1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Bibberend en stotterend beeld op de panasonic decoder

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door Qapla, 20 aug 2007.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo,


    Sinds de omzetting heb ik last van bibberend en stotterend beeld op nederland 1, 2 en 3. Dit gebeurd na ongeveer een minuut. Tevens loopt de decoder vast bij RTL 7. Alle kanalen zijn dan weer zwart. Ik heb de laatste firmware en ik heb de decoder opnieuw geïnstalleerd, gereset, smartcard eruit gehad en de stekker eruit gehad. Een jaar geleden had ik hier ook al last van. Na een firmware update was dit verdwenen. Ik snap er niets van en het is hoogst irritant. De 3 beste zenders qua beeld en bitrate zijn hierdoor niet om aan te zien. Signaal is goed. Decoder geeft aan 57% en geen foutmeldingen o.i.d.
    Iemand anders met de panasonic decoder die hier last van heeft, of had en een oplossing heeft, behalve multikabel bellen?
     
  2. Ik heb sinds de omzetting inderdaad ook allerlei problemen. Bij RTL 7 slaat hij bij mij ook vast (alhoewel dat iets is van sinds zondag, dus een aantal dagen na de omzetting) en haperingen heb ik ook vaker dan voorheen. Ik heb verder ook geen foutmeldingen. Oh ja, zappen is ineens ook een stuk trager geworden, en iedere keer als ik m'n decoder aan zet, krijg ik E19 preview periode verlopen. Dat is na 2-3 seconden weer over, en dan kan ik kijken. De workaround die ik gebruik om "snel" van m'n zwarte scherm af te komen, als ik per ongeluk op RTL7 kom, is om de zenderinstallatie opnieuw te runnen, die meteen afbreken, en eventueel nog even uit en aanzetten. Triest..

    Ik heb geen zin meer om weer te bellen naar Multikabel, want ik heb het gevoel nooit serieus genomen te worden, en iedere keer met een kluitje in het riet gestuurd te worden (JA ik heb de decoder ge-update, JA ik heb de factory defaults ingesteld, etc.).

    Qua Internetverbinding is Multikabel echt super, maar wat betreft TV zijn ze vaak om te huilen.
     
  3. Ik heb precies dezelfde problemen. Idd ook traag zappen en E19 meldingen voor een paar seconden als ik de decoder weer aanzet. Dit gebeurd hier alleen niet zo vaak. Ik laat hem meestal aan staan. RTL 7 heb ik maar uit mijn favorieten gehaald. Na tig keer een vastloper bij RTL 7 en weer opnieuw installeren, was ik het zat. Ik zit er aan te denken om maar een andere decoder te gaan kopen en deze in de slaapkamer te zetten. Ik heb alleen geen idee welke dat dan zou moeten worden.
    Ik ben blij dat ik het standaardpakket heb en dus niks extra betaal voor digitaal. Sinds ik een plasma heb, valt nog meer op hoe slecht digitale tv op de meeste zenders is. Het is dat de plasma de analoge breedbeelduitzendingen moet uitzoomen, anders had ik weer terug gegaan naar analoog. Dan maar wat ruis.
     
  4. Tja, als je het gaat hebben over de service van Multikabel...
    Ik heb al eens eerder geklaagd, want al voor de omzetting had ik last van slecht beeld op 's lands publieke zenders 1,2 en 3. Nu is het net ietsje erger geworden dan het al was. Het lijkt wel alsof ze de smallband stream van uitzending gemist hebben gepakt en die op het net hebben gezet. De encodering gaat volgens mij niet boven de 1 Mbps, want het beeld lijkt echt op dat van een slechte webcam. Als een presentator close in beeld is, heb je er niet zoveel last van (weining beeldpixels die veranderen). Maar met een pan o.i.d. (en zeker met een sportwedstrijd heb je daar heel erg veel last van) wordt het beeld wazig, gaat het slepen en strepen en zit ik naar pixels te kijken van 1 bij 1 cm.
    Ik heb daar meerdere keren met de helpdesk (klantenservice????) contact over gehad en het standaard antwoord is dat de waardes van de ontvanger goed zijn. "Dan ligt het dus aan de kabel tussen de aansluiting en de ontvanger". Nee dus, want je zegt net dat de ontvangstwaardes goed zijn.....
    Je kunt er weinig aan doen, en dat stoort me enorm. Dat daar een stelletje nitwits zitten die geen enkele notie hebben van televisie, beeldtechniek en geluid, is ronduit schokkend. En emailen naar "nietbestaandemailadres@multikabel.nl" wat standaard als reply adres voor de helpdesk wordt meegegeven, heeft dus ook weinig zin.
    (zo.... dat ben ik even kwijt... :-) )
    Toch maar over op analoog (alhoewel, daar zit wel heeeeeeeel veel ruis op tegenwoordig). Misschien een campingschoteltje bij de Gamma gaan halen of voor 7 eurie per maand een digitenne aansluiting...

    Patrick.
     
  5. ehh.... vreemd want de streams van ned 1/2/3 hebben juist een veel hogere bitrate en zien er bij mij zeer goed uit. Bestaat er niet de mogelijkheid dat dit een lokaal "probleempje" in jouw eigen ontvangstsituatie is?
     
  6. Nou, niet echt.. of het zou aan de aansluiting van de splitter moeten liggen die in de meterkast is aangebracht toen de monteur van Multikabel internet kwam aanleggen. Voor de rest heb ik allerlei kabels geprobeerd...
    Tenzij die panasonic natuurlijk de geest heeft gegeven en dat hij het zelf nog niet weet...
     
  7. Goh, eindelijk eens een probleem met de Panasonic waar ik nu eens geen enkel probleem heb. Wel zie ik na het omschakelen van kanaal dat ie lang wegblijft en idd een moment later nogmaals ff heel kort wegvalt, Ik heb trouwens wel het idee dat de Panasonic heel erg kritisch is met zijn ingangs signaal. Ik heb al eens eerder gesuggereerd, dat het bij vastzitten lijkt alsof ie harstikke druk bezig is in de firmware met het detecteren van signaal.
     
  8. Het zal eens niet zo zijn dat ik weer iets heb waar niemand last van heeft. Dat moment wegvallen heb ik ook en ik heb ook het idee dat de bitrate van nederland 1,2 en 3 lager is dan voorheen. Het bibberende beeld is het ergst op nederland 1, maar vandaag heb ik het nog niet gezien. Ik heb nu even decoder op nederland 1 gezet. Kijk ik zo even hoe het gaat. Ik heb geen internet of telefoon van MK. Ik vraag me af of ik al veilig naar rtl 7 kan zappen zonder dat de decoder op zwart gaat.
     
  9. Ik kon sinds gistermiddag weer "ongestoord" naar RTL7 zappen. Mwah, kruipen.. Het aanzetten van m'n Panasonic duurt nog steeds 10 seconden voordat ik van m'n "E19 preview periode verlopen" melding af ben, en zappen duurt ook 1 a 2 seconden langer dan voorheen.

    @musicman: nietbestaandemailadres@multikabel.nl.... inderdaad zeg, de laatste keer dat ik mail terug kreeg van die **kels van de "helpdesk" had ik nog niet gezien dat ze hun emailadres hadden gewijzigd. Ooooh wat heb ik ze lopen vervloeken, die dag. Welke "helpdesk" zet zijn email adres nou zo dat je als KLANT niet eens meer kan terug antwoorden??? SLECHT! BAH!!

    *kuch*, excuses, ik kreeg 't weer even benauwd toen ik dat stomme email adres zag.
     
  10. Ik dacht even dat alles weer normaal was. Gisteren de hele tijd nederland 1 aan staan en geen gebibber. Vanmiddag even nederland 2 en niet lang daarna........weer schokkerig en bibberend beeld. Om gek van te worden.
    Ik zal rtl 7 weer in de favorietenlijst zetten.
    Die zendervolgorde vind ik trouwens ook waardeloos. BBC1 en BBC2 helemaal achteraan. Het is de derde keer al binnen het jaar dat het verandert is. Eerst 20 en 21, toen naar 16 en 17 en nu 201 en 202. Een volgende decoder wordt er een waarmee ik zelf de volgorde kan bepalen. Dit kan helaas met de panasonic niet.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina