas
   
 6. Re: Malibu 630 en 632

   
 7. Re: Malibu 630 en 632

  Multikabel zegt het eigenlijk heel duidelijk:
  De telefoon moet FSK-nummerherkenning ondersteunen, en dat doen eigenlijk alle telefoons die je nu in de winkel kunt kopen. Misschien jouw toestel ook wel, maar misschien moet je daarvoor iets instellen in de settings. KPN zal dat niet in de handleiding hebben staan, maar misschien moet je even op zoek naar de originele handleiding van de originele fabrikant. Weet niet of dit een AEG of Siemens toestel is?
  Ik denk dat je even via google of zo moet zoeken.
   
 8. Re: Malibu 630 en 632

  Volgens mij moet de KPN Malibu 630 en de Malibu 632 een Siemens toestel zijn. Ik heb al heel wat afgegoogled, maar niets leidt mij naar een bepaald Siemens toestel, ook niets gevonden op de AEG site. Wel een heleboel plaatjes zitten bekijken om maar enige gelijkenis te vinden.
  Het zou mooi zijn dat ik met behulp van een #* code fsk kan activeren in mijn toestel, in de menus komt het ieder geval niet voor.
  Een eventuele Siemens handleiding zal mischien meer uitsluitsel kunnen geven?

  Bedankt voor de info.
   
 9. Ik heb sinds kort een Siemens Gigaset S675IP. Nummerweergave werkt ieder geval goed. Ik heb een vraag over de telefoongids, hiermee kan je met het toestel telefoonnummers opzoeken, waarschijnlijk heb jij dat ook (C450IP). Ik krijg telkens de melding dat de server niet bereikbaar is.
  Weet jij of ik iets bijzonders moet instellen omdat ik bij Multikabel zit?

  Na alles resetten heeft dit geholpen, vreemd de functie heeft het gedaan in het begin.

  Gebruik jij wel de SMS functie via Multikabel?
   
 10. Die C450IP telefoongids werkt niet bij mij, dat ligt niet aan multikabel, maar aan het feit dat het geen nederlands, maar een duitse versie is. Deze ondersteund alleen nummers opzoeken in duitsland. Heeft met de firmware in dat apparaat te maken.

  SMS werkt volgens mij niet, omdat je een SMS-centrale moet gebruiken waar je telefoon zich aanmeldt. Dat werkt overigens via een normale soort modem-inbel-methode, niet via IP. Ik heb daar wel eens mee gespeeld door de sms centrale van KPN te kiezen. Dat wilde toen niet lukken. Geen idee of Casema/Multikabel ook een SMS centrale heeft.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina