1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wijzigingen specificaties internet per 1 september 2007

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door LambiK, 26 jul 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ja downgraden,minder snel :( :( maar wel een stuk goedkoper,of misschien dit!!!!!!!!!!!!!
  Met ADSL Super krijg je een razendsnelle internetverbinding tot 20 Mb/s. ADSL Super biedt voldoende snelheid voor de frequente internetter om dagelijks te surfen, e-mailen en muziek te downloaden met meerdere computers tegelijk. Bovendien is Tele2 ADSL Super door de consumentenbond in juni 2007 als 'Beste Koop' getest.

  dit voor 24,95 per maand op 1-jarig contractduur,alleen weet niet wat voor ellende :( :( :oops: je er mee krijgt maar verhouding snelheid en prijs is wel heel aantrekkelijk.

  http://www.tele2.nl/shop/Internet/ADSL_super.htm
   
 2. Downgrade specs Power direct van toepassing ?

  Heb na bekend worden van "gigantisch" nieuwe Xtra specs per 1 sept. direct op 1 aug. mijn abo van Xtra naar Power gedowngraded. Melding gekregen dat dit dertig euro kost (klopt niet) en dat de specs per 1 sept ingaan, echter nu blijkt de dag erna dat de specs van Power al zijn ingegaan. Haal nu nog maar ca. 850 kB/sec. op MK snelheidstest.
  Hebben meer mensen dit gehad ?
   
 3. Re: Downgrade specs Power direct van toepassing ?

  De vraag is dan of je voor augustus toch nog het X-tra abonnement moet betalen en/of die 30 euro alsnog op je factuur komen. Als het X-tra abonnement wel voor augustus in rekening wordt gebracht betaal je als het ware gedeeltelijk de downgrade kosten.
   
 4. Ik had altijd een Power abbo plus een televisie + Digitaal abbo. Heb dat nu overgezet naar een Power Bundel, ga daar dus nu 1 euro en een beetje minder voor betalen! Ben er inmiddels achter hoe met een ISDN centrale over Voip te bellen, dus de gratis telefonie is ook welkom! Krijg er ook nog een digitale ontvanger bij van 99,- voor 15 euro verzend/card kosten (leuk voor boven!). En, niet geheel onbelangrijk, ze beloven de snelheden bijna te verdubbelen! (dat wachten we even af...). Ik ben (voorlopig) weer blij met MK!!!
   
 5. Re: Downgrade specs Power direct van toepassing ?

  Meestal wordt dit per dag berekend, toen ik overstapte van alleen power naar power-bundel werd dit ook ergens halverwege de maand overgezet en betaalde ik dus xx dagen voor power en yy dagen voor power-bundel.

  Even je komende factuur in de gaten houden dus en de datum dat je teruggezet bent onthouden.

  Maar 850KB/sec is wel aan de hoge kant voor power hoor, dus misschien heb je nu een (tijdelijk) snelheidsprobleem of anders een hele goede power-verbinding. (meestal meet je via http://speedtest.multikabel.nl/speedtest.php iets van 800 tot 820 KB)

  Dus even zeker maken dat je echt al terug gezet bent door af en toe een snelheidstest te doen.
   
 6. GuNNeR

  GuNNeR Forum Member

  het zou best kunnen dat hij nu al is teruggezet... Maar mjn ervaring: een jaar geleden ging ik van easy naar power: binnen 4 uur had ik die snelheid.. Na twee maanden waren mijn ouders die hoge rekening zat, en ging ik downgraden naar family. dat duurde echter tot het begin van de nieuwe maand tot de snelheid weer minder was. Toen ging ik een half jaar geleden naar de powerbundel (betaal nu mijn eigen aandeel) en toen ik de nieuwe modem aansloot was de snelheid alweer top.

  Ik heb niets dan lof voor MK. In november gingen we al van 640 naar 825KB ongeveer, en nu zit er bijna een verdubbeling aan te komen! Bovendien ga ik minder betalen... Zo'n gratis digitale ontvanger is niets voor mij, hoogstens om het extra pakket te bekijken, maar zelfs met 4 tv's in huis is de kwaliteit zo goed dat ik het verschil niet zie met digitaal bij een kennis van mij.

  Het enige wat ik wel jammer vind, is dat de upload snelheid niet veel omhoog gaat, 500Kb is wel wat, maar ik had daar liever een MB of 5 gezien... Als je normaal internet is de helft van de data die je ontvangt en verzend upload data, dus het is niet zo dat het 'niet nodig' is.. Ik denk dat het komt door de technische beperkingen aan de zendkracht van de modems, maar een guru kan mij dat misschien beter uitleggen.

  Ik zal binnenkort eens kijken of er een constante in de werkelijke en theoretische download snelheid zit, dan kan ik een beetje gokken hoeveel 'echte' Mb's ik zal halen met 12Mbit... Ik gok nu 10.
   
 7. Het is niet zo dat je bij normaal gemiddeld internet gebruik 50% van je download bandbreedte nodig hebt in je upload bandbreedte. De retour-lijn die nodig is om data te confirmeren is maar een fractie hiervan. Je gaat alleen veel upload-data gebruiken als je zelf grote bestanden gaat uploaden. Als ik naar mijn router-gegevens kijk heb ik na de laatste reboot van mijn router 15 dagen geleden zo'n 31Gbyte aan download-data gedaan en 2.6 Gbyte aan upload, dus nog geen 10 procent. Ondanks dat er vrij veel symmetrisch verkeer gebruikt wordt bij mij (veel skype telefoongesprekken en zo via verschillende computers en een webserver waar ook nog wat data vanaf gehaald wordt en dus upload-data verbruikt.

  De technische beperking van de gebruikte DOCSIS-2 modems is niet de bottleneck, downstream is maximaal 42Mbit en upstream maximaal 30Mbit van een modem dacht ik. Maar er wordt wel gezegd dat upstream data duurder is dan downstream (maar of dat echt klopt weet ik niet, ken die prijzen niet).

  Hoger dan 1Mbit upstream zie je niet veel in ADSL land bijvoorbeeld. Dus de 1.5 Mbit is best veel bij power straks.
   
 8. Re: Downgrade specs Power direct van toepassing ?

  ik had deze snelheid ook hoor met power,is het teken van een goede verbinding,gelukkig.
   
 9. Upload is niet duurder voor een ISP, die nemen bandbreedte per mbit af. Deze zijn up en down, de hoogste van de 2 wordt afgerekend.

  Als je gebruikers echter veel upload geeft, wordt het aantrekkelijk om een servertje op te zetten, en dat genereerd veel dataverkeer wat ze liever niet hebben :wink:
   
 10. En al draai je er 700 GB door in 1 maand, dan nog heb je geen probleem ...
  Uit het verleden proefondervindelijk vast gesteld ..

  Alleen als je overlast veroorzaakt krijg je een mail en of een brief..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina