1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slecht beeld Ned 1,2 en 3 via HDMI

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door deji1972, 3 aug 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het grote verschil tussen de publieke Nederlandse digitale kanalen en de meeste andere kanalen is dat de publieke kanalen een hoge bitrate hebben, zo'n 8.2 Mbps. Je zou dit eens kunnen vergelijken met National Geographic Channel aangezien die ook die hoge bitrate heeft. Als je daar dat probleem nooit hebt dan zou je eens kunnen kijken naar het andere kanaal op de 474 MHz, namelijk Humor TV. Als je daar die effecten ook ziet dan is er toch iets mis met het signaal op 474 MHz waardoor de Samsung in de stress raakt. Als je het bij Humor TV niet ziet dan zou je haast het signaal van de Nederlandse publieke omroepen als schuldige aanwijzen, maar dan zouden er hier veel meer DCB-H360R bezitters op het forum aanwezig zijn met dezelfde klachten.

  Hoe zit het met de temparatuur van de ontvanger? Wordt hij misschien te heet?
   
 2. Bij National Geographic geen problemen, en helaas kan ik Humor TV niet ontvangen. Ik heb zo net even gevoeld aan de decoder maar hij wordt volgens mij niet warmer dan normaal, en het trad ook al op bij de wisseling van de decoder na 2 minuten (hij was toen nog koud). Denk je niet dat er een verband kan zitten tussen het niet kunnen internetten en de slechte ontvangst van de drie publieke zenders?
   
 3. Jammer dat Humor TV niet tot je pakket behoort anders zou dat in ieder geval uitsluitsel kunnen geven of het probleem zich voordoet met alle kanalen op die 474 MHz frequentie. Toevallig niet iemand in de kennissen kring die dat kanaal wel in het pakket heeft en waarvan je even de smartcard kan lenen?

  Eén en ander kan natuurlijk verband met elkaar hebben, alleen is het dat vreemd dat je problemen hebt op zowel 314 MHz (internet downstream) en 474 MHz terwijl er nog paar Transport Streams extra tussen die twee frequenties zitten waarop je geen problemen hebt. Hopelijk heeft de monteur een DVB analyser bij zich om het signaal te analyseren.

  Je zou misschien bij kennissen nog even een ander type ontvanger kunnen lenen om te zien wat die er van maakt. Ik zie even geen andere zaken meer die je nog zelf zou kunnen onderzoeken of je moet nog even een andere TV proberen met HDMI.
   
 4. Alleen misschien even controleren met de SCART uitgang, met het idee dat als het op de SCART wel goed is, dat er dan met het signaal zelf niets aan de hand is en dat het puur om de HDMI communicatie is, wat dus een probleem van de TV of van de ontvanger is maar niet van het signaal afhangt.

  (dat je internet nu ineens slechter is: controleer de kabels naar je internet modem even, misschien is de coax-stekker vanaf de splitter waar je modem aanhangt wat losgegaan door alle testjes.)
   
 5. Inmiddels is plotseling de internetverbinding weer op orde, snelheid is stabiel. Echter gisteravond had ik dat ook, en in de ochtend was de verbinding weer verdwenen.
  Met de scart is er geen enkel probleem, maar voorheen heb ik nooit last gehad van deze problemen. Stekkers heb ik goed gecontroleerd en morgen ga ik eens kijken of er vrienden zijn die wel Humor TV in het pakket hebben. Zelf denk ik niet dat het de communicatie tussen mijn TV en decoder is, want dan zou het toch bij alle kanalen moeten zijn?
   
 6. Goed punt om te onthouden voor een volgende keer. Zo zie je maar weer, twee weten meer dan één.
   
 7. Niet persé. Via de HDMI aansluiting wordt het beeld en geluid ook als digitale informatie verzonden, dus kan de bitrate van een kanaal van invloed zijn, formaat van de uitzending en wat al niet meer. Maar goed, even een testje met Humor TV kan geen kwaad.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina