1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geplande wijzigingen van 15 juli uitgesteld

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door CeeS, 13 jul 2007.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De geplande wijzigingen die in de nacht van 15/16 juli plaats zouden vinden zijn uitgesteld tot eind augustus. De nieuwe zenders in de diverse pakketten zullen daardoor nog niet toegevoegd gaan worden.

  Als compensatie zal Multikabel in augustus geen kosten berekenen voor de keuzepakketten of het totaal pakket.
   
 2. De inhoud van de brief die vandaag bij de abonnees op de mat valt:

  [​IMG]
   
 3. En waarom worden die kosten in juli wel in rekening gebracht?
  Mij persoonlijk maakt het niet uit, ik betaalde toch al voor het Plus Pakket Extra, maar mijn moeder en ook mijn broer hebben juist per 1 juli voor het totaalpakket gekozen ivm de uitbreidingen. En zo zijn er ongetwijfeld nog velen. Waarom moeten die in juli dan wel betalen voor iets dat er niet is?
   
 4. Met andere woorden: Per 15 juli komt het digitale TV & Radio signaal dus nog niet bij Casema vandaan. Het CBBC en CBeebies probleem is door Mulitkabel vrij eenvoudig op te lossen door overdag de satelliet ontvangers voor BBC Three en BBC Four niet uit te schakelen zoals ze nu doen, maar deze ontvangers gewoon aan te laten staan. Het contract met de BBC is immers toch al aangepast.
   
 5. Het zijn maar een beperkt aantal zenders die er (nog) niet bij zitten, het grootste deel van de zenders is er wel in elk pakket. Je krijgt dus minder maar betaalt in augustus helemaal niets, dus ook niet voor de zenders die je wel hebt in het totaal of keuzepakket. Juli is al berekend neem ik aan en men had een "korting" kunnen geven (bijvoorbeeld 80% betalen omdat je slechts 80% van de zenders hebt), nu betaal je ene maand 100% en de tweede 0%, dus eigenlijk korting van 50% :)

  Nou ja, we wachten het wel af, misschien is het eerder dan eind augustus en liever een vlekkeloze overgang dan opnieuw de problemen zoals op 1 juli ontstonden.
   
 6. Het is overigens te hopen dat Multikabel snel de verouderde test firmware releases voor de Humax iPVR-9200C en de Samsung DCB-B270R van het kabel netwerk verwijderd. Anders kunnen ze natuurlijk weer rekenen op vele telefoontjes naar de helpdesk van iPVR-9200C en DCB-B270R bezitters die de instructies op de www.multikabel.nl/softwareupdate pagina uitvoeren en wel het firmware update menu in kunnen, maar waarbij de firmware update mislukt.
   
 7. Wel lullig voor de mensen die per 1 juli alleen het Turks Pakket hadden genomen. Die krijgen een korting van 50% terwijl ze niets geleverd krijgen.
   
 8. Ik heb vandaag ook een brief van Multikabel ontvangen over het updaten van de ontvanger:

  Op de webpagina waarnaar verwezen wordt in deze brief is echter helemaal niet te zien wat de laatste update is voor de ontvangers. Als de klanten al de juiste pagina weten te vinden waar die informatie wel gegeven wordt, namelijk de Geschikte Digitale Ontvangers webpagina, dan is ook daar de gegeven informatie incorrect of incompleet. Voor de Humax IR-FOX C is de laatste firmware versie bijvoorbeeld niet 1.01.04, maar 1.00.10. Ook voor de Philips DCR 2020/03 klopt de gegeven laatste firmware versie niet, want dat moet volgens mij 1.13 zijn in plaats van 1.9. Voor de Panasonic TU-DC40RD moet het firmware versie 3.1q zijn in plaats van versie 4.0. En voor de Humax iPVR-9200C en Samsung DCB-B270R wordt niet eens de laatste firmware versie vermeld. Hoe het gesteld is met de juistheid van de vermelde firmware versies voor de overige ontvangers is mij niet bekend, maar het zal mij net verbazen als daar ook nog wat foutjes in zitten. Daarnaast staan de verouderde test firmware releases voor de Humax iPVR-9200C en de Samsung DCB-B270R nog steeds op het kabel netwerk van Multikabel.

  Het blijft toch jammer dat ook dit soort informatie verstrekking niet correct en volledig is. Persoonlijk begrijp ik dit niet. Voordat je als bedrijf een dergelijke mailing de deur uit doet controleer je toch eerst of alles up-to-date is op de webpagina's waarnaar je verwijst, of de juiste firmware versies op het netwerk staan en of de gegeven informatie in de brief klopt? Hoe moeilijk kan het toch zijn...
   
 9. Multikabel heeft vandaag de Geschikte Digitale Ontvangers webpagina gedeeltelijk bijgewerkt. De huidige firmware versies van een aantal ontvangers zijn bijgewerkt en er is nu op de Geschikte Digitale Ontvangers webpagina een linkje opgenomen naar de www.multikabel.nl/softwareupdate webpagina.

  De huidige firmware versie voor de Panasonic TU-DC40RD is echter niet gecorrigeerd van 4.0 naar 3.1q (vastgesteld door BenJ na het updaten van zijn Panasonic). En op de www.multikabel.nl/softwareupdate webpagina zelf hebben ze nog steeds geen link staan naar Geschikt Digitale Ontvangers webpagina. Dat zou voor de hand liggen aangezien in de verstuurde brief alleen naar de www.multikabel.nl/softwareupdate webpagina wordt verwezen en volgens die brief de informatie over de laatste firmware versies daar aangetroffen zou kunnen worden.

  Voor de volgende ontvangers zou ik graag van gebruikers willen horen wat volgens hun de laatste firmware versie moet zijn (tussen haakjes staat de versie waarvan Multikabel denkt dat het de laatste is):
  • Samsung DCB-P850R ( 32/770 )
  • Samsung DCB-H360R ( 127 )
  • Samsung DCB-9401R ( 114 )
  • Samsung DCB-B270R ( ? )
  • Humax iPVR-9200C ( ? )
  • Siemens Gigaset M750 C IR ( 2.0.54 )
  • Digi1 STB-85ir (3.1.0)
  • Nokia Mediamaster 119C ( 1.9.8 )
  De verouderde test firmware releases voor de Humax iPVR-9200C en de Samsung DCB-B270R hebben ze natuurlijk nog steeds van het kabel netwerk verwijderd. Dat zal ook wel niet meer gebeuren voor eind augustus. Wat dat betreft zijn ze dus nog steeds eigenwijs...
   
 10. Ik ben zelf in het bezit van de Samsung DCB-P850R. En de laatste software/laderversie is 32/770.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina