1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CNIP-protocol ? Wat is dat?

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door niseno70, 8 aug 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb onlangs de Siemens Gigaset A 265 duo aangeschaft.
  Het is een FSK-telefoon.
  Echer, nummerweergave werkt niet naar behoren.
  Nu moet MK het CNIP-protocol van mijn lijn afhalen volgens Siemens,
  maar MK weet hier niets van.
  Iemand ervaring of kennis van het CNIP-protocol?
   
 2. Je ziet heel veel meldingen van problemen met de Siemens A260 in combinatie met FSK als je op Google zoekt, alleen DTMF werkt goed zegt men daar. Ik weet niet of de 265 er op lijkt?

  Dat CNIP verhaal is een standaard antwoord van Siemens zo te zien, dat zou men 'uit' moeten zetten, alleen wordt dat helemaal niet gebruikt. Dat was in dit voorbeeld uit 2006 bij iemand die bij @home zat.

  Maar wat is precies je probleem werkt het helemaal niet ?
   
 3. Zit niets anders op dan een andere telefoon van Siemens uit te zoeken.
  Ik werd van Siemens naar MK en van MK naar Siemens gestuurd.
  Ik heb nu die Gigaset 105. Mooi toestel voor een redelijke prijs.
  Het nummer van degene die belde kwam niet door, en gaf "ONBEKEND" aan.
   
 4. Dat "onbekend" verhaal zag ik ook bij die 260 verhalen staan inderdaad. Als iemand in je telefoonboek staat zou het wel werken, maar daar heb je niet zoveel aan.

  Welke heb je nu gekocht? Gigaset 105 ken ik niet, volgens google is dat een router ipv een telefoon.

  Het is meestal goed om de verkoper/leverancier te vragen of de telefoon met Multikabel werkt. Als het een goede zaak is kan hij je dat uit ervaring vertellen en mag het ook geen probleem zijn om hem om te ruilen als het toch niet mocht werken. Op die manier kan Siemens ook niet Multikabel de schuld geven want de leverancier garandeert zijn verkochte produkt en zal hem dan omwisselen als het niet naar jouw tevredenheid werkt.
   
 5. Het product is inderdaad omgewisseld.
  Heeft alleen geen antwoordapparaat, maar ik vermoed dat MK binnen de nieuwe paraplu van de 3 kabelbedrijven wel met voicemail komt, is mijn gisssen. De andere 2 kabelbedrijven werken hier ook al mee, zie mijn nieuwe onderwerp over voicemail bij MK
   
 6. Oerwoud van nummerweergave systemen

  "Nummerweergave CLIP
  Dit veld geeft aan of het toestel de inkomende bellers kan herkennen op basis van hun telefoonnummer en de naam van de beller op het scherm weergeeft. Er zijn verschillende systemen in omloop, zodat je goed moet letten op de comptabiliteit tussen het toestel en de provider", lees ik op internet

  Ik denk dat het handig is, als er een lijst door MK opgesteld wordt, welke telefoontypes nu wel of niet werken op de nummerweergave van MK.
  Naast DTMF en FSK heb je ook verfijndere systemen als de CNIP en de CLIP. Er worden in de telefoniewinkels vrij dure toestellen van Siemens verkocht met het informatiebordje "geschikt voor kabeltelefonie" terwijl dat in de praktijk niet goed werkt. Bij een drietal zaken in Hoorn heb ik telefoons gekocht met de mededeling, meneer zoek het thuis maar lekker zelf uit en als het niet werkt, komt u maar weer terug en dan kunt u kijken naar een ander toestel.
  Ook een gerenommeerde zaak bij mij op het dorp wist niet dat de Siemens Gigaset AS265 niet goed op kabeltelefonie werkt. Ze beweerden van hoog en laag van wel. Ik word er een beetje pisnijdig van en kabeltelefonie bestaat al langer dan vandaag. Soms heb ik het idee om weer terug te gaan naar de KPN en bij de Primafoon een goed toestel te kopen, die zijn allemaal KPN-compatible.

  Als het over CLIP gaat, hoe moet ik dan letten op de comptabiliteit met MK. Ik heb drie dure Siemenstoestellen in mijn huis gehad en het werkt niet naar behoren.

  Als MK daadwerkelijk gaat fuseren, moet het netwerk van de grootste kabelprovider van Nederland, zondermeer alle toestellen aan kunnen.
  Inderdaad FSK telefoons, maar niet alle FSK telefoons werken op de doorgifte van het MK-netwerk.

  Ellenlange mails naar MK en naar Siemens ten spijt. Het werkt niet en het gaat ook niet werken. Siemens, nota bene de Mercedes onder de huistelefoons.

  Ik vind het in en in triest dat de grootste kabelreus hier geen weet van
  heeft. Van Clip zijn diverse systemen in omloop. Siemens werkt op FSK en heeft een Clip functie. Waar staat nu welke Clip op het MK netwerk werkt. Ik denk dat ik maar ga internettenplusbellen bij de KPN.
  Het toestel kan FSK en DTMF aan.
   
 7. Er is al een topic met telefoons die het wel en niet doen..
   
 8. Tja, een paar oude modellen uit het jaar 2001.
  Deze zijn niet meer in de winkel te verkrijgen.
  De namen zijn niet meer relevant.
  Als er een relevante lijst komt, komen mensen niet voor onaangename verrassingen te staan. Die telefoonverkopers hebben ook geen weet wat ze verkopen. Dan moeten ze het in de winkel eerst gaan uittesten op een kabelaansluiting en dat hebben de meeste winkels niet.
  Officieel zet de MGV zich niet in voor telefoniegebruikers.
  Ik denk dat ook telefonie en televisie hierbij horen.
  Daar zijn tenminste ook onderwerpen van op dit forum
   
 9. Nouja, ik heb ooit eens een mailtje gestuurd naar een aantal grote leveranciers dat ik telefoons kosteloos voor ze wou testen. Maar als ze reageren dat ik dan de telefoon zou moeten kopen.. Jha zo werkt het niet.

  Alle telefoons die ik ooit getest heb staan in die lijst, ik ga verder geen geld uitgeven om andere telefoons te testen. En zeker niet als de leveranciers niet mee werken..
   
 10. Je kan dit ook omkeren: waarom brengt een fabrikant nu nog steeds toestellen uit waarvan bekend is dat ze niet (niet volledig) werken op dit signaal?

  Juist Siemens zou nu toch wel eens moeten weten hoe het zit met het hedendaagse FSK signaal op de kabel. Dus wat doet Siemens: Brengen allemaal toestellen uit op G-FSK oftewel in veel gevallen niet 100% compatible met het FSK van de kabel die wij treffen.

  Tipje veel goedkopere merken zoals bv Profoon doen het wel prima
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina