1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Net gekocht: Humax iPVR 9200c

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door rmusquet, 13 aug 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Naar aanleiding van eerdere postings op dit forum heb ik de Humax iPVR 9200c nu enkele dagen in huis en ik moet zeggen een fantastisch apparaat qua geboden functionaliteit en gebruikersgemak.

  Ik heb echter wel al één probleem meegemaakt: tijdens simultaan opnemen van twee films en het kijken naar een derde viel het beeld spontaan uit. Van zender wisselen hielp niet en standby en activeren ook niet. Nadat de opnames klaar waren (de volgende ochtend) manifesteerde het probleem zich nog steeds en heb ik de recorder uit en aangezet en was het probleem verholpen. Ik hoop dat de opgenomen films geen problemen hebben ondervonden maar daar moet ik nog achterkomen...

  Op dit moment heb ik twee vraagjes:

  1) Wat is de meest recente firmware versie zodat ik dit probleem wellicht kan patchen?
  2) Wat is het type USB kabel wat ik zou moeten bestellen om de Humax aan de PC aan te kunnen sluiten?
   
 2. Voor alle ontvangers geldt dat de meest recente versie van de firmware via het kabelnetwerk gedownload kan worden. Dit doe je via het menu van de ontvanger. Indien je toestel reeds de nieuwst beschikbare versie heeft, heb je de update mogelijkheid vaak niet in het menu of krijg je een melding dat je deze versie al hebt. Deze procedure is vaak handiger dan uitzoeken wat voor software versie je in het apparaat hebt zitten.

  Zie verder hier
   
 3. Mee eens, maar als ik op de overzicht pagina van Multikabel kijk tov aangeboden updates dan zie ik dat deze nog niet wordt aangeleverd door hen. Dan moet ik deze dus via een RS232 kabel en laptop downloaden en patchen... Ik heb nu versie 3.211 in de recorder staan.

  dank voor je reactie (en het runnen van deze vereniging en website),
  Rob.
   
 4. Dan is er dus blijkbaar geen nieuwere goedgekeurde versie beschikbaar dan die jij hebt.

  Ik weet niet of het uberhaubt werkt als je wilt upgraden via rs-232 (misschien is dat bijvoorbeeld geblokkeerd in jouw versie), maar het is wel gevaarlijk want het kan best een versie zijn die ongeschikt is voor gebruik op de nederlandse kabelnetten waardoor de boel ineens helemaal niet meer werkt bij jou na updaten op die manier.

  Zodra software door de kabelaars is goedgekeurd staat hij binnen een aantal dagen op hun netwerk.
   
 5. Wellicht ter verduidelijking. MK biedt nog helemaal geen firmware aan voor de Humax iPVR 9200c terwijl er wel is geadverteerd dat dit een ondersteunde recorder is...

  groet,
  Rob.
   
 6. Dat wil dus zeggen dat de firmware die nu vanaf fabriek in de ontvanger zit de laatste is die goegekeurd is. Er is dus nog geen nieuwere beschikbaar.
   
 7. Akkoord...
   
 8. Voor alle duidelijkheid: Nieuwe firmware versie voor de aanbevolen kabel ontvangers, waartoe ook de Humax iPVR-9200C behoort, worden alleen verspreid via het kabelnetwerk. Als gebruiker moet je die firmware update via het menu van de ontvanger downloaden om deze te installeren.

  Nieuwe firmware versies worden dus niet verspreid via een website waar je deze moet downloaden op een computer en via een RS-232 kabel op de ontvanger moet zetten. Funtioneel gezien ondersteunen de meeste aanbevolen ontvangers wel het updaten via RS-232, maar de fabrikanten mogen van de Irdeto kabelbedrijven geen firmware versies op een dergelijke manier verspreiden. De RS-232 aansluiting is dus meer bedoeld voor de service afdelingen van de fabrikanten.
   
 9. Nog even een status update. Het probleem heeft zich verder niet meer gemanifesteerd. Ik wijt het zelf (zuiver speculatie) aan het slecht contact hebben gemaakt van de insteekkaart, ik heb de oude kaart nu in de ontvanger boven gestopt (Panasonic) en er beneden in de Humax een nieuwe erin gestopt...

  gegroet,
  Rob
   
 10. Dit komt wel vaker voor als je de Humax zwaar belast zoals je beschrijft.
  Uitzetten met de knop achterop en meteen weer aanzetten is de enige oplossing.
  Het is dan ook een bekende bug bij de 9200.
  Het gebeurt iedereen wel eens .

  De opnames die je had geprogrammeerd in de epg beginnen ook weer te lopen op het moment dat je hem weer aanzet.
  Lopende opnames die je niet via de epg had geprogrammeerd maar via de 'direct opnemen toets' worden niet hervat en zal je dus zelf moeten hervatten.

  Gebeurt mij gemiddeld 1 x per week a 2 weken.

  Gelukkig ben ik er meestal bij als het mis gaat.
  Na een herstart ben ik hooguit 10 seconden kwijt van de opnames die op het moment van vastlopen bezig waren.
  Vervelender is het als je niet thuis bent dan zijn al je opnames mislukt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina