1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wijzigingen specificaties internet per 1 september 2007

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door LambiK, 26 jul 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In het overzicht van de huidige abonnementen op de startpagina ontbreekt volgens mij nog de specificatie van het XL-lerate abonnement. Is al bekend wat die XL-lerate abonnees voor een aanbod zullen krijgen om over te stappen op bijvoorbeeld Power of X-tra?

  Is het verder bekend of de abonnees van Multikabel kosteloos de mogelijkheid krijgen om te downgraden indien zij het niet eens zijn met de prijsverhoging?
   
 2. Als je die snelheid toch niet haalt dan kan je beter downgraden naar Power. Houd je ook nog eens 22 euro per maand in je zak waar je andere leuke dingen voor kan doen.
   
 3. Ik kan begrijpen dat je dit schrijft, maar dit waren geen speculaties, maar toezeggingen die eind juni zwart op wit stonden.

  Blijkbaar is dit op het laatst toch teruggetrokken. We hebben hier opheldering over gevraagd en hopen vandaag een bevredigend antwoord hierover te krijgen.

  Als je de 22Mbit niet haalt is er technisch iets niet in orde, iedereen moet dit kunnen halen. Je moet dan de helpdesk bellen om dit in orde te maken. Het kan overigens ook aan je eigen installatie liggen. Niet alle routers kunnen deze snelheid aan bijvoorbeeld. Maar het kabelmodem kan het normaal op zijn sloffen leveren.
   
 4. Het XL abonnement verdwijnt. Er waren al bijna geen abonnees meer van dit abbo omdat het een overblijfsel uit het verleden was waarvan de specificaties erg slecht waren in verhouding met de prijs. Of er een aanbod voor XL abbo's is is ons op dit moment niet bekend. Ik vermoed dat dit abbo naadloos zal overgaan in Power en dat betekent voor deze mensen dat ze minder gaan betalen en toch betere specificaties krijgen.

  De prijsverhogingen zijn voor de meeste abonnees minimaal of zijn juist een prijsverlaging als je ook telefonie mocht hebben. Alleen bij Power- en Xtra- zonder telefonie is dit meer dan bij de overige abbo's. Iedereen kan kosteloos zijn abonnement opzeggen zoals bij iedere tariefswijziging. De opzegtermijn bij Multikabel is altijd al 1 maand, dus iedereen kan altijd elke maand stoppen. Tenzij je een bundel-aanbod hebt genomen met een minimale contractduur van een jaar in het verleden. Ik neem aan dat je dit dan kan ontbinden, hoewel dat jaarcontract te maken had met het 'kadootje' wat je erbij kreeg (Gratis digitale ontvanger of DECT telefoon etc.) dus of daar dan nog iets voor terugbetaald moet worden weet ik niet.

  Of gratis downgraden bij tariefswijzigingen ook een mogelijkheid is weet ik niet, opzeggen kan altijd en daarna opnieuw aansluiten, maar dat is voor beide partijen lastig. Theoretisch moet je dan je modem opsturen, je raakt je email-adressen kwijt. Daarna vraag je een nieuw abbo aan, krijgt andere email-adressen en zit dus even zonder internet. Een downgrade kan naadloos, je houdt je email-adressen en betaalt een downgrade-tarief. Dat heb je snel terugverdiend bij sommige wijzigingen.
   
 5. downgrade

  downgrades voor alle abonnementen is gratis. (er staat nog op de site dat dit 30 euro is, wordt aangepast)

  met groet,
   
 6. Re: downgrade

  Mooi, ik heb gedowngrade... 12 mbit is zat.
   
 7. Dat had ik gelezen in het bericht en was daarom benieuwd waar de specifcaties van het XL-lerate abonnement in het "Multikabel Specificaties tot 1 september 2007" lijstje thuis hoort. Vandaar mijn opmerking.

  Juist vanwege deze rompslomp zou het natuurlijk netjes van Multikabel zijn om ook een gratis downgrade optie aan te beiden bij tariefswijzigingen in plaats van alleen een opzeg optie. Nu zullen klanten het downgrade-tarief zien als een boete regeling zodat ze misschien toch maar tegen hun zin accoord gaan met de tariefsverhoging want voor het bedrag van de boete hadden ze ook een jaar lang de tariefsverhoging. Door elke keer de tariefsverhogingen lager te houden dan de downgrade boete kan Multikabel daar dus misbruik van maken. Misschien iets waar de MGV eens achteraan kan gaan om dit beter geregeld te krijgen bij Multikabel?
   
 8. Ik schreef dat ik niet wist of deze optie bestond omdat ikzelf nog geen brief gezien heb, maar aan de reactie van "Tomirene" een paar posts hierboven te zien is dat dus wel het geval en zou je gratis kunnen downgraden. Dat is inderdaad netjes.

  @Tomirene :
  Staat dit in de brief of waar heb je anders die info vandaan??
   
 9. Omdat het abonnement niet meer actief wordt aangeboden hebben we hem niet in de vergelijking opgenomen, maar als je in de oudere nieuwsberichten kijkt kun je de specificaties vinden. Hier staan ze bij de snelheidsverhogingen van vorig jaar. (XL:8192/1024 voor 59 euro en Power: 7000/1024 voor 43 euro op 1-11-2006)
   
 10. Bedankt. Je kent me: Ik houd van volledige informatie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina