1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DNS serv. niet bereikbaar / met ander ip toch internet????

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door petshop, 2 aug 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Afgelopen zaterdag kwam ik terug van vakantie en wat bleek: internetverbinding eruit. Ik zal de details verder besparen maar twee dagen later kon ik mijn problemen als volgt classificeren:
  - pingen van domeinnamen lukt niet
  - pingen van het ip adres van www.nu.nl werkt WEL
  - ping van het ip adres van dns servers werkt NIET
  - de pc waar ik dit alles mee doe werkt probleemloos als ik de kast aan het netwerk bij mijn zwager hang. Alle drie pc's in m'n woning hebben dezelfde klachten.
  - het ertussenuit halen van de router heeft geen effect, pc direct op modem geeft dezelfde klachten.
  - het modem is online.

  Na nog wat dagen heen en weer bellen zijn vandaag monteurs langsgeweest. Helaas was ik er niet bij maar het eindresultaat was dat zij één van mijn pc's werkend achter hebben gelaten. Het modem is welliswaar vervangen maar dat is vanwege klachten over de telefonie. Ik heb nu een motorola staan.

  Vol goede moed heb ik ook mijn 'beneden' pc aangesloten op het modem maar wat blijkt: de oude klachten nog steeds. Gelukkig heb ik het ip/gateway van de werkende situatie opgeschreven en wat blijkt nu:

  In nagenoeg alle gevallen geeft het modem ip adres 82.217.114.11 af met gateway 82.217.114.1. Dit gebeurt dus bij mijn router en bij mijn beneden pc. Echter het ip adres dat ik aantrof zoals de monteurs hem hebben achtergelaten betrof 82.217.58.46 met gateway 82.217.58.1. Let wel: ik heb overal automatisch verkrijgen van ip aanstaan.

  Beide ip adressen zijn te pingen. Mijn vraag is nu: ik heb toch maar EEN ip adres van multikabel gekregen? Hoe kan het dat er twee rondzwerven...

  Ik heb nu in de router 'hard' ip 82.217.114.11 staan en nu heb ik gelukkig internet. Ik zou het echter prettig vinden als ik 'gewoon' weer alles op automatisch verkrijgen kan zetten.

  Groet,

  Patrick
   
 2. Re: DNS serv. niet bereikbaar / met ander ip toch internet??

  Een IP-adres zit gekoppeld aan het MAC-adres van de ethernetkaart die je aansluit op je kabelmodem. Op het moment dat je dus een andere computer of router aansluit moet je het modem even resetten (omdat hij maar met 1 geregistreeds MAC-adres kan praten) en daarna krijg je van de DHCP server een IP-adres toegewezen. Is het MAC adres gewijzigd door de andere PC eraan, krijg je een ander IP-adres. Dus bij elk van de drie pc's zul je een ander IP-adres krijgen als je die direct aansluit op je modem. (dus niet vergeten modem uit/aan te zetten na aansluiten andere pc/router)

  "hard" het ip-adres invoeren moet je nooit doen, want dit adres zal op een gegeven moment weer opnieuw uitgegeven worden aan iemand anders en dan hebben jullie beiden geen internet meer.

  Wat er nu precies fout gaat bij jou snap ik niet helemaal, je moet dat iets duidelijker omschrijven. Het lijkt een DNS probleem, misschien staat er ergens een route vast in je router. of een foute DNS of zoiets waardoor het omzetten van namen naar ip-adressen niet werkt. Niet alle servers reageren op pings, dus het feit dat je de dns-server niet op ip kan pingen zegt niet zoveel. Een traceroute met het 'tracert [ip-adres]' ipv een ping zegt meer.

  Geef eens door wat elk van je pc's als standaard routering/ip configuratie heeft (de output van het commando 'ipconfig /all' in een dos-venster)

  In principe is je router degene die het verkeer regelt, daar moet je alles op auto-ip zetten en ook de dns-servers niet hard invoeren, maar door de dhcp server laten toewijzen. Je aangesloten PC's moeten ook op automatisch staan, ook de DNS servers NIET hard invullen, je router geeft die door. Sommige routers geven het adres van de router zelf door als DNS server omdat die dan als caching server werkt. Andere routers geven de DNS servers door van Multikabel.
   
 3. Beste Cees,

  Een van de pc's staat boven en kan ik niet rechtstreeks op het modem aansluiten. De andere twee wil ik dan netjes aansluiten maar dan heb ik de volgende vragen, want nu doe ik e.e.a. in willekeurige volgorde, welliswaar altijd met reset van het modem.

  Hoe is exact de volgorde bij het plaatsen van een nieuwe pc aan het modem? Ik heb de afgelopen dagen dit al diverse keren gedaan, pc-modem, pc-router-modem. Combinaties met alles op automatisch en nu dus (als workaround) hard-ip op pc-modem. Verschillende keren kreeg ik echter dan dat het niet mogelijk was een ip adres te verkrijgen omdat de kaart 'not in state' o.i.d. was om dat te kunnen doen. Verbinding verbreken, ipconfig/release en renew, pc opnieuw opstarten, kortom er zijn nogal wat combinaties mogelijk. Wat moet nu wel en wat niet?

  Ik zou verwachten:
  - pc uit, (evt. router uit), modem uit.
  - modem aan, (evt. router aan), pc aan?
   
 4. Inderdaad is de juiste volgorde:
  1 - PC en router zijn uit
  2 - Modem resetten door even de spanning eraf te halen en weer aan te zetten (sommige modems hebben een schakelaar, maar dat is geen aan/uit knop, maar een standby knop, die dus niet gebruiken!!)
  3 - Wacht tot modem online is en alle lampjes normaal branden (muv netwerk-activiteit lampje want dat werkt op interne netwerk activiteit)
  4 - Zet je router aan als je die hebt en wacht tot deze helemaal is opgestart.
  5 - Zet je PC aan.

  In stap 5 krijgt je PC een ip-adres van je router als je die gebruikt en anders van Multikabel.

  Volgens deze volgorde zou je router dus een IP-adres moeten krijgen van Multikabel en ook de DNS servers zou hij toegewezezn krijgen. De PC's krijgen van je router daarna weer gegevens door.

  Het zou nu kunnen dat je router verkeerde gegevens heeft staan waardoor de verbindingen niet meer werken nadat je na je vakantie misschien een ander IP-adres gekregen hebt bijvoorbeeld.

  Wat voor merk/type router heb je en wat voor IP-adres en DNS servers heeft deze nu ingesteld ?? Je kunt meestal op een web-pagina in de router inloggen om dit te kunnen controleren. Kijk eens of dat allemaal klopt en probeer ook die ipconfig /all gegevens eens te vergelijken die je op al je pc's te zien krijgt en meldt deze hier eens.
   
 5. Het zijn nogal wat gegevens maar hieronder een ipconfig opsomming met de verschillende situaties.

  Samengevat heb ik de volgende acties uitgevoerd met 2 pc's al dan niet in combinatie met router.

  1. PC BENEDEN rechtstreeks aan modem. Verkregen ip 82.217.114.11
  2. PC NOLTEN rechtstreeks aan modem. Verkregen ip 82.217.58.46
  3. Router rechtstreeks aan modem. Verkregen ip 82.217.114.10

  Let op: met een werkende internet verbinding kunnen zowel 62.69.179.230 (www.nu.nl) als de dns 213.73.255.52 worden gepingd.

  Resultaat is dat in situatie 1 en 3 de dns niet te pingen valt. Alleen situatie 2 levert een werkende internet verbinding op. Door router en/of BENEDEN te manipuleren en als workaround ip 82.217.58.46 er hard in te zetten kan ik met pc BENEDEN via ROUTER normaal werken.....

  Mijn conclusie is dat de door uitgedeelde ip adressen een vorm van corruptie hebben? het modem is overigens afgelopen week vervangen dus dit moet ergens bij Multikabel zitten lijkt me.

  Normaal zou ik zeggen een nieuwe netwerkkaart erin om te testen maar aangezien het router verkregen ip ook niet werkt zou ik de router moeten vervangen waar ik weinig zin in heb. Kan ik zorgen dat ik een ander ip toegewezen krijg voor router en pc beneden. Ik neem aan dat multikabel een koppeltabel mac-adres/ip vasthoudt?

  Overzicht testgegevens:
  Handmatig geconfigureerd op hoofdpc
  Windows IP-configuratie

  Host-naam . . . . . . . . . . . .: BENEDEN
  Primair DNS-achtervoegsel. . . . .:
  Knooppunttype: . . . . . . . . . .: onbekend
  IP-routering ingeschakeld. . . . .: nee
  WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee

  Ethernet-adapter Quicknet:

  Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
  Beschrijving . . . . . . . . . . .:
  Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
  Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-C1-26-01-8E-75
  DHCP ingeschakeld:. . . . . . . . : nee
  IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 82.217.58.46
  Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Standaardgateway. . . . . . . . . : 82.217.58.1
  DNS-servers . . . . . . . . . . . : 213.73.255.52
  213.73.255.53

  C:\Documents and Settings\Patrick>ping 62.69.179.230 (= www.nu.nl)

  Pingen naar 62.69.179.230 met 32 byte gegevens:

  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=11 ms TTL=57
  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=8 ms TTL=57
  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=8 ms TTL=57
  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=8 ms TTL=57

  Ping-statistieken voor 62.69.179.230:
  Pakketten: verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0
  (0% verlies).De gemiddelde tijd voor het uitvoeren van één bewerking in mill
  iseconden:
  Minimum = 8ms, Maximum = 11ms, Gemiddelde = 8ms

  C:\Documents and Settings\Patrick>ping 213.73.255.52 (= DNS multikabel)

  Pingen naar 213.73.255.52 met 32 byte gegevens:

  Antwoord van 213.73.255.52: bytes=32 tijd=8 ms TTL=60
  Antwoord van 213.73.255.52: bytes=32 tijd=8 ms TTL=60
  Antwoord van 213.73.255.52: bytes=32 tijd=7 ms TTL=60
  Antwoord van 213.73.255.52: bytes=32 tijd=7 ms TTL=60

  Ping-statistieken voor 213.73.255.52:
  Pakketten: verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0
  (0% verlies).De gemiddelde tijd voor het uitvoeren van één bewerking in mill
  iseconden:
  Minimum = 7ms, Maximum = 8ms, Gemiddelde = 7ms

  C:\Documents and Settings\Patrick>

  Vervolgens settings op automatisch gezet. Dan krijg ik weer het 'beruchte ip' van de DHCP waarbij het DNS ping probleem ontstaat:

  C:\Documents and Settings\Patrick>ipconfig/all

  Windows IP-configuratie

  Host-naam . . . . . . . . . . . .: BENEDEN
  Primair DNS-achtervoegsel. . . . .:
  Knooppunttype: . . . . . . . . . .: onbekend
  IP-routering ingeschakeld. . . . .: nee
  WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee
  DNS-achtervoegselzoeklijst. . . . : telephony.multikabel.net

  Ethernet-adapter Quicknet:

  Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: telephony.multikabel.net
  Beschrijving . . . . . . . . . . .:
  Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
  Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-C1-26-01-8E-75
  DHCP ingeshakeld. . . . . . . . . : ja
  Autom. configuratie ingeschakeld. : ja
  IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 82.217.114.11
  Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Standaardgateway. . . . . . . . . : 82.217.114.1
  DHCP-server . . . . . . . . . . . : 172.31.254.162
  DNS-servers . . . . . . . . . . . : 213.73.255.52
  213.132.189.250
  213.73.255.53
  Lease verkregen . . . . . . . . . : vrijdag 3 augustus 2007 21:00:55
  Lease verlopen . . . . . . . . . : vrijdag 14 september 2007 21:00:55

  C:\Documents and Settings\Patrick>ping 62.69.179.230

  Pingen naar 62.69.179.230 met 32 byte gegevens:

  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=9 ms TTL=57
  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=9 ms TTL=57
  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=8 ms TTL=57
  Antwoord van 62.69.179.230: bytes=32 tijd=34 ms TTL=57

  Ping-statistieken voor 62.69.179.230:
  Pakketten: verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0
  (0% verlies).De gemiddelde tijd voor het uitvoeren van één bewerking in mill
  iseconden:
  Minimum = 8ms, Maximum = 34ms, Gemiddelde = 15ms

  C:\Documents and Settings\Patrick>ping 213.73.255.52

  Pingen naar 213.73.255.52 met 32 byte gegevens:

  Time-out bij opdracht.
  Time-out bij opdracht.
  Time-out bij opdracht.
  Time-out bij opdracht.

  Ping-statistieken voor 213.73.255.52:
  Pakketten: verzonden = 4, ontvangen = 0, verloren = 4
  (100% verlies).
  C:\Documents and Settings\Patrick>

  Nu PC NOLTEN rechtstreeks op modem aangesloten, geen problemen

  C:\Documents and Settings\Nolten>ipconfig/all

  Windows IP Configuration

  Host Name . . . . . . . . . . . . : tnolten
  Primary Dns Suffix . . . . . . . :
  Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
  IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
  WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
  DNS Suffix Search List. . . . . . : telephony.multikabel.net

  Ethernet adapter Local Area Connection 2:

  Connection-specific DNS Suffix . : telephony.multikabel.net
  Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
  Physical Address. . . . . . . . . : 00-15-F2-8A-78-4F
  Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
  Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
  IP Address. . . . . . . . . . . . : 82.217.58.46
  Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Default Gateway . . . . . . . . . : 82.217.58.1
  DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.31.254.162
  DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.73.255.52
  213.132.189.250
  213.73.255.53
  Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, August 03, 2007 12:10:11 PM
  Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, September 14, 2007 12:10:11
  PM

  C:\Documents and Settings\Nolten> ping 62.69.179.230

  Pinging 62.69.179.230 with 32 bytes of data:

  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=10ms TTL=56
  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=10ms TTL=56
  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=8ms TTL=56
  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=7ms TTL=56

  Ping statistics for 62.69.179.230:
  Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
  Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 7ms, Maximum = 10ms, Average = 8ms

  C:\Documents and Settings\Nolten>ping 213.73.255.52

  Pinging 213.73.255.52 with 32 bytes of data:

  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=9ms TTL=60
  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=6ms TTL=60
  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=8ms TTL=60
  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=7ms TTL=60

  Ping statistics for 213.73.255.52:
  Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
  Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 6ms, Maximum = 9ms, Average = 7ms

  C:\Documents and Settings\Nolten>

  Nu de router ertussen geplaatst. Zowel pc Nolten als pc Beneden krijgen van router ip adres met dezelfde
  kuren die pc Beneden heeft als deze rechtstreeks op modem zit:


  C:\Documents and Settings\Nolten>ipconfig/all

  Windows IP Configuration


  C:\Documents and Settings\Nolten>ipconfig/all

  Windows IP Configuration

  Host Name . . . . . . . . . . . . : tnolten
  Primary Dns Suffix . . . . . . . :
  Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
  IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
  WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
  DNS Suffix Search List. . . . . . : telephony.multikabel.net

  Ethernet adapter Local Area Connection 2:

  Connection-specific DNS Suffix . : telephony.multikabel.net
  Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
  Physical Address. . . . . . . . . : 00-15-F2-8A-78-4F
  Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
  Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
  IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100
  Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
  DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
  DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.73.255.52
  213.132.189.250
  213.73.255.53
  Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, August 03, 2007 12:23:30 PM
  Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, August 04, 2007 12:23:30 P
  M

  C:\Documents and Settings\Nolten>ping 62.69.179.230

  Pinging 62.69.179.230 with 32 bytes of data:

  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=11ms TTL=57
  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=8ms TTL=57
  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=9ms TTL=57
  Reply from 62.69.179.230: bytes=32 time=8ms TTL=57

  Ping statistics for 62.69.179.230:
  Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
  Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 8ms, Maximum = 11ms, Average = 9ms

  C:\Documents and Settings\Nolten>ping 213.73.255.52

  Pinging 213.73.255.52 with 32 bytes of data:

  Request timed out.
  Request timed out.
  Request timed out.
  Request timed out.

  Ping statistics for 213.73.255.52:
  Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),


  C:\Documents and Settings\Nolten>


  C:\Documents and Settings\Nolten>

  Van de enige werkende situatie de static ip vast in router gezet, en het werkt weer....

  C:\Documents and Settings\Nolten>ping 213.73.255.52

  Pinging 213.73.255.52 with 32 bytes of data:

  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=7ms TTL=60
  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=7ms TTL=60
  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=7ms TTL=60
  Reply from 213.73.255.52: bytes=32 time=7ms TTL=60

  Ping statistics for 213.73.255.52:
  Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
  Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 7ms, Maximum = 7ms, Average = 7ms

  C:\Documents and Settings\Nolten>
  [/img]
   
 6. Op het moment dat je een dynamisch ip adres hebt verkregen, via dhcp, kan je dan wel je gateway pingen?

  Als dat ook niet mogelijk is moet je even op het moment dat het nog zo aangesloten staat eens vragen of iemand hier je gateway kan pingen, als dat die persoon ook niet lukt kan je Multikabel weer bellen en doorgeven dan dat je gateway niet bereikbaar is.
  Zij zullen dat dan goed moeten zetten...
   
 7. Hmmm, heel verhaal...

  Als ik het zo snel even bekijk zou het best kunnen dat de DNS servers een foute route hebben richting het subnet 82.217.114.xxx en jou daarom geen antwoord geven.

  Wil je nog eens met een niet werkende situatie proberen in plaats van een ping een traceroute te doen naar de DNS server ??

  dus als :
  ping 213.73.255.52
  niet werkt, wil je dan eens invoeren:
  tracert 213.73.255.52

  Je ziet dan alle tussenstappen die je data-pakketjes afleggen.
  Als je dat bij een goed-werkende situatie doet en ook bij een niet-werkende situatie kun je denk ik wel zien welke router/gateway de boel doet stoppen.

  De oplossing (work-around) ((hoop ik)) :

  Zorg ervoor dat je router het MAC-adres van de werkende PC krijgt.Je kunt in de meeste routers het MAC-adres clonen. Welke merk/type router heb je overigens ??
  De werkende PC kreeg het IP 82.217.58.46
  Het MAC-adres van die PC is (uit je trace):
  Code:
  Physical Address. . . . . . . . . : 00-15-F2-8A-78-4F 
  Je moet dus dit 0015F28A784F als MAC-adres in je router WAN poort invoeren, of je kunt het adres misschien direct clonen als je die PC (tnolten) op je router hebt aangesloten. Dat hangt een beetje van het type/merk van de router af hoe die dit oplossen.

  Je zult met hetzelfde MAC adres in je router hetzelfde IP-adres krijgen als je werkende PC.
   
 8. Probleem zit niet in zijn gateway, want anders zou hij ook niet direct het ip adres van een site buiten het MK gebied kunnen pingen. Ik denk dat de route vanaf de DNS naar zijn subnet niet goed staat. Als de gateway niet zou werken zou hij helemaal geen verbinding hebben namelijk en die is er wel, maar alleen zonder DNS.
   
 9. Cees is er enige pb mogelijkheid naar jou?
   
 10. pb als in persoonlijk bericht?? Dan via email knopje onder mijn post bijvoorbeeld :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina